• دوشنبه / ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۶:۰۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 96111609424
  • خبرنگار : 71214

معاون وزیر کشاورزی خبر داد

بی‌نیازی از شکر خارجی/ قیمت گندم همچنان در حال بررسی

بی‌نیازی از شکر خارجی/ قیمت گندم همچنان در حال بررسی

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه شورای اقتصاد همچنان در حال بررسی قیمت پیشنهادی خرید تضمینی گندم و تصویب آن است که البته به قیمت نان گره خورده است، گفت: تا پایان سال آینده هیچ نیازی به واردات شکر نداریم.

به گزارش ایسنا، عباس کشاورز در نشست خبری امروز(دوشنبه) اظهار کرد: امیدواریم شورای اقتصاد هرچه سریع‌تر نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی و به ویژه گندم را مشخص کند، البته امسال اولین بار نیست که چنین تأخیری اتفاق می افتد اما مسئله گندم با نان گره خورده و از آنجاکه قیمت نان یارانه‌ای است دولت نیز رعایت درآمدهایش را می‌کند؛ بنابراین تصمیم گیری در این زمینه برای دولتمردان مشکل شده است.

وی افزود: در گذشته حدود ۵۰ درصد شکر در ایران وارداتی بود اما با وجود بحران آب در کشور اقدامات بسیاری در راستای بهبود عملکرد چغندر قند انجام شد و در همین راستا، عملکرد چغندرقند طی سال های ۹۲ تا امسال از ۴۲ تن به ۶۰ تن رسیده است و هم اکنون عملکرد چغندرقند در کشور در حد اتحادیه اروپا است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: عملکرد چغندر در کشت پائیزه سال جاری ۷۴ تن است و امسال ۸ میلیون و ۵۰ هزار تن چغندر قند تا کنون تولید شده و با احتساب شکر نیشکری، میزان تولید این محصول به بیش از یک میلیون و ۹۲۰ هزار تن شکر خواهد رسید، بر همین اساس به واردات این محصول تا پایان سال آینده نیازی نداریم.

کشاورز همچنین درباره وضعیت تولید برنج به عنوان یکی دیگر از محصولات استراتژیک گفت: امسال دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج در کشور تولید شد که در این زمینه ۱۱۳ درصد توفیق داشتیم و بیشتر از انتظار تولید شد.

کشاورز با بیان اینکه ظرفیت تولید کلزا در ایران از اتحادیه اروپا بیشتر است، گفت: فکر می کنم سال آینده درصد خوداتکایی ما در این زمینه به بیش از ۱۲-۱۳ درصد برسد. اما با توجه به اتفاقات خوبی که در زمینه تولید کلزا رخ داده است، هم اکنون کشاورزان به تولید این محصول بسیار راغب شدند و بهینه کردن مصرف بذر را پذیرفته اند. از سوی دیگر مصرف بذر این محصول حدود ۶ کیلوگرم است که باید به ۴ کیلوگرم برسد. البته مصرف آن طی چهار سال گذشته ۲۰ کیلوگرم بوده است.

خودکفایی گندم همچنان ادامه دارد

وی با اشاره به افزایش شش درصدی بهره وری آب در تولیدات کشاورزی طی چهار سال گذشته که سالانه به ۴.۵ میلیارد مترمکعب آب می رسد، گفت: اگر این روند ادامه پیدا کند، بحران آب مدیریت خواهد شد چرا که به عنوان مثال برنامه و برآوردهای صورت گرفته در سال جاری برای تولید ۱۲.۶ میلیون گندم بود که با توجه به شرایط سخت اقلیمی، ۱۲.۳ میلیون تن گندم آن محقق و تولید شد و به همین دلیل خودکفایی گندم همچنان ادامه خواهد داشت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: اقدامات جدیدی در زمینه تولید گندم انجام شده است از جمله اینکه شرکت های دانش بنیان وارد معرفی ارقام جدید شده اند و امسال برای اولین بار ۹ رقم جدید را ثبت کرده اند. همچنین آفت سن را در حد استاندارد کنترل کرده ایم و سال آینده هیچ گندم خسارت زده ای ناشی از این آفت نخواهیم داشت. البه کیفیت گندم ارتقای خوبی یافته و هیچ مشکلی در این زمینه نداریم. ضمن اینکه در بخش ناوگان مکانیزاسیون نیز پیشرفت های خوبی حاصل شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha