ابراهیم دانشیفر در گفتوگو با ایسنا درخصوص اقداماتی که در حوزه پژوهش در دانشگاه امام رضا(ع) انجام شده است، اظهار کرد: درحوزه پژوهش دو فعالیت عمده و خیلی خوب را آغاز کردهایم. این اقدامات شامل تاسیس مراکز پژوهشی و یا تقاضا محور و تاسیس مرکز نوآوری دانشگاه است.
وی ادامه داد: این مراکز پژوهشی شامل مراکز پژوهشی مطالعات تحقیقات کاربردی، معماری و شهرسازی اسلامی، امنیت اطلاعات، بلاکچین و مطالعات سلامت است. این مراکز مبتنی بر نیازهای آستان قدس رضوی تشکیل شده است و این ساختارسازی مناسب برای جهت دادن به تحقیقات اساتید هیأت علمی است.
دانشیفر بیان کرد: موضوع دیگری که در دانشگاه امام رضا(ع) وجود دارد و از این منظر پیشرو تلقی میشود، تاسیس مرکز نوآوری است. در واقع این مجموعه مرکز کارآفرینی و کارخانه شرکتسازی با موضوعات متعدد و متنوع در دانشگاه امام رضا(ع) است. در این راستا یشتر از 26 تیم را در موضوعات مختلف تشکیل دادیم. همچنین مشغول تاسیس شرکتهایی هستیم که محصولات آنها قرار است نیازهای مملکت را برآورده کند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) تصریح کرد: علاوه بر فعالیتهایی که تاکنون انجام شده است، فعالیتهای متمرکز دیگری در حوزه نشر، انتشارات کتابها، مجلات علمی، پژوهشی و نیز برگزاری همایشهای ملی و بین المللی سالانه صورت گرفته است. فعالیت پژوهشی دانشجویان عمدتا از سوی مرکز نوآوری دانشگاه است و به آنها کمک میکنیم تا تیمسازی کنند و اصطلاحا مدل تجاری را برای آنها استخراج میکنیم. همچنین مشاورههای مختلف مالی، حقوقی و ثبت شرکت برای دانشجویان در نظر گرفتیم تا بتوانند ایدهها و پژوهشهای خود را تبدیل به یک محصول کاربردی کنند.
وی عنوان کرد: حمایتهای ما برای تولید نسخه اولیه محصول، 15 میلیون تومان است که رقم کمی نیست. علاوه بر این موضوع، همه امکانات فعلی دانشگاه شامل آزمایشگاهها و ابزارآلات را در اختیار دانشجویان قرار میدهیم. در استان تفاهمنامه همکاری با پارک علم و فناوری خراسان رضوی را منعقد کردیم تا در مسیر این مجموعه به جذب همکار بپردازیم و از این منظر ارتباطهای خوبی برقرار شده است. با این اقدام به گونهای محوریت پیدا میکنیم که از مرکز نوآوری بتوانیم صادر کننده خدمات فکری به دیگر دانشگاهها و موسساتی که نیاز دارند، باشیم.
دانشیفر خاطرنشان کرد: ما هر ساله نشستهای متعددی با افراد صنعتگر برگزار میکنیم. حتی ما یکی از معدود باشگاههای دانشگاهی هستیم که از دو سال گذشته خانه صنعت را در دانشگاه امام رضا(ع) تاسیس کردهایم و کارگروههای متعددی را در این زمینه تشکیل دادیم. در این زمینه نشستهای مختلفی را با کارآفرینان حوزه صنعت برگزار کردیم که آنها مجرای ورود به اطلاعات هستند و نیز میتوان از این مسیر تعاملات نیازسنجی صنعتی را توسعه دهیم.
وی بیان کرد: مرکز نوآوری دانشگاه امام رضا(ع) نزدیک به یکسال تاسیس شده است و هنوز تجربه کافی در حوزههای مختلف را پیدا نکرده اما برنامههایی را در دراز مدت در نظر گرفتیم که بتوانیم نیازهای صنعت را احصاء کنیم. برای این امر در دانشگاه تیمسازی کردیم تا خروجی تبدیل به محصولاتی شود که بتواند مشکلات صنعت را حل کند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) بیان کرد: اخیرا آستان قدس رضوی و سازمان اقتصادی رضوی شرکتی را به نام صنایع پیشرفته رضوی تاسیس کردند که در واقع این شرکت با محوریت دانشگاه امام رضا (ع) است و کارکرد اصلی آن، تولید فناوریهای جدیدی است که خاستگاه علمی این فناوری از سمت دانشگاه صورت میگیرد. برای این موضوع به طور موقت از کادر اجرایی دانشگاه استفاده شده تا محلی برای تعاملات مشترک دانشگاه و سازمان اقتصادی باشد.
انتهای پیام
نظرات