• چهارشنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1403101913995
  • منبع : نمایندگی سمنان

واکنش میراث فرهنگی به آفرود سواری در بازار تاریخی سمنان

واکنش میراث فرهنگی به آفرود سواری در بازار تاریخی سمنان

ایسنا/سمنان میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان سمنان با صدور بیانیه‌ای به آفرودسواری در بازار تاریخی سمنان واکنش نشان داد.

به دنبال انتشار یک فیلم از ورود یک خودروی آفرود به مجموعه ثبت ملی شده بازار تاریخی سمنان که انعکاس گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی استان داشت، علاوه بر ورود میراث فرهنگی استان به این مهم، خودروی مذکور شناسایی و با دستور مسئولان قضایی استان توقیف شده است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان بیانیه این اداره کل به شرح ذیل است:

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

پیرو وقوع ناهنجاری انجام شده توسط راننده خودروی آفرود به همراه سرنشینان آن در بازار تاریخی سمنان و انتشار فیلم آن در فضای مجازی، بدین وسیله اعلام می‌شود که پس از شناسایی افراد خاطی، روند قضایی پرونده مطروحه در دادسرای عمومی و انقلاب پیگیری می‌شود و برخورد با متخلفان به منظور حفظ نظم عمومی و احترام به ارزش‌های اجتماعی و تاریخی انجام می‌شود.

همچنین، طبق ماده‌ ۵۵۸  قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)، هر کس به تمام یا قسمتی از ابنیه، اماکن، محوطه‌ها و مجموعه‌های فرهنگی، تاریخی یا مذهبی که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، یا تزئینات، ملحقات تأسیسات، اشیاء و لوازم و خطوط و نقوش منصوب یا موجود در اماکن مذکور که از حیث فرهنگی، تاریخی یا مذهبی واجد اهمیت باشد، خرابی وارد آورد، علاوه بر جبران خسارات وارده، به حبس از یک الی ۱۰ سال محکوم خواهند شد.

بازار تاریخی سمنان نه تنها یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری این شهر  بوده بلکه به‌عنوان بخشی از هویت تاریخی و فرهنگی سمنان، جایگاه ویژه‌ای در دل مردم دارد. این اثر تاریخی گرانبها نماد مهارت‌های معماری گذشتگان و یکی از مواریث فرهنگی ارزشمند شهر سمنان بوده که باید از هرگونه آسیب و تخریب مصون بماند. 

پس همگی باید با نگرشی صحیح به آثار تاریخی که بخشی از هویت فرهنگی و تاریخی این مرز و بوم به شمار می‌رود، به حفاظت از آن‌ها کمک کرده و در حفظ این میراث گرانبها برای آیندگان، تلاش و کوشش کنیم. زیرا مواریث‌ فرهنگی ما از نسل‌های گذشته به ما به ارث رسیده و متعلق به همه مردم سرزمین است. مردم این سرزمین بهترین حافظان و میراث‌بانان این آثار ارزشمند هستند. ما به‌عنوان یک دستگاه حاکمیتی و فرهنگی وظیفه داریم تا از این میراث گرانبها نهایت حفاظت  و نگهداری  را کرده و آن را به نسل‌های آینده واگذار کنیم. در همین راستا، هم‌وطنان عزیز و دوستداران میراث فرهنگی می‌توانند گزارش‌های خود را در خصوص هرگونه تخریب یا آسیب به این آثار و بناهای تاریخی، از طریق تماس با سامانه خبری یگان حفاظت میراث فرهنگی به شماره تلفن ۳۱۷۰۵ اعلام کنند. 

در پایان لازم می‌دانیم از تمام هم‌وطنان عزیز که همواره دغدغه‌مند و نگران حفاظت از میراث فرهنگی این سرزمین هستند، قدردانی کنیم. آگاهی، احساس مسئولیت و همیاری مردم در این زمینه، همچون همیشه، باعث دلگرمی و انگیزه و پشتکار بیشتر برای ادامه مسیر حفاظت از این گنجینه‌های ارزشمند می‌شود. بدون شک، تلاش‌های مشترک ما در صیانت از میراث فرهنگی کشور، یادگاری گرانبها برای نسل‌های آینده خواهد بود.

بازار سمنان مربوط به دوره قاجار است و به سبک معماری کهن ایرانی با سقف‌های خشتی و آجری، متناسب با وضعیت آب‌وهوای خاص منطقه کویری ساخته‌ شده است. این بنا به شماره ۱۷۴۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

راسته بازار شهر و بازار حضرت کنونی در اصل به هم متصل بوده و راسته بازار اصلی شهر را تشکیل می‌داده است، اما در زمان پهلوی اول به‌علت خیابان‌کشی و شهرسازی آن دوران، بازار بزرگ به‌وسیله خیابان امام خمینی فعلی به دو قسمت تقسیم شده است که اکنون به آن بازار شمالی و بازار جنوبی یا بازار حضرت می‌گویند. این مکان از اماکن تجاری بسیار مهم گذشته و حاضر سمنان است.

عناصر کالبدی بازار سمنان را کاروانسرا، حمام، مسجد، تیمچه و تکیه تشکیل می‌دهند. سردر شمالی بازار، آجر کاری شده و دارای پایه‌های سنگی و پشت بغل‌های زیبای کاشی‌کاری است. کتیبه‌ای از کاشی لاجوردی که قسمتی از سوره مبارکه(اقراء) به خط ثلث را در بر دارد بر بالای سردر به چشم می‌خورد. بازار جنوبی یا بازار حضرت از خیابان امام خمینی شروع و به تکیه بزرگ پهنه و محله اسفنجان ختم می‌شود. سر در شمالی بازار حضرت مشابه سردرشمالی بازار جنوبی است. بازار طوری ساخته شده که در تابستان خنک و در زمستان نسبتاً گرم است.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha