• یکشنبه / ۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۰۰:۲۴
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 97020804937
  • خبرنگار : 71503

شما با جنازه عکس سلفی می‌گیرید؟!

شما با جنازه عکس سلفی می‌گیرید؟!

شما اگر در مواجهه با یک جنازه قرار بگیرید، با او یک عکس سلفی می‌گیرد یا به سنت و آیین فرهنگی و دینی وفادار می‌مانید و حرمت مرده را نگه می‌دارید؟ این پرسش‌هایی است که این روزها بعد از انتشار یک تصویر پرحاشیه در سطح افکار عمومی مطرح است.

این روزها سلفی انداختن به یک موضوع مرسوم تبدیل شده است و افراد در بسیاری از مکان‌ها و موقعیت‌ها ترجیح می‌دهند خودشان از خودشان عکس یادگاری بگیرند. همین امر موجب شده تا کنون جان بسیاری از افراد هم به خطر بیفتند و حتا در نهایت به مرگشان منجر شود.

پیش از این سلفی‌های متفاوتی منتشر شده که واکنش‌های بسیاری را هم به همراه داشته است؛ از سلفی‌های یکی از اعضای سابق شورای شهر تهران با پیکر نیمه‌جان یک فوتبالیست قدیمی یا یک مجری برنامه‌های کودک با پیکر نیمه‌جان پدرش گرفته تا سلفی یک خانواده با سنگ قبر عزیز تازه از دست رفته‌شان در بهشت زهرا(س). 

اما آنچه تا کنون کمتر سوژه شده، سلفی با یک جنازه بوده است که آن هم بعد از پیدا شدن یک پیکر محتمل به مومیایی در جوار حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) اتفاق افتاد. موضوعی که در گیر و دار اینکه این مومیایی متعلق به رضا شاه است یا نه؟ نادیده گرفته شد.  

به گزارش  ایسنا، در فرهنگ عامیانه مردم ایران هر چیزی از جمله میت حرمت خاص خودش را دارد. از حضرت امام صادق(ع) رئیس مکتب جعفری نیز نقل شده است: «حرمت میت بسان حرمت شخص زنده است».

از حرمت نگه داشتن میت در فرهنگ عامه مردم و توجه به برگزاری آبرومندانه  مراسم کفن و دفن، به آثاری چون فیلم «مادر» ساخته علی حاتمی نیز می‌توان اشاره کرد.

امام رضا(ع) نیز به چند مورد درباره میت، از جمله اینکه بدن میت پیدا نباشد، شاید برای دیگران خوشایند نباشد که او را نگاه کنند تا اگر بدنش درد و رنج و بیماری داشته یا کجی صورت و بدن و قبیح المنظر شده، باعث قساوت قلب دیگران نشود، کفن ‌کردن او باعث احترام و عظمت پیش چشم مردم باشد و نزد آنان محترم جلوه کند نیز اشاره شده است.

پیکر پیدا شده متعلق به هر کسی که باشد، آیا باز هم باید به خودمان اجازه دهیم با آن سلفی بگیریم و عکس آن را پخش کنیم؟ تکنولوژی کلا مرز و حرمت نمی‌شناسد و هر روز روی جدیدی از خودش را نشان می‌دهد و این انسان‌ها هستند که فرهنگ استفاده از ابزار را مشخص می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۲-۰۹ ۰۹:۵۶

درسته که سلفی گرفتن با فرد فوت شده در هر مکان و شرایطی اشتباه هست اما به نظر میاد سلفی که این اقا در این مورد خاص گرفتن و باید به فال نیک گرفت چون حداقل مسئولا دیگه نمی تونن وجود این مومیایی رو انکار کنن.

avatar
۱۳۹۷-۰۲-۰۹ ۱۰:۴۶

شما سلفی دانشجویان پزشکی در اتاق تشریح یا سالنهای پزشک قانونی رو یادتون نمیاد ؟ این سلفی برای من قابل قبولتره تا سلفی ادمهایی که قراره مسئول حامی و امانتدار جان مردم باشند اتقاقن این سلفی به کشف حقیقت کمک کرد

avatar
۱۳۹۷-۰۲-۰۹ ۱۰:۵۱

شما كه اينقدر به حرمت مرده ها ارزش قائل هستيد و روايات ائمه رو ذكر مي كنيد ....ميشه بگيد در روايات راجب حجاب و احترام به قوانين اسلامي هم چيزي امده يا نه؟آيا حرمت پليس رو نبايد نگه داشت؟امكان پخش فيلم به ظاهر خطاي پليس اشكال نداره؟من كه ميدونم اينو چاپ نميكنيد...

avatar
۱۳۹۷-۰۲-۱۶ ۱۹:۴۴

سکوت کن !!! همون منابعی که بهش اشاره میکنی رو بیشتر بخون ...لا اکراه فی الدین ... شماها فقط برای تازوندن سنگ حجاب به سینه میزنید ... فحشا در کشور موج میزنه دلیلش هم این گیرو گور های بی دلیله

avatar
۱۳۹۷-۰۲-۰۹ ۱۱:۲۲

قطعا و تحقیقا با جنازه معمولی نه..این مومیاییه و یه مورد خاص ..از این منظر گرفتن عکس از خود مورد یا سلفی البته اگر توش حالت شادی و شعف و اینها نباشه عادیه ..احتراما این مورد با باقی مواردی که مثال زدید هیچ ربط منطقی‌ای نداره که به نتیجه یکسان برسیم..صغرا و کبرای بحث از منظر منطق و فلسفه کاکما متفاوت هستن پس طرح مساله به این شکل مشکل داره

avatar
۱۳۹۷-۰۲-۰۹ ۱۱:۳۶

نه ما با جنازه عکس نمی گیریم نه سلفی نه جور دیگه و اینکارم اخلاقی نمی دونیم . ولی در این مورد به خصوص اگر این عکس سلفی وجود نداشت آیا هرگز به هیچ شکلی مسئولان اذعان به کشف این جسد می کردند؟ حتی حالا هم حاضر نیستند نه هویت این جسد را به طور علمی بررسی کنند و نه بگویند با آن چکار کرده اند. بهتر است شما سوال کنید : آیا شما جنازها را سر به نیست می کنید؟

avatar
۱۳۹۷-۰۲-۰۹ ۱۱:۴۵

من هم بودم با مومیایی عکس می گرفتم.

avatar
۱۳۹۷-۰۲-۰۹ ۱۲:۳۶

اگر جنازه مورد نظر متعلق باشه به بنیانگذار ایران نوین که بزرکترین خدمات را به مملکت کرد .. بله حتما سلفی میگیرم...

avatar
۱۳۹۷-۰۲-۰۹ ۱۵:۲۵

عکس منتشرشده که به تنهایی از مومیایی ثبت شده بهترین سند برای اصالت خبر چنین کشفی بود و دیگر نیاز به انتشار عککس سلفی با یک جنازه نبود. کما اینکه رسانه‌های رسمی از عکس مومیایی به تنهایی در خبرها و گزارش‌ها استفاده کردند. حتی فرهنگ و احکام دین هم سلفی گرفتن با یک جنازه را تایید نمی‌کنند

avatar
۱۳۹۷-۰۲-۰۹ ۱۵:۳۱

هر عکسی می‌تونست سندی برای پیدا شدن مومیایی باشه و لزومی نداشت که فردی با آن سلفی بگیره و اون رو منتشر کنه. به نظر من انتشار عکس سلفی جدا از هیجان زدگی یک فرد می‌تونه نشان دهنده خودنماییش باشه و این موضوع نشون میده ما برای خودنمایی حاضریم حرمت و هر چیز دیگه‌ای رو زیر پا بذاریم.

avatar
۱۳۹۷-۰۲-۰۹ ۱۵:۳۷

شاید منم با مومیایی یکی مثل رضا شاه سلفی می‌گرفتم اما هیچ وقت اون سلفی رو پخش نمی کردم و اگه می‌خواستم رسالتمو برای اطلاع رسانی موضوعی انجام بدم یه عکس از خود مومیایی منتشر می‌کردم

avatar
۱۳۹۷-۰۲-۰۹ ۲۳:۲۸

واقعا بی شورید با جنازه سلفی می گیرند