• یکشنبه / ۴ آذر ۱۳۹۷ / ۰۹:۲۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97090401107
  • خبرنگار : 71605

تولید شیرین‌کننده گیاهی جایگزین شکر در کشور

تولید شیرین‌کننده گیاهی جایگزین شکر در کشور

یک دانشجوی کارشناسی ارشد معماری کامپیوتر دانشگاه خوارزمی با همراهی پدر خود موفق به تولید شیرین‌کننده گیاهی جایگزین شکر بر پایه گیاه اِستِویا شده است.

شقایق مهدی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، "اِستِویا" را یک گیاه کاملاً شیرین توصیف کرد و افزود: متأسفانه تاکنون به این گیاه به علت دارا بودن ۲ گلیکوزید تلخ و ماندگاری طعم آن در دهان(After taste)، چندان توجه نشده است.

وی تلخی محصولات بر پایه این گیاه را یادآور شد و خاطرنشان کرد: بعد از ۱۱ سال توانستیم طی فرآیند عصاره‌گیری، گلیکوزید تلخ و ماندگاری طعم را از اِستِویا جدا کرده و محصول نهایی را در قالب یک قطره ۳۰ میلی‌لیتری به بازار عرضه کنیم.

این دانشجوی کارشناسی ارشد معماری کامپیوتر دانشگاه خوارزمی با اشاره به وجود شیرین‌کننده‌های شیمیایی از جمله آسپارتام، آس سولفام، ساخارین و... در برخی آدامس‌ها، این مواد را سرطان‌زا و موجب آسیب رساندن به تیموس مغز و بروز میگرن دانست و توضیح داد: این مواد نیز دارای ماندگاری طعم در دهان بوده و معمولاً تلخی بعد از خوردن آن‌ها در دهان می‌ماند.

به گزارش ایسنا، شیرین‌کننده گیاهی جایگزین شکر بر پایه اِستِویا که در قالب یک قطره ۳۰ میلی‌لیتری عرضه شده، رتبه نخست دومین رویداد ملی "ایده‌بازار خوراکی و نوشیدنی" دانشگاه صنعتی امیرکبیر را به دست آورده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۹-۰۴ ۱۷:۰۸

خوب خود شکر هم گیاهیه :-) نکنه یادتون رفته شکر را یا از گیاه نیشکر یا از گیاه چغندر قند تهیه می کنند؟

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۰۵ ۰۹:۲۴

درود بر این دانشجوی سخت کوش