به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران، نشست این انجمن روز دوشنبه، ۲۰ مرداد ماه به مناسبت روز خبرنگار میزبان تعدادی از خبرنگاران کشور بود.
در این نشست عباس عبدی، رییس هیات مدیره انجمن درباره لزوم تهیه سند ملی بحران مطبوعات یادآور شد: از سال گذشته این موضوع مطرح شد و در نظر داشتیم همان طور که دولت برای مسائلی همچون سیل و زلزله سند ملی تهیه کرده بود، در زمینه بحران مطبوعات نیز وارد عمل شود اما به دلایلی این کار انجام نشد؛ در نتیجه تصمیم گرفتیم با تشکیل کارگروهی هفت نفره از معتبرترین فعالان رسانهای، پیشنویس این سند را تدوین کنیم. تاکنون مقدمات انجام سه پژوهش در این زمینه صورت گرفته است و پس از جمعبندی، نتایج آن به اطلاع افکار عمومی خواهد رسید.
او تاکید کرد که هیچ سندی بدون ضمانت اجرا موثر نخواهد بود و از مجموع فعالان رسانهای خواست که در تدوین این سند مشارکت کنند.
شهریار شمس مستوفی ـ دبیر انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران ـ با اشاره به تصویب طرح تشکیل نهاد سراسری فرهنگ، هنر و رسانه در هیات دولت، گفت: بر اساس این طرح کانونهای سراسری شکل خواهد گرفت و انجمنهای صنفی میتوانند به صورت سراسری تشکیل شود. در همین راستا روند تبدیل انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران از استانی به سراسری کلید خورده و درخواست به نهادهای ذیربط ارسال شده است تا انجمن پس از تغییر اساسنامه بتواند به صورت سراسری ذیل کانون فراگیر فرهنگ، هنر و رسانه به فعالیت بپردازد.
دست یاری انجمن به سوی اعضا
در ادامه عبدی درباره فعالیتهای انجمن در جهت حمایت از اعضا گفت: برخلاف نهادهای دولتی که قدرت خود را از قانون میگیرند، نهادهای صنفی همچون انجمن متکی به اعضای خود هستند. همچون یک حزب که با بیست نفر عضو هیچ تاثیری ندارد اما حزبی با یک میلیون عضو ملتزم، اثرگذاری بالایی خواهد داشت.
عبدی با اشاره به نقش انجمن در حل و فصل مشکلات مربوط به روزنامهنگاران گفت: ممکن است اتفاقی برای یک روزنامه یا روزنامهنگار پیش بیاید یا اصلا بخواهیم امتیازی را برای صنف بگیریم؛ در این صورت طرف مقابل نیز در مقام چانهزنی تعداد اعضا را در نظر میگیرد و این امر در تاثیرگذاری حرف انجمن موثر خواهد بود، البته هیاتمدیره نیز تلاش میکند تا زمین بازی را برای اعضا بازتر کند.
حمایت از خبرنگاران مبتلا به کرونا و اعطای وام
افزایش هزینههای صنف و مشکلات بی سابقه برای مطبوعات و فعالان آن از دیگر بحثهای مطرح شده در این جلسه بود. دبیر انجمن در اینباره به اقدامات رفاهی صورت گرفته اشاره کرد و گفت: انجمن، وزارت رفاه و سازمان تامین اجتماعی در ارتباط با دستمزد روزنامهنگاران وارد مذاکراتی سه جانبه شدهاند. هم اکنون دستمزد روزنامهنگاران حداقلی است اما در تلاشیم تا با در نظر گرفتن سطح روزنامهنگار دستمزد مقطوع تعیین شود. همچنین مذاکراتی نیز برای قرارگرفتن خبرنگاری آزاد در رده مشاغل سخت و زیان آور در جریان است.
شهریار شمس مستوفی در ارتباط با طرح ترافیک خبرنگاران نیز گفت: امسال با وجود کاهش کلی سهمیه طرح ترافیک انجمن موفق شد به نسبت سال قبل سهمیه بیشتری برای اعضای خود بگیرد. در زمینه کرونا نیز حمایتهایی از همکاران مبتلا صورت گرفته و همچین سبدکالا و وام به مبلغ ۱۰ میلیون و ۱۵ میلیون تومان برای اعضایی که درخواست داشتند در نظر گرفته شده است و تا هفته آینده اجرایی خواهد شد. علاوه بر این سعی کردهایم به اعضایی که عضو نیستند نیز خدمترسانی کنیم.
رویکرد انجمن رسانهای نشدن پیگیریهاست
عباس عبدی با تاکید بر تمایل انجمن به رسانهای نشدن پیگیریها گفت: بخش عمده از وقت هیاتمدیره انجمن صرف رسیدگی به مشکلات افرادی میشود که اتفاقا عضو انجمن نیستند اما با این حال این موارد در جریان است و البته تمایل ما بر رسانهای نشدن روند است زیرا نمیخواهیم دعوای سیاسی راه بیندازیم.
برگزاری مجمع عمومی انجمن در دوران کرونا و همچنین لزوم تدوین شیوهنامهای برای فعالیت خبرنگاران در شرایط کرونایی نیز از سوالات مطرح شده در این نشست بود. دبیر انجمن درباره مجمع عمومی گفت: امسال علاوه بر مجمع عمومی در دیماه، یک مجمع فوقالعاده نیز برای تغییر اساسنامه خواهیم داشت؛ تاکنون انتخابات مجامع عمومی به صورت آنلاین برگزار نشده است اما درصدد هستیم تا موافقت دستاندرکاران مربوطه را برای برگزاری آنلاین انتخابات به دست بیاوریم و البته درصورت مخالفت با این موضوع باید انتخابات را در فضایی باز و بزرگ برگزار کنیم.
همچنین رئیس هیات مدیره انجمن در ارتباط با تدوین شیوهنامه برای فعالیت خبرنگاران در دوران کرونایی، پیگیری این امر را از وظایف روزنامهنگاران دانست و گفت اگر روزنامهنگاران بخواهند در این زمینه و یا در مورد تخصصی دیگری در انجمن کمیته تشکیل بدهند از آن استقبال خواهیم کرد و حتی برای آن بودجهای نیز اختصاص خواهد یافت.
انتهای پیام
نظرات