به گزارش ایسنا، پنجاه و یکمین جلسه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران، به منظور ارائه گزارش در خصوص برگزاری چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن و چهل و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن و تبادل اطلاعات با حضور حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی- رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه-، حمید مجیدی مهر- رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه-، شبیر فیروزیان- معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی-، منصور قصری زاده- مدیر شبکه رادیویی قرآن-، محمدرضا پورمعین- عضو انجمن خادمان قرآن و برخی مدیران قرآنی دستگاههای اجرایی کشور - در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
ترویج فرهنگ قرآنی از وظایف ما است
حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی- رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه- با بیان اینکه یکی از اصلیترین اقدامات ما در سازمان اوقاف و امور خیریه توسعه فرهنگ قرآنی است، گفت: مسابقات قرآن هر سال توسط اساتید و نهادهای قرآنی و با حضور نخبگان برگزار میشود و رقابتی را به نمایش میگذارند، خداوند کمک کند بتوانیم چهل و هفتمین دوره مسابقات قرآن را نیز به خوبی برگزار کنیم. این اتفاق، اعتباری برای جریان مقاومت جهان اسلام در مقابل نظام سلطه خواهد بود.
وی عمدهترین هدف جریان مسابقات قرآن را ترویج سبک زندگی قرآنی عنوان کرد و افزود: در مسابقات بین المللی قرآن ما امید داریم با همکاری همه افراد، نهادها و دستگاههایی که در این عرصه پیشینه دارند، کار پیش برود و از انتقادات نیز استقبال میکنیم. این کار برای ما نیست، کار خداست و کار قرآن است، هر نقصی وجود دارد برای ماست و هر خیری وجود دارد مربوط به خداست. برگزاری چهل و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن در مشهد مقدس و در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا(ع)، سرفصل جدیدی در زمینه برگزاری مسابقات قرآن خواهد بود که نقشه راه آینده این مسابقات را ترسیم میکند و انشاالله با همین قوت پیش برویم.
وی افزود: در رابطه با بودجه قرآنی، ما از اول انقلاب تاکنون تقریبا بودجه قرآنی آنچنانی نداشتهایم این درواقع وظیفه ذاتی و وظیفه فرهنگی و اجتماعی ماست که در این زمینه اهتمام داشته باشیم. ما در سازمان اوقاف امامزادهها و بقاع متبرکه را در زمینه برگزاری کرسیهای تلاوت قرآن فعال کردیم. باید ظرفیتهای موجود در حوزه فعالیتهای قرآنی به فعلیت برسند در این صورت خواهیم دید که بیشتر از بودجه کارایی خواهند داشت. جریانی که در طول این دههها فعالیت کردهاند، به بهترین وجه هم عمل کردهاند و منتظر بودجه هم نبودهاند به ما این درس را میدهد که ما ترویج فرهنگ قرآنی را باید وظیفه خود بدانیم.
مسابقات ملی و بینالمللی قرآن کریم یکی از حلقههای کامل کننده کار قرآن در کشور است
در ادامه این جلسه مجیدی مهر -رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه- با یادآوری دوره گذشته مسابقات بینالمللی قرآن کریم و گرامیداشت یاد رئیس جمهور فقید، شهید آیت الله رئیسی که در اختتامیه چهلمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم حضور پیدا کردند، گفت: جملاتی از ایشان در زمینه مسابقات بین المللی قرآن به یادگار مانده، یکی از معروفترین آنها این بود که «مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران مادر مسابقات بینالمللی قرآن در دنیاست». در مسافرتهایی که به کشورهای مختلف مخصوصا کشورهایی که مسابقات بینالمللی قرآن کریم برگزار میکنند، گاهی اوقات خدمت متسابقان و اساتید قرآن مراجعه میکنیم، همگان از عظمت و شکوه مسابقات قرآن ایران تعریف میکنند و اذعان دارند که اوج هماهنگی، نظم، پشتیبانی و امکانات رفاهی در مسابقات قرآن ایران وجود دارد.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه اعتقاد داریم جایگاه مسابقات بینالمللی قرآن باید ارتقا پیدا کند، افزود: مسابقات ملی و بینالمللی قرآن کریم یکی از حلقههای کامل کننده کار قرآن در کشور است، ما بخشی از تکمیل این پازل را در بعد نخبه پروری و قهرمان پروری قرآنی برعهده داریم و تقریبا چهره شناخته شده قرآنی در کشور نداریم مگر اینکه در مسابقات بین المللی قرآن حائز رتبه برتر شده باشد.
وی در ادامه از همکاری سازمانها و نهادها در برگزاری مسابقات قرآن تقدیر و تشکر کرد و گفت: رسانه میتواند نقش موثری در آوردن مسابقات در بستر عمومی ایفا کند. رادیو در این مدت در رویدادها به خوبی نقش ایفا کرده است و مجموعه سیما هم تلاشهای خوبی داشتهاند، امیدواریم توسعه پیدا کند. انتظار داریم مانند گذشته صدا و سیما به عنوان یار اول به کمک ما در برگزاری و انعکاس مسابقات قرآن بیاد. افتتاحیه مسابقات سراسری قرآن، ۱۲ آذرماه در بخش بانوان و ۲۰ آذرماه در بخش آقایان در مصلی تبریز برگزار میشود. مسابقات تا ۲۹ آذرماه ادامه دارد و نفرات برگزیده در دوره چهل و دوم مسابقات قرآن شرکت خواهند کرد.
باید حول محور قرآن به یاری یکدیگر بشتابیم
در ادامه قصری زاده-مدیر شبکه رادیویی قرآن- نیز طی سخنانی در این همایش با بیان اینکه اساسا هر رویدادی باید ضریب بخورد تا بتوانیم از آن بهرهبرداری درست کنیم، گفت: ضریب دادن تمام رویدادها به ویژه رویدادهای قرآنی پیوست رسانهای آن است. در رادیو سعی میکنیم در حد توانمان این مسابقات را پوشش دهیم. آنچه مسلم است اینکه ما در سیما، شبکه قرآن و معارف داریم، اما در رادیو به صورت تخصصی تفکیک وظایف شده، یک شبکه رادیویی قرآن داریم و شبکه دیگر، شبکه معارف است و همین ماموریتهای ما را برای پوشش مسابقاتی این چنینی که برگزار میشود، هدفمند کرده است. مانند سالهای قبل تیم برنامه ساز به محل مسابقات کشوری و بینالمللی اعزام میشوند و به صورت زنده مسابقات پوشش داده میشود. در واقع رسانه کشوری به کمک رسانه استانی میرود و این به وفاق ملی کمک میکند. آنچه مهم است این است که باید حول محور قرآن به یاری یکدیگر بشتابیم.
وی با تاکید بر اینکه باید محتواهایی که تولید میشود آسیب شناسی شود و نقاط قوت و و نقاط ضعف بررسی شود، تصریح کرد: قطعا رادیو قرآن باید به وظیفهاش عمل کند که بتواند در کشور جریانسازی قرآنی ایجاد کند.
متاسفانه بودجه قرآنی کشور صفر شده و سازمانها و نهادها خودکفا این مسابقات را برگزار میکنند
پورمعین-عضو انجمن خادمان قرآن- با بیان اینکه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن نظارت خوبی به مسابقات ملی و بینالمللی دارد، پیشنهاد کرد که در سال یکبار از بین نهادهایی که مسابقه قرآنی برگزار میکنند به بهترین مسابقات به لحاظ جذب مخاطب و جایزه و موضوع جایزه اعطا کنیم. مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران خیلی رشد کرده و در تراز جهانی می درخشد و حتی متسابقان در مسابقات سراسری قرآن میتوانند در سطح بینالمللی در مسابقات سایر کشورها شرکت کنند و رتبه کسب کنند. در حالی این فضای قرآنی در کشور وجود دارد که متاسفانه بودجه قرآنی کشور صفر شده و سازمانها و نهادها خودکفا این مسابقات را برگزار میکنند و جای تقدیر دارد.
انتهای پیام
نظرات