• جمعه / ۳ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۵:۴۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403120301766
  • خبرنگار : 50492

وزیر علوم مطرح کرد

ضرورت کاهش پذیرش دانشجو در مقاطع ارشد و دکتری

ضرورت کاهش پذیرش دانشجو در مقاطع ارشد و دکتری

ایسنا/خراسان رضوی وزیر علوم، فناوری و تحقیقات با بیان اینکه پذیرش دانشجو خصوصا در کارشناسی ارشد و دکتری باید به شدت کمتر شود گفت: قانون اساسی عنوان کرده که آموزش عالی تا سرحد کفایت رایگان است، ما سال‌ها است از حد کفایت عبور کرده‌ایم و در بسیاری از رشته‌ها نیاز به دانشجو نداریم.

حسین سیمایی‌صراف امروز ۳ اسفند ماه، در نشست اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی و وزیر علوم با روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی خراسان رضوی که در محل ساختمان آموزش دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: جذب اولیه اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها بیش از یک سال زمان می‌برد که به مرکز جذب اعلام کردیم این پروسه زمان‌بندی شده و برای دانشگاه‌ها و گروه‌های تحقیق مهلت تعیین کنند. اساتید پنج تا ۶ بار گزینش می‌شوند که این روند در هیچ جای دنیا وجود ندارد و مطالعه تطبیقی در این خصوص در حال انجام بوده و نمونه کشورهای منطقه و مدل جذب آن‌ها در حال احصاء است که جمع‌بندی این مطالعه به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال می‌شود. جذب هیئت علمی قانون خاصی داشته که از سال ۱۳۸۵ توسط شورای عالی انقلاب فرهگی تصویب شد که روند آن طولانی و آزاردهنده است و برخی افراد به همین دلیل جذب دانشگاه نمی‌شوند.

وی در رابطه با مشکلات دانشگاه فرهنگیان افزود: با تبدیل وضعیت حدود ۲۲۰ نفر از دکترمعلم‌ها موافقت شده است. در حال حاضر بسیاری از دانشگاه‌های ما کرسی خالی داشته و فضای مازاد داریم؛ یکی از نگرانی‌های ما این است که دانشگاه فرهنگیان با شکلی که پیش می‌رود مانند دانشگاه پیام نور معضلی برای آموزش عالی شود. ضمن اینکه به لزوم وجود دانشگاه فرهنگیان اذعان داریم، اما اینکه این دانشگاه مستقل از ما زیرساخت ایجاد کرده و تقاضای جذب هیئت علمی دارد، هدررفت منابع کشور است.

وزیر علوم، فناوری و تحقیقات ادامه داد: قرار ما بر این است که برای دانشگاه ملی مهارت هیئت علمی نگیریم و هیئت علمی دکتری نیز نیاز نداریم زیرا در این صورت هزینه این دانشگاه بالا رفته و سیاست انتخاب شده ما این است که تکنسین‌ها و متخصصین در این دانشگاه مهارت آموزش دهند. پرداخت حق التدریس‌های دانشگاه ملی مهارت با تاخیر انجام می‌شود که این مشکل نیز باید حل شود.

ضرورت کاهش پذیرش دانشجو در مقاطع ارشد و دکتری

سیمایی‌صراف خاطرنشان کرد: کار دانشگاه علمی کاربردی نظارت و هدایت واحدهای علمی کاربردی بوده و در کل کشور تمام این واحدها غیردولتی است. دانشگاه علمی کاربردی خودگردان بوده و قرار نیست بودجه مستقل بگیرد. یک انحراف بزرگ در این دانشگاه پیدا شده و این دانشگاه سراغ رشته‌های غیر کاربردی رفته است که خلاف وظیفه ذاتی و اساسنامه آن است. به دنبال این هستیم که این دانشگاه را به ریل قانونی خود برگردانیم.

وی با اشاره به موضوع خودگردان و بی‌نیاز بودن دانشگاه‌ها از بودجه دولت عنوان کرد: در همه جای دنیا بهترین دانشگاه‌ها نیز کمک مالی دولتی دارند تا رابطه دانشگاه و دولت قطع نشود. یکی از الزامات نزدیک شدن به خودگردانی دانشگاه‌ها آمایش است؛ در ایران به ازای هر ۱۵۰۰ دانشجو یک دانشگاه داریم اما در چین به ازای ۱۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو یک دانشگاه وجود دارد. الزام دوم پذیرش است؛ خود دانشگاه‌ها باید تعداد پذیرش‌شان را تعیین کنند. پذیرش خصوصا در کارشناسی ارشد و دکتری باید به شدت کمتر شود و قانون اساسی نیز عنوان کرده که آموزش عالی تا سرحد کفایت رایگان است. ما سال‌ها است از حد کفایت عبور کرده‌ایم و در بسیاری از رشته‌ها نیاز به دانشجو نداریم.

وزیر علوم، فناوری و تحقیقات در رابطه با سازمان توسعه و سرمایه‌گذاری گفت: این سازمان یکی از بسترهای خوبی است که دانشگاه‌ها در مسیر ثروت‌آفرینی حرکت کنند. اقتصاد دانش‌بنیان وابسته به دانشگاه بوده و خود دانشگاه نیز باید از این فرصت استفاده کند. یک فکر خوب و مترقی پشت این سازمان بوده اما نگرانی داریم که قانون به این سازمان یک ماهیت دولتی بدهد و به یکی از شرکت‌های زیان‌ده تبدیل شود. به نظر ما این سازمان یک شرکت دولتی نیست زیرا بر اساس ماده 1 قانون احکام دائمی، دانشگاه‌ها در امور اداری، مالی و استخدامی مستثنی هستند. 

سیمایی‌صراف اضافه کرد: در عین حال نباید فراموش کرد که وظیفه اصلی دانشگاه آموزش باکیفیت است. اقتصاد دانش‌بنیان با آموزش باکیفیت اتفاق میفتد. حقوق و دستمزد دانشگاهیان دغدغه تمام افراد بوده اما در چند دهه اخیر این حقوق افت بسیاری داشته است. ما متولی مسکن دانشگاهیان هستیم و در این خصوص نیز برنامه‌هایی داریم. 

وی همچنین در رابطه با اقدامات وزارتخانه علوم، فناوری و تحقیقات پس از حادثه قتل دانشجوی دانشگاه تهران اظهار کرد: در این خصوص سه استراتژی ما این بود که اتفاق را انکار نکنیم، عالی‌ترین سطح این دستگاه پای کار بیاید و مسئولیت‌پذیری داشته باشیم.

دانشگاه‌ها آماده این هستند که یک جرقه کوچک به یک جریان بزرگ تبدیل شود؛ علت این موضوع نبود امکانات رفاهی مناسب برای دانشجویان و وجود فشارهای عصبی بر آن‌ها است.

ضرورت کاهش پذیرش دانشجو در مقاطع ارشد و دکتری

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۳ ۱۸:۲۰

وزیر علوم مسئله کاهش ظرفیت در رشته های روزانه کاهش داشته وآنچه باید بسته و تعطیل شود دانشگاه‌های شهریه بگیر با هرنام و عنوانی که باشد باید مد نظر باشد.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۳ ۱۹:۰۴

سلام هرچه دانشجوبیشترباشه سوادبهتروبالاترمیشه

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۳ ۱۹:۲۰

این نظریه کارشناسی شده نیست ، کاهش پذیرش دانشجو در مقاطع عالی فقط موجب فقر سواد و فرهنگ درجامعه میشه. انگار برگردی به دوره ای که اکثرمردم بیسواد و سیکل و دیپلم داشتن.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۳ ۲۲:۵۴

سلام بله درست می‌فرمائید

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۳ ۲۰:۱۵

بازار کار را برای تحصیل کردگان دکترا بیشتر کنید، تعداد دانشجو را کم میکنید؟ در همه جای دنیا اکثر تحصیل کردگان فوق لیسانس و دکترا در بازار و شرکت های خصوصی کار میکنند

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۳ ۲۰:۵۷

بجای اینهمه رشته که در همه اونها تاکید فقط بر تئوری و مقاله نوشتنه، باید سرمایه گذاریهایی بشه برای تربیت متخصص ماهر برای رفع نیاز کشور.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۴:۱۱

کی باید به دانشجویان مهارت باد بدهد؟!!! برخی از اساتید فقط بلدن مقاله های بی مصرف و الکی چاپ کنند.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۳ ۲۰:۵۸

به جای کاهش ظرفیت دانشگاه ها بهتره بدنبال ایجاد شغل برای دوستداران علم و دانش باشی .

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۳ ۲۰:۵۸

همه دانشگاه ها باید رایگان بشن سطح سواد کشور باید بالا باشه قرار نیست هرکسی رفت دانشگاه شاغل بشه و... ولی اینکه همه باسواد باشن مهم هست

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۳ ۲۱:۰۲

ضمنا هرچه زودتر جلوی موسسات به اصطلاح پژوهشی ای که پول می گیرند تز و پایان نامه دانشجویان را تهیه می کنند بگیرید. خیلی آبرو ریزی است. این موسسات از اساتید دانشگاه‌ها هم استفاده می کنند برای این کار خلاف پایان نامه نویسی! خیلی شرم آور است.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۳ ۲۱:۱۶

هر دانشگاه آزاد مرکز استان در یک کد رشته مثل ارشد روانشناسی 150بالینی 150سلامت 150غمومی...جذب کرده همه هم با معدل 20فرغ التحصیل میشن ...واقعا باید یه کاری کرد

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۳ ۲۱:۳۱

بسیار حرف درستی می باشد. الکی دکتر اضافه کردید به مملکت بدون هیچ پشتوانه ای.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۳ ۲۱:۵۴

بله، همانطور که عالی ترین مقام وزارت گفته اند، ضمن اینکه کاهش تعداد دانشجو در حال حاضر یک ضرورت اجتناب ناپذیر است، بعلاوه کاهش تعداد دانشگاه ها و حذف و ادغام دانشگاه های غیرانتفاعی، علمی کاربردی، فرهنگیان و پیام نور امری ضروری تر است.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۳ ۲۱:۵۷

به نظر بنده علاوه بر کاهش پذیرش دانشجو(که ضرورتی آشکار است)، لازمست در مرکز هر استان تنها دو تا دانشگاه باقی بماند یمی دولتی و کاملا رایگان، دیگری آزاد و شهریه پرداز. سایر دانشگاه ها را باید در این دو دانشگاه ادغام کرد

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۳ ۲۲:۳۰

چین 20 برابر ایران جمعیت داره

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۳ ۲۳:۲۰

با سلام و عرض ادب کاش این پیشنهاد عملی شود چرا باید هر کسی که در امتحان شرکت می‌کند قبول شده و در صندلی دانشگاه بنشیند.من دانشجوی دکتری هستم و دانشجوهای ارشد و دکتری را میبینم وکه جز درس خواندن هر هدفی دارند واقعا دانشگاه نیازمند تغییر اساسی است

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۰۰:۵۹

دوست عزیز جناب داداش زاده شما هم در همون مقطعی پذیرش در مقطع دکتری شدید که تعداد پذیرش زیاد بوده اگر تعداد پذیرش کم کردن و شما هم آزمون دادی و با شرایط جدید پذیرش شدی اونوقت رجز بخون

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۰۱:۰۳

سلام باید کارشناسی هم کم شود والا تحصیل از ارزش افتاده با این مدرک دادن های بی علم و آبکی

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۰۱:۱۸

دانشگاه باید به سمت مهارت محوری و کاربردی بودن حرکت کند که خروجیش شود کارآفرینی در جامعه تحول در همه ی عرصه ها

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۰۱:۲۶

ضمن عرض سلام و احترام من نمی‌دانم چرا جایگاه دانشگاه پیام نور را تنزل می‌دهید این دانشگاه دانشگاه نیمه دولتی است و خودم دوستانی داشتم که از این دانشگاه کارشناسی گرفتند و ارشد در بهترین دانشگاه‌های دولتی مثل تهران فردوسی مشهد و ... قبول شدندو اپلای کردند.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۰۱:۴۲

کمتر از کارشناسی ارشد امکان نمایندگی مجلس نیست. حق هر ایرانی بتواند نماینده مردم شریف باشد. این حق مسلم ماست.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۰۲:۰۹

سطح سواد در هر کشور نشانه خوبی است چرا بجای کم کردن پذیرش دانشجودر مقاطع مختلف شغل ایجاد کنید و همه خود بخود جذب بازار کار می شوند و هرکسی می تواند در هر مقطع تحصیلی باشد شاغل شود خودبخو د افرادی که نمی خواهند در مقاطع بالا تحصیل کنند جذب بازار کارمیشوند.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۰۵:۴۴

نیازتون ب ارشد و دکترا چقدره اول ببینید آیا کار برای این‌همه تحصیل کرده دارید ببینید چقدر کارخونه دارید ببینید ایا دکترا رو بعد از درس میخواهید کجا جا بدید مثل پزشکی ک از داخل و خارج‌دارن‌میریزن

avatar

وزیر گرامی نسل جوان دارد بیسواد به بار می آیند وضع کشور همین طور که پیش می‌ره دانشگاه ها حتی مدارس هم ممکنه خودبخود بدلیل عدم رغبت مطالعه در وجود دانش آموزان تعطیلی ها فشار اقتصادی فرصت مطالعه را از جوانان ربوده است

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۰۷:۰۴

چرا به جای برداشتن کنکور دانشجو را حذف میکنن میدونید چرا چون نون تو اجرای کنکوره همه جای دنیا در هر رشته ایی که علاقمند باشی میتونی کسب علم کنی پلاس اینکه بازارکار هم از قبل براش مهیا است.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۰۷:۵۸

این همون قضیه فرزند کمتر زندگی بهتر هست صبر کنید ببینید کی از کنارش مشکلات میزنه بیرون

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۱:۳۵

لطفا به مسائل رفاهی دانشجوها رسیدگی بفرمایید

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۱:۳۹

دانشجوی ارشد و دکتری تجربه کاری و شاغل یا بازنشسته باید باشد که جهت رشد علمی یا نوشتن مقاله به رشد جامعه میخواهد کمک کند والا مدرک بدون پشتوانه تجربه کاری 🤔

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۲:۳۰

تصمیم درستی است اما کار درست تر کاهش تعداد دانشگاههای کشور است که شامل آزاد غیر انتفاعی و پیام نور می شوند جناب وزیر

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۴:۰۶

اقای امیر جهت استحضار حضرتعالی دانشکاه ازاد زیر نظر وزارت علوم نیست . مستقیم ازشورای عالی انقلاب فرهنگی تبعیت میکند .

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۳:۲۲

اگر کاهش صورت گیرد دانشجویی که تلاش کرده یه عمر درس خونده بعد مثلا هر کنکوری بده قبول بشه تو کاهش پذیرش قبول نمیشه دوباره باید هزینه کنه ثبت نام ، هزینه های ثبت نام که هرسال بیشتر از سال قبل هست ، این کاهش پذیری برای ثبت نام دوباره هست و منطقی نیست .

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۵:۰۷

تحصیل حق مسلم افراد است.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۵:۱۴

بله باید ظرفیت دانشجو کاهش یابد. امسال باستان‌شناسی ۵۰ دانشجوی دکترا میگیره که این یعنی افت شدید کیفیت

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۷:۱۱

باسلام پذیرش دانشجو در مقطع ارشد ودکترا کم شود برعکس باید افزایش یابد تا تعداد تحصیل کرده هامون در کشور عزیزایران بیشتر شود

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۷:۲۳

حتی در کارشناسی هم باید دانشجوکم بشه ،واقعا دیگه لیسانس بی کار با کلی توقع از حد گذشته است

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۵ ۱۰:۵۹

راهکارهای رئالیستی وواقع گرایی وکاربردی برای رفع مشکلات ومعضلات کشور ضروری است باید خدمتگزاران متولی آموزش کشور اعم از وزارت علوم بهداشت آموزش وپرورش وزارت ورزش بستر پیشرفت آحادمردم ایران رافراهم بنمایند که هرکسی در هررشته وتخصصی که علاقه دارد بیاموزد

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۵ ۱۱:۴۳

سلام رشته های آموزش عالی باتوجه به نیاز جامعه به روزرسانی شود رشته های که نیاز است جایگزین شود کیفیت تدریس وتحصیل دانشگاه‌ها بالا برود مدرک گرایی نباشددانشجو بعد ازاتمام تحصیل حرفی برای گفتن داشته باشد نه فقط مدرک داشته باشد

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۵ ۱۳:۱۹

متأسفانه پذیرش دانشجو به شدت بالا رفته مخصوصا در دوره فوق لیسانس و دکترا این مقاطع باید بسیار رقابتی و خاص باشه نه اینکه اسمتون رو بنویسید و بلاخره یک دانشگاهی از یک شهری پذیرش بگیره دانشگاه پیام‌نور و علمی کاربردی باید جمع آوری بشه

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۵ ۱۷:۰۲

نتیجه کمبود پذیرش دکتری در بسیاری از رشته های پزشکی مثل دندانپزشکی تورم سر سام اور خدماتش هست

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۵ ۱۷:۲۱

بجای کاهش ظرفیت سهمیه ها را حذف کنید آنوقت تعادل برقرار می شود.همه سهمیه آزاد باشرایط یکسان.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۲۶

درود بر همگی متاسفانه بیشتر عزیزان نسل جدید، بی سواد و بی حرفه هستن،داخل شرکت ها فقط دارن وقت و عمرشون رو می‌گذرانند، کسی هم دلش به حال فردای مملکت نمیسوزه، از طرفی خواست مدیران و سیستم کارگری جوری بنا شده که سقف فهم کارگران پایین بماند. سواد=>فهم!

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۶ ۲۰:۲۴

درود کاملا با نظر وزیر علوم موافقم. دکتر های باسواد اندک بسیار بهتر از دکترهای بیسواد بسیار است.