• جمعه / ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 96121105567
  • خبرنگار : 71573

انتشار رمان، مجموعه داستان و کاریکلماتور

انتشار رمان، مجموعه داستان و کاریکلماتور

رمان «ماه در بلندا» نوشته سیدعلی معصومی، مجموعه داستان‌ «اسپارانی» نوشته علی امیرریاحی و مجموعه کاریکلماتور «رفتنت برایم آمد نداشت» از احمدرضا بهرام‌پور عمران به تازگی راهی بازار شده‌اند.

به گزارش ایسنا، رمان «ماه در بلندا» نوشته سیدعلی معصومی (مهرزاد) در ۲۶۸ صفحه با شمارگان ۵۵۰ نسخه و قیمت ۲۴هزار تومان در نشر مروارید منتشر شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: اگر به من بود، پشت کتاب‌ها به جای نوشته‌های توضیحی چندتا پنجره می‌گذاشتم. بگذار ببینم... می‌توانستم این‌جای کتاب پنجره‌ای باز کنم که به یک باشگاه مشت‌زنی باز می‌شود، جایی که دوتا بوکسور دارند همدیگر را به قصد کشت می‌زنند و تماشاگران در بُهت سکوت کرده‌اند، یا می‌توانستم آن را به اتاقی در یک عمارت کوچک باز کنم که زن جوان بیماری در آن خوابیده، و این بیرون زیر پنجره یک کپه فیلتر سیگار ریخته که رفته‌رفته سنگین‌تر می‌شود، یا پنجره‌ای که باز می‌شد به راه‌پله‌ یک خانه روستایی جنگلی که میان پاگرد پله‌هایش چناری سوخته ابرهای بارانی را در آغوش گرفته. می‌شد به جای این‌ها پنجره قطار در حال حرکتی را گذاشت که از دهلیزش شوک فلاش دوربین می‌تابد با حتی شیشه‌ جلویی ماشین مرد جوانی که نامی دوهجایی را فریاد می‌کشد و با مشت شیشه را خرد می‌کند...
...اما کتاب‌ها از کاغذند و پنجره‌ها از باد و این واقعیت مرموز راهی جز قدم گذاشتن به دنیایی نو باقی نمی‌گذارد.
 

همچنین مجموعه داستان «اسپارانی» نوشته علی امیرریاحی در ۱۲۲ صفحه با شمارگان ۵۵۰ نسخه و قیمت ۱۱ هزار تومان در نشر یادشده عرضه شده است.
این مجموعه با این داستان‌ها همراه است: حراج بزرگ کمالی، قاتل غلتیده در خود، مردم منتظر، اسپارانی، گروه موسیقی، عامل نقشه‌ها، انحطاط یک ویراستار، صبح‌های جمعه، زمهریر، پای شکسته زرافه، یک جمله و سیاهی.
در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: داستان کوتاه مجالی اندک است که جهانی به تمامی در آن خلق می‌شود. جهانی با همه رگ و پی و عصب‌هایش. جهانی که پس از یک آن و یک جرقه به وجود می‌آید و می‌خواهد مدام و از نو خودش را در خواننده امتداد دهد. داستان کوتاه فقط داستان کوتاه نیست، داستان کوتاه انفجار بزرگ است.
«حالا می‌خواهی سنگینی این زنجیرهای بردگی را تا آخرین روز زندگی خفت‌بارت تحمل کنی؟ می‌خواهی دم بر نزنی؟ تو اسپارانی، تو؟ تویی که همیشه مرد بزرگی بودی و آرزوهای بزرگی داشتی؟ تویی که همه می‌گفتند روزی آدم بزرگی خواهی شد؟ تو؟ می‌توانی به این خفت تن بدهی؟»


دیگر کتاب منتشرشده در نشر مروارید،  مجموعه کاریکلماتور «رفتنت برایم آمد نداشت» نوشته احمدرضا بهرام‌پور عمران است که در ۱۰۱ صفحه با شمارگان ۵۵۰ نسخه و قیمت ۹۰۰۰ تومان راهی بازار شده است.
در مقدمه کتاب می‌خوانیم: کاریکلماتور قالبی‌ است از قالب‌های ادبی که پس از تجربه‌های پرویز شاپور و با  نامگذاری احمد شاملو به مخاطبان ادبیات فارسی معرفی شد. شاملو این تعبیر را از پیوند کاریکاتور و کلمات ابداع کرد. زمینه‌های این قالب البته در کلمات قصار، ضرب‌المثل‌ها، و به ویژه سجع‌های خواجه عبدالله و گلستان سعدی پیشینه دارد.
این قالب موجز که گاه شاعرانه و حاوی فکری لطیف است و گاه بر اتفاقی زبانی استوار، ظرافت و دقت نظر گوینده و مخاطب را می‌طلبد. در این دفتر هرگاه احساس شد نکته‌ای کوتاه - بخصوص برای خواننده کمتر آشنا به آن ظرائف - برای درک عبارتی راه‌گشاست، عددی آمده و در پایان متن توضیح داده شده است.
نمونه‌هایی از کاریکلماتورهای کتاب که در پشت جلد آمده است:
- غازِ معترض تخم‌مرغ می‌گذارد.
- کودک سرراهی بهتر از آدمِ سر دوراهی.
- سوت قطار از سر بیکاری نیست.
- فیل سراپاگوش است.
- سال کبیسه سال نو را تحویل نمی‌گیرد.
 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha