به گزارش ایسنا، حذف یک معاونت از ساختار صداوسیما و ابلاغ هشت حکم جدید، ماحصل تلاش این روزهای عبدالعلی علیعسکری است برای ایجاد تغییرات در این رسانه با هدف آنچه «چابکسازی» و همچنین «افزایش کمی و کیفی ضریب نفوذ برنامههای سیما در جامعه» خوانده میشود.
در مهمترین تغییر، مرتضی میرباقری که حدود ۱۵ سال سابقه حضور در عرصه معاونت سیما را دارد، جای خود را به حمید شاه آبادی داده است که حدود یک سال پس از روی کار آمدن عبدالعلی علی عسکری، سمت معاونت صدا را بر عهده گرفت.
گویا با رفتن میرباقری از معاونت سیما، شاهآبادی سرانجام شامگاه گذشته به پیشنهاد پذیرفتن این سمت از سوی رییس صداوسیما پاسخ مثبت می دهد تا بعد از سه سال همراهی با رادیویی ها، تجربه جدید بودن در کنار برنامه سازان تلویزیون را هم امتحان کند.
اگرچه حمید شاه آبادی پیش از رفتن به رادیو، همکاری با صداوسیما را در سمت قائم مقام معاون پژوهش، برنامه ریزی و نظارت تجربه کرده بود، اما اغلب او را به عنوان معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دهم به یاد دارند. با این حال شاید حضور سه ساله در رادیو و حالا انتصاب در سمت مهم معاونت سیما، وزنه حضور به عنوان یک مدیر رسانه ای در صداوسیما را برایش پررنگ تر از قبل کند.
اما مرتضی میرباقری در حالی امروز از معاونت سیما می رود که در نگاه بسیاری، او از مدیران بازمانده دوره ضرغامی محسوب می شود؛ این در حالی است که نگاهی به عقب تر، ما را به پنج سال دوم ریاست علی لاریجانی در صداوسیما و معاونت میرباقری در سیما می برد. او در پنج سال اول ریاست ضرغامی هم در معاونت سیما همچنان حضور داشت اما به دلیل آنچه پاره ای اختلاف نظرها عنوان شد، جای خود را به علی دارابی داد که این روزها در معاونت امور استان های صداوسیما مشغول به کار است.
میرباقری پیش از بازگشت دوباره به صداوسیما در دوره علی عسکری، معاون اجتماعی عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور دولت روحانی بود و با توجه به اینکه رییس صداوسیما سمتی جدید را برایش در این رسانه در نظر نگرفته است، شاید دوباره به این حوزه بازگردد. ضمن اینکه او سابقه ریاست بر سازمان ملی جوانان و معاونت رئیسجمهوری در امور جوانان در دهه ۸۰ را هم در کارنامه دارد.
تغییر دیگر صداوسیما به انتصاب علی بخشی زاده در معاونت صدا برمی گردد. فردی که فارغ از تجربه ریاست در مرکز نظارت و ارزیابی، مهترین حضورش در بخش های برنامه سازی صداوسیما، مدیریت شبکه دو سیما محسوب می شود. بخشی زاده مهر ماه سال ۸۹ با حکم علی دارابی این سمت را پذیرفت و سال ۹۳ با حکم پورمحمدی (معاون سیما در دوران محمد سرافراز) این شبکه را ترک کرد و به «پویا» رفت.
اما دیری نپایید که خبر رفتن او از شبکه پویا هم به گوش رسید و علی اصغر پورمحمدی (معاون وقت سیما) در توضیح آن گفت: «آقای بخشیزاده چند سالی میشود که بازنشسته شده و اجرای حکم بازنشستگی او به تعویق افتاده بود اما سرانجام او خودش خواست که بازنشسته شود. محمد سرشار (رییس سابق حوزه هنری کودک و نوجوان) به جای او مدیریت شبکه کودک را برعهده میگیرد.»
بر این اساس از سال ۹۴ تاکنون خبری از حضور علی بخشی زاده در رسانه ملی مطرح نبود تا اینکه امروز با رفتن حمید شاه آبادی به معاونت سیما، این بار در سمت معاون صدا به رسانه بازمی گردد.
حذف «معاونت پژوهش، برنامهریزی و نظارت» از ساختار صداوسیما، خبر جدی دیگری بود که امروز از سوی روابط عمومی این سازمان اعلام شد.
گویا علی عسکری در تصمیمی جدید قصد دارد خود، ناظر عملکرد بخش های نظارتی صداوسیما باشد و در این مسیر با انتصاب مصطفی محمدی رییس مرکز «طرح، برنامه و بودجه»، علی طلوعی رییس مرکز «تحقیقات» و سید علیرضا شریفی رییس مرکز «نظارت و ارزیابی»، این تصمیم را عملیاتی می کند. ضمن اینکه با حذف این معاونت، طبیعتا حسین رضی هم از سمتش برکنار شد تا به سمت مشاور رییس رسانه منصوب شود.
با این همه سایت معاونت پژوهش، برنامهریزی و نظارت همچنان فعال است و در توضیح رویکرد آن آمده، «معاونت پژوهش، برنامه ریزی و نظارت یکی از حوزه های ستادی سازمان صدا و سیما است. در این پرتال تلاش می شود تا آنچه در راستای سیاستگذاری راهبردی سازمان از یکسو و مأموریت و شرح وظایف این حوزه از سوی دیگر می باشد در دسترس کارشناسان و مدیران قرار گیرد.»
از دیگر خبرهایی که امروز از ساختمان شیشه ای جام جم به گوش رسید، تثبیت غلامرضا نوری در سمت معاونت فضای مجازی بود. او مدتی را به عنوان سرپرست در این معاونت مشغول به کار بود. همچنین با رفتن محمود اشتری، ابوذر زارع مدیرکل بازرسی و بررسی های عمومی صداوسیما شد.
از او خواسته شده است که «از کیفیت عملکرد حوزههای مختلف بهمنظور انطباق با اهداف، ضوابط و سیاستهای کلان سازمان صداوسیما، بازرسیهای مستمر و ادواری به عملآورد.»
بر اساس این گزارش ایسنا، خبر تغییر و تحولات در برخی معاونت ها و همچنین دیگر حوزه های صداوسیما در حالی امروز رسمی شد که پیش از گمانه زنی هایی در این زمینه، شایعه هایی درباره رفتن رییس سازمان صداوسیما در برخی رسانه ها و شبکه های اجتماعی به گوش می رسید. ادعاهایی که با توییت مدیرکل روابط عمومی صداوسیما و تاکید بر ماندن علی عسکری تا پایان انتخابات ۱۴۰۰، به ناگهان در فضای مجازی فروکش کرد و جای خود را به خبرهایی درباره تغییر مدیران ارشد داد.
با این همه تا پایان دور نخست پنج ساله ریاست عبدالعلی علی عسکری بر صداوسیما تنها چند ماه باقی است و او بهار سال آینده برای ماندن بر صندلی ریاست سازمان صداوسیما نیاز به حکم جدید دارد.
انتهای پیام
نظرات