• شنبه / ۱۹ مهر ۱۳۹۹ / ۱۳:۳۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 99071913925
  • منبع : نمایندگی گیلان

کشاورزان در حال برداشت برنج خوش طعم گیلان

کشاورزان در حال برداشت برنج خوش طعم گیلان

ایسنا/گیلان مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: راتون، برنج خوش طعم و گران گیلان در حال برداشت است.

ابراهیم اکبرزاده در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه گیلان ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و برداشت راتون در این اراضی در حال برداشت است، گفت: راتون برنجی است که از ساقه های به جا مانده از برج اولیه رشد می کند.

وی افزود: زراعت راتون یکی از راه‌های افزایش محـصول بـرنج است کـه عـلاوه بـر افـزایش تولید، افزایش درآمد کشاورزان و استفاده بهینه از منابع را نیز در بر دارد.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه راتون برنجی است که به دلیل باکیفیت بودن مشتریان فراوانی دارد و گران تر از برنج اولیه به فروش می رسد، تصریح کرد: پرورش راتون در رشت، رودسر و املش بیش از ۱۳شهرستان دیگر استان پرورش داده شده است.

اکبرزاده ادامه داد: سال گذشته در۸۰ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان راتون پرورش یافته بود، این در حالیست که امسال در بیش از ۹۱هزار هکتار از شالیزارها راتون پرورش یافته است.

وی خاطرنشان  کرد: یکی از دلایل افزایش پرورش راتون در استان به دلیل وجود رطوبت کافی در خاک بود که کشاورزان را ترغیب کرد برای پرورش هرچه بیشتر این محصول باکیفیت اقدام کنند.      

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان، افزایش قیمت برنج داخلی را یکی دیگر از دلایل افزایش پرورش راتون در گیلان عنوان کرد و افزود: افزایش پرورش راتون موجب افزایش درآمد کشاورزان می شود و این محصول به دلیل خوش طعم بودن از بازارپسندی بالایی نیز برخوردار است.

اکبرزاده با اشاره به اینکه افزایش درآمد کشاورزان موجب جلوگیری از تغییرکاربری اراضی شالیزاری می شود، تصریح کرد: با اطلاع رسانی هایی که انجام شده است به کشاورزان توصیه کردیم، پس از برداشت راتون به کشت دیگر محصولات کشاورزی نظیر باقلای برکت،سبزیجات، صیفی جات و ... بپردازند.

وی گفت: در کشت سوم محصولات کشاورزی شهرستان هایی مانند ماسال و تالش در صدر جدول این بخش قرار دارند.

به گزارش ایسنا، پایین بودن هزینه تولید و طول دوره رشد کمتر از مزایای استفاده از راتون است، تولید به روش راتون در برنج یک مسئله قابل توجه است زیرا احتیاج به آماده سازی مجدد بستر بذر و کاشت دوباره و شروع رشد محصول تز حالت بذری را حذف می کند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha