• سه‌شنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۶:۰۶
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 97022514228
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

بهره برداری از آزمایشگاه کشت سلولی خراسان جنوبی تا دو ماه آینده

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی گفت: آزمایشگاه کشت سلولی استان تا دو ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.

به گزارش ایسنا، محمد اصغرزاده امروز (25 اردیبشهت ماه) در جمع خبرنگاران اظهارکرد:  برای احداث آزمایشگاه کشت سلولی نیز جانمایی انجام، لوازم خریداری و تا دو ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید تا دیگر از ارسال نمونه آزمایشی به استان‌های همجوار جلوگیری شود.

 مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی با اشاره به احداث آزمایشگاه تخصصی شرق کشور در استان یادآور شد: این آزمایشگاه در سال 90 کلنگ زنی شد و تاکنون به دلیل نبود بودجه اختصاصی تکمیل ان با مشکل رو به رو شده که در صورت اختصاص بودجه ملی و استانی این آزمایشگاه با حمایت از کالای ایرانی اجرایی می‌شود.

  وی با اشاره به اینکه تکمیل این آزمایشگاه حدود سه میلیارد تومان نیاز است تصریح کرد: در صورت تکمیل و تجهیز، صادرات استان نیز رونق و باعث توسعه استان خواهد شد.

اصغرزاده بیان کرد: در بحث حفظ سلامت غذایی به دلیل تلاش شبانه روزی حوزه دامپزشکی در استان طی چند سال اخیر با تعامل بین بخشی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را نداشته‌ایم.

وی افزود: در حال حاضر 220 مرغداری گوشتی فعال و ۳۶ واحد تخم گذار فعال در استان داریم که هیچ بیماری خاصی در حوزه طیور رخ نداده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی تصریح کرد: در بحث بیماری های پرندگان پنج هزار نمونه سرمی به تهران برای پایش اعزام تا در خصوص طیور مهاجر صنعتی و بومی رصد انجام شود که تمام نمونه ها منفی بوده است.

اصغر زاده با اشاره به اینکه یکی از وظایف دامپزشکی حفظ سلامت مردم ناشی از انتقال بیماری مشترک است ادامه داد: با توجه به وجود ۸۳۲ بیماری مشترک خوشبختانه استان پاکی هستیم که این امر به دلیل تلاش همکاران دامپزشکی است.‌

وی بیان کرد: در خصوص سلامت فرآورده های خام دامی به صورت شبانه روزی کنترل انجام شده و مراکز و ارگان ها مختلف رصد می‌شوند چرا که در صورت کوتاهی و بروز مشکل اتفاقات جبران ناپذیری ایجاد و حساسیت ها مردم بیشتر می شود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی حفظ سرمایه دامی را از دیگر وظایف دامپزشکی عنوان کرد و گفت: با توجه به وضعیت خشکسالی و کاهش دام صنعت طیور توانسته تداوم داشته و در پرورش شتر و شتر مرغ نیز وضعیت خوبی داریم.

اصغر زاده با بیان اینکه دو صنعتی که می تواند آینده خوبی از لحاظ تولید ارزش افزوده داشته باشد شتر و شترمرغ است، تاکید کرد: خراسان جنوبی استانی عالی برای پرورش شتر وشتر مرغ است و سرمایه‌گذارهایی نیز در این زمینه ورود پیدا کرده‌اند.

وی اضافه کرد: جایگاه مناسب برای زنجیره شتر و شترمرغ در استان کامل نبوده و اگر این زنجیره کامل و فرآورده تبدیل شود برای استان مفید و باعث ایجاد ارزش افزوده می شود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی اظهارکرد: با توجه به گرم شدن هوا زمینه رشد کنه را افزایش و بحث تب کریمه کنگو تشدید می‌شود که در این زمینه سم پاشی دام و مبارزه با کشتار غیر مجاز باید رعایت  شود چرا که بدون رعایت شرایط بهداشتی باعث آلودگی و انتقال این بیماری بین مردم خواهد شد. رعایت شرایط ذبح بهداشتی و نگهداری گوشت در دمای سرد از انتقال این بیماری جلوگیری می کند.

وی با تاکید بر اینکه استانی پاک از نظر آنفلوآنزا و تب کریمه کنگو بوده‌ایم، ادامه داد: تب مالت نیز در زمان افزایش گرما احتمال بروز دارد و باید نکات بهداشتی در مصرف شیر و تهیه از مراکز معتبر مدنظر باشد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی  یاداورشد: طی سال گذشته ۴۲ میلیون و ۸۳۸ هزار کیلوگرم صادرات خوراک طیور داشته‌ایم که از ابتدای امسال نیز ۳ میلیون و ۶۱۰ هزار کیلوگرم خوراک به افغانستان به میزان یک میلیون و ۸۰۵ هزار ریال صادرات انجام شده‌است . همچنین در بحث مرغ زنده نیز طی سال گذشته ۳۹ هزار و ۴۷۸ قطعه طیور زنده صادرات شده است. از ابتدای امسال بجای مرغ زنده ۲۵ هزار کیلوگرم مرغ منجمد صادرات شده که ۳۷ هزار و ۵۰۰ دلار حاصل شده است.

وی اظهارکرد: طی سال گذشته ۷۹ هزار و ۴۱۳ راس دام در کشتارگاه های استان کشتار شد که ۱۲ هزار و ۶۹۸ کیلوگرم به دلیل نبود شرایط بهداشتی معدوم شدند .


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha