• دوشنبه / ۱۰ تیر ۱۳۹۸ / ۱۳:۴۶
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 98041005073
  • خبرنگار : 71461

به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی؛

دومین کنفرانس بین‌المللی مبارزه با افراط گرایی در موصل برگزار شد

دومین کنفرانس بین‌المللی مبارزه با افراط گرایی در موصل برگزار شد

دومین کنفرانس بین‌المللی مبارزه با افراط گرایی در موصل به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، دانشگاه موصل، دانشگاه فناوری شمالی و با حضور متمایز ده‌ها اساتید دانشگاه و علمای مذاهب اسلامی، تحت عنوان «تنوع دینی، قومی و تکامل اجتماعی» کار خود را آغاز کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی این کنفرانس با خوش آمد گویی قصی‌الاحمدی - رئیس دانشگاه موصل به میهمانان آغاز شد؛ وی ضمن قدردانی از مجمع تقریب مذاهب اسلامی به خاطر برگزاری این همایش، اهداف کنفرانس مذکور را تشریح کرد.

در ادامه شیخ محمد سعید النعمانی- مشاور دبیرکل مجمع تقریب مذاهب، ضمن تأکید بر اهمیت برگزاری این کنفرانس در استان نینوا از دولت مرکزی و محلی عراق درخواست کرد تا به این استان مهم و ارزشمند توجه بیشتری داشته باشند.

سپس جابر الجابری- از وزارت گردشگری عراق به تشریح اهمیت نقش مراجع در مقابله با داعش و افراط گرایی و نجات عراق از شر تروریسم پرداخت و گفت: خون پاک شهدایمان که در مسیر مبارزه با تروریسم بر زمین ریخته شد را فراموش نخواهیم کرد.

در ادامه شیخ محمد عبدالوهاب الملا- رئیس دیوان اوقاف سنی در جنوب عراق، به بررسی ریشه‌های افکار افراطی و دلایل آن و آثار کشتار و تخریبی که به دنبال سیطره تروریسم و افکار افراطی بر استان نینوا به جود آمده است، پرداخت.

سپس اسقف مطران ثابت حبیب ضمن قدردانی از اقدام مجمع تقریب در برگزاری این کنفرانس به برخی از مشکلات مسیحیان منطقه اشاره کرد.

در ادامه شیخ عمر الیاس- نماینده ایزدی‌های عراق به جنایت‌های داعش علیه این اقلیت اشاره کرد و به تبیین نقش آیت الله سیستانی در نجات باقی ماندگان این اقلیت از دست تروریسم پرداخت.

این کنفرانس با سخنرانی عبدالقادر الآلوسی- رئیس شورای علمای پیوند محمدی ادامه یافت؛ وی در مورد نتایج منفی تفسیر غیرعلمایی از دین و نشر جهل و تکفیر سخن گفت و بر ضرورت بازگشت به اسلام ناب محمدی و سیره پیامبران به خصوص حضرت یونس (ع) که تکفیریها مقبره این پیامبر بزرگ را تخریب کردند، تأکید و اظهارکرد: سیره پیامبران ما تسامح و محبت و انس و الفت است.

در ادامه شیخ فاضل یونس حسین قصیده‌ای را در مدح رسول اکرم (ص) و خاندان پاکش قرائت کرد؛ سخنران بعدی، شیخ بلال سعید شعبان از لبنان بود؛ وی با مقایسه تجارب عراق و لبنان در مقابله با تروریسم و افکار افراطی در مورد این گونه تفکرات هشدار داد و از آن به عنوان یک بمب ساعتی نام برد که دشمن برای پیشبرد اهداف خبیثانه خود به کار می‌گیرد.

سپس شیخ علی العبودی در مورد نتایج فساد و جهل، کمبود خدمات و سطح پایین تحصیلات ملت‌ها، هشدار داد و تأکید کرد که جهل و سطح پایین تحصیلات، منجر به قبول و انتشار افکار افراطی می‌شود.

در ادامه طه الحماد- رئیس کمیته علمی کنفرانس و رئیس دانشکده علوم انسانی عراق، سخنرانی و از تلاش‌هایی که برای برگزاری این کنفرانس انجام شده است، قدردانی کرد.

وی اعلام کرد که ۱۳۰ مقاله به کنفرانس مقابله با افراط‌گرایی، در موصل ارسال شده که ۹۵ مقاله مورد پذیرش قرار گرفته است.

در ادامه این کنفرانس، گروه تواشیح، اجرایی زیبایی از خود ارائه دادند که این اجرای زیبا پایان بخش برنامه‌های صبح گاهی کنفرانس بود.

کنفرانس دو روزه مقابله با افراط گرایی به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از روز گذشته در موصل آغاز شده و تا پایان امروز دوشنبه دهم تیر ماه ادامه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha