• سه‌شنبه / ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 98112921406
  • خبرنگار : 71191

در ۱۷ امین گردهمایی علمی باستان‌شناسان رخ داد؛

نمایش دندان ۴۰ هزار ساله نئاندرتال‌ها در موزه ملی ایران

نمایش دندان ۴۰ هزار ساله نئاندرتال‌ها در موزه ملی ایران
تصویر آرشیوی است

مدیر کل موزه ملی ایران خبر داد: همزمان با آغاز کار هفدهمین گردهمایی سالانه باستان‌شناسان در موزه ملی ایران، ۱۲۳ شئ تاریخی به دست آمده از کاوش‌های انجام شده در محوطه‌های تاریخی کشور از جمله دندان یک انسان نئاندرتال، به نمایش در آمدند.

به گزارش ایسنا، در آیین افتتاح هفدهمین گردهمایی سالانه باستان‌شناسان که نتایج فعالیت‌های یک سالِ کاری باستان‌شناسی ایران، در کنار یافته‌های یک ساله آن‌ها از کاوش‌های انجام شده ارائه می‌شود، جبرییل نوکنده اظهار کرد: نمایشگاه هفدهمین همایش سالانه باستان‌شناسی ایران با حدود ۱۲۳ شئ از محوطه‌های چگاسفلی، لیارسنگ‌بن، بازه‌هور، چهرآباد، سگزآباد، امیرآباد و آجرپزی، بازه زمانی هزاره چهارم قبل از میلاد، عصر مفرغ، عصر آهن و دوره ساسانی را پوشش می‌دهد.

او مهمترین شئ این نمایشگاه را نمایش یک دندان انسان نئاندرتال اعلام کرد که بیش از چهل هزار سال قدمت دارد و در اواخر دهه ۱۳۷۰ در غار «وزمه» در نزدیکی شهر اسلام آباد غرب در استان کرمانشاه کشف شد و در ادامه گفت: بررسی میکرو سی تی اسکن این دندان توسط پژوهشگران دانشگاه فرانسوی و موزه ملی نشان داد که مربوط به انسان نئاندرتال است. این کشف برای نخستین بار بطور قطعی ثابت کرد که انسان نئاندرتال در ایران نیز زندگی می‌کرده است.

وی از دیگر اشیای شاخص این نمایشگاه را «استل‌»های سنگی چگاسفلی که کهن‌ترین استل‌های منقوش پیش‌ازتاریخ ایران است، معرفی کرد و افزود: پیکره‌های شیشه‌ای دوره اشکانی محوطه لیارسنگ‌بن به شکل لاک‌پشت و مشت گره کرده و پارچه‌ها و دست‌کش چرمی معدن چهرآباد زنجان و گچبری‌های ساسانی بازه‌هور خراسان که یادآور آثار بندیان دره‌گز هستند.

نوکنده تاکید کرد: نمایشگاه‌هایی از این دست، باوجود پیچیدگی‌هایی که در برگزاری آنها وجود دارد، مانند حفاظت و مرمت اشیاء و انتقال از استان‌ها، خون تازه‌ای هستند که در رگ‌های موزه‌های کشور جاری می‌شود و موزه ملی ایران این شانس را داشته است که با مشارکت پایاپای در برگزاری کنگره‌های باستان‌شناسی، هرساله شاهد ورود اشیائی از تازه‌ترین کشفیات باستان‌شناسی ایران باشد و این فرصت برای بازدیدکنندگان و کارکنان موزه ملی ایران اهمیت زیادی دارد.

مدیرکل موزه ملی برخی از این آثار را دارای شاخصه‌های ملی دانست که باید در جایگاه ملی هم قرار بگیرند و ادامه داد: امیدوارم بخشی از این آثار به صورت دائم در موزه ملی ایران باقی بمانند تا نماینده فرهنگ‌های مناطق مختلف کشور در موزه ملی ایران باشند.

این گردهمایی قرار است تا چهارشنبه ۳۰ بهمن و در ۶ پنل تخصصی ادامه داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha