• شنبه / ۵ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۳:۳۵
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 96120502051
  • خبرنگار : 71451

همایش «مطالبات رهبری در حوزه دفاع مقدس» برگزار می‌شود

همایش «مطالبات رهبری در حوزه دفاع مقدس» برگزار می‌شود

مدیر گروه مطالعات غیرنظامی در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برنامه‌های سال آتی این مرکز را تبیین و تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، حسن علایی‌فعال مدیر گروه مطالعات غیرنظامی در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با اشاره به  برنامه‌های  این گروه در سال ۹۷  بیان کرد: برنامه‌های سال آینده شامل برگزاری همایش‌ها و کارگروه‌ها، تألیف کتاب و ترجمه معکوس است. در نیمه اول سال ۹۷  نخستین همایش مطالعات غیرنظامی دفاع مقدس را اجرا خواهیم کرد. بنا داریم با برگزاری یک همایش با حضور، اساتید، فرهیختگان، مسئولان کشوری و لشکری این موضوع را به‌عنوان یک گفتمان در سطح جامعه مطرح کنیم. در این همایش فراخوان مقاله خواهیم داشت و از صاحبان نظر درخواست خواهیم کرد تا در ابعاد موردنظر، برای همایش، مقاله ارائه دهند.


وی به برگزاری همایشی با عنوان «مطالبات رهبری در حوزه دفاع مقدس» در نیمه دوم سال ۹۷ اشاره کرد و توضیح داد: متأسفانه امر گمشده‌ای در بین سازمان‌ها و جاهای مختلفی که تحت عنوان دفاع مقدس دارند کار می‌کنند، وجود دارد که بینش درستی درباره مطالبات رهبری در حوزه دفاع مقدس وجود ندارد به این معنا که ما یک کار تدوین‌شده که ناظر بر مطالبات و انتظارات رهبری در حوزه دفاع مقدس باشد، نداریم. مقام معظم رهبری در مورد موضوع دفاع مقدس، ضمن اینکه توصیفات و تدویناتی دارند، مطالبات و انتظاراتی را هم مطرح می‌کنند. یعنی ایشان از افکار عمومی و مخاطبان خاص درخواست‌هایی را دارند، ولی متأسفانه این مطالبات تدوین‌نشده و بنا داریم با برگزاری این همایش بتوانیم این مطالبات را احصا کنیم و به‌عنوان یک گفتمان در سطح جامعه مطرح کنیم. این همایش برای اولین بار تحت این عنوان برگزار می‌شود.


مدیر گروه مطالعات غیرنظامی در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس گفت: یکی دیگر از برنامه‌های گروه، تشکیل کارگروه فهرست‌نویسی هزاران هزار حادثه جنگی است. مقام معظم رهبری در سال ۷۹ در دیداری که با اصحاب فرهنگ و هنر داشتند، ضمن تبیین و توصیف دستاوردها و برکات دفاع مقدس از مخاطبین خواستند تا اصحاب فرهنگ و هنر، فهرستی از هزاران حادثه جنگ را فراهم کنند. متأسفانه این مطالبه و انتظار حداقلی  که ایشان در حوزه دفاع مقدس داشتند، به منصه ظهور نرسیده و کاری در این رابطه صورت نگرفته است امیدواریم در سال ۹۷ بتوانیم کارگروهی را در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، راه‌اندازی کنیم تا این مطالبه و انتظار رهبری را دنبال کند و بتواند کار مدونی را ارائه دهد.


وی اعلام کرد: این مدیریت با تائید ریاست مرکز، به دنبال این است که اولین جشنواره پژوهشگران دفاع مقدس را در سال ۹۷ برگزار کند. در خلال این جشنواره قرار است به برترین کارهای انجام‌شده در زمینه پژوهش و تحقیق دفاع مقدس بپردازیم و آن‌ها را معرفی کنیم.


علایی‌فعال در زمینه تألیفات نیز بیان کرد: تعداد قابل‌ملاحظه‌ای کتاب تألیف کرده‌ایم که قرار است در سال ۹۷ کلید بخورد.؛ یک موضوع در مورد نقش مردم استان‌های مختلف در دفاع مقدس است. قرار است موضوع اصفهان در دفاع مقدس، کرمانشاه در دفاع مقدس و ایلام در دفاع مقدس مورد کنکاش قرار بگیرد و کتاب‌هایش منتشر شود.


وی افزود: همچنین قرار است کتاب «مطالبات رهبری در حوزه دفاع مقدس» را به موازات اولین همایش مطالبات رهبری در حوزه دفاع مقدس نشر خواهیم داد. کتاب «رعایت حقوق بشر در دفاع مقدس» با نگاهی به مصادیق، «نقش قدرت‌های بزرگ در طولانی شدن جنگ» که شامل کشورهای فرانسه، انگلیس و آلمان است و برای هر موردی یک کتاب در نظر گرفته‌ایم، کتاب «مؤلفه‌های قدرت نرم»، «نقش اخلاق و معنویت در مدیریت و فرماندهی جنگ»، «نقش دانش آموزان در دفاع مقدس»، «نقش عملیات روانی در جنگ»، «الگوی سرمایه اجتماعی در دفاع مقدس» از جمله عناوینی هستند که در سال ۹۷ تألیف خواهند شد.


وی با اشاره به اینکه در بخش ترجمه نیز دو کتاب را در باب ترجمه معکوس در نظر داریم، گفت: تألیف و ترجمه کتاب با رویکرد اثبات حقانیت ایران در جنگ، تألیف و ترجمه کتاب با مضامین ارزش‌های انسانی در دفاع مقدس. درواقع می‌خواهیم مفاهمه قابل قبولی در دنیا برقرار کنیم. ما داریم بر بعضی از مضامین انسانی کار می‌کنیم که برای همه مردم دنیا دارای ارزش هستند و این‌ها در دفاع مقدس از طرف رزمندگان و فرماندهان و مسئولین کشور خصوصاً حضرت امام (ره) رعایت شده و می‌خواهیم این را برای افکار عمومی تألیف و ترجمه کنیم.


مدیر گروه مطالعات غیرنظامی در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس ادامه داد: در کنار این کتاب‌ها دو عنوان اطلس نیز مدنظر داریم که یکی «نقش تبلیغات در دفاع مقدس» است که به شکل هم کتاب و هم اطلس منتشر خواهد شد. و اطلس دوم «نقش روحانیت در دفاع مقدس» است و فکر می‌کنم این اطلس برای افکار عمومی جذاب خواهد بود.


علایی‌فعال با اشاره به مدیریت تاریخ شفاهی در این مرکز عنوان کرد: این مدیریت، خاطرات فرماندهان اول جنگ را منتشر می‌کند از جمله کتاب «راه»  که تاریخ شفاهی سردار محسن رضایی است و به زودی  کتاب سردار صفوی هم منتشر خواهد شد. تاریخ شفاهی در بعد نظامی بر عهده تاریخ شفاهی است اما ما در گروه مطالعات غیرنظامی هم چند عنوان تاریخ شفاهی تعریف کردیم از جمله تاریخ شفاهی روحانیت در دفاع مقدس، که با یکی از روحانیون صاحب نامی که در دفاع مقدس نقش زیادی داشتند، وارد مصاحبه و گفتگو خواهیم شد. عنوان دیگری هم در تاریخ شفاهی داریم نقش تبلیغات در دفاع مقدس که با یکی از سردارانی که نقش بسیار ممتازی در تبلیغات جنگ داشتند یعنی سردار مزینانی خواهش خواهیم کرد تا مورد مصاحبه قرار بگیرند و تاریخ شفاهی‌شان را در این عرصه ارائه دهند.


وی گفت: تاریخ شفاهی سازندگی، عنوان دیگری در این حوزه است و بنا داریم تاریخ شفاهی سازندگی را هم با حضور سردار عبدالهی مدیریت قرارگاه خاتم‌الانبیا رقم بزنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha