• یکشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 96021710335
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی:

کشاورزی کشور دچار ناپایداری است

کشاورزی کشور دچار ناپایداری است

ایسنا/آذربایجان غربی معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی گفت: ناپایداری بخش کشاورزی عامل مهمی در آسیب امنیت غذایی کشور است.

به گزارش ایسنا، عباس کشاورز در مراسم افتتاحیه نهمین نمایشگاه بین المللی صنایع و ماشین آلات کشاورزی در ارومیه با ابراز تاسف از اینکه طی دهه گذشته امنیت غذای ایران دارای نوسان بوده است، افزود: بر اساس شاخص امنیت غذایی، طی 3 سال گذشته 45 درصد غذای مصرفی مردم به طور مستقیم و غیر مستقیم از واردات تامین می شده است.

وی ناپایداری بخش کشاورزی را عامل مهمی در آسیب امنیت غذایی کشور عنوان کرد و افزود: کشاورزی کشور به شدت ناپایدار بوده و باید با حفظ خاک، بهره وری از آب در راستای پایداری کشاورزی تلاش کرد.

کشاورز با بیان اینکه بهره وری کلید توسعه کشاورزی پایدار است، اظهارکرد:‌ با استفاده از دانش و فناوری روز دنیا و اجرای راهکارهای مدیریت کشت و استفاده از بذور اصلاح شده میزان تولید محصول گندم در طی ۴ سال گذشته با وجود کاهش سطح زیر کشت افزایش یافته است.

وی گفت: به علت کمبود منابع آبی و کاهش توان رویشی اراضی کشاورزی سطح زیر کشت گندم آبی کشور از 2 میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار به حدود ۳۶۰ هزار هکتار کاهش یافته که این خودکفایی در راستای ایجاد کشاورزی پایدار بوده است.

معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی افزود: در دهه 80 از هرمترمکعب آب 450 گرم گندم حاصل می شد که با توجه به مشکل آب و افزایش بهره وری از منابع آبی این میزان در سال گذشته به 790 گرم در هر مترمکعب آب رسید.

کشاورز با بیان اینکه در طی 3 سال گذشته درآمد کشاورزان از هر هکتار گندم آبی، یک میلیون و 100 هزار تومان بوده است، تصریح کرد: از سال 92 تاکنون درآمد کشاورزان گندمکار درحدود ۲۸۰ درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: در طی 3 سال گذشته، سالانه 4 میلیارد و 200 میلیون مترمکعب آب در سال صرفه جویی شده است.

وی با اشاره به اینکه در طی سالهای اخیر ۵۶۰۰ برند کودی گواهی دریافت کردند، افزود: تمام تلاش وزارت جهاد کشاورزی توسعه همکاری و مشارکت با بخش خصوصی برای تأمین بذر و دیگر نهاده های کشاورزی و استفاده بهینه از این نهاده ها برای تامین امنیت غذایی مردم است.

معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: برگزاری چنین نمایشگاه هایی در جهت بهره مندی از توانمندی های بخش خصوصی و افزایش ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در جهت کاهش هزینه‌ های تولید و افزایش بهره وری نقش بسیار مهمی دارد.

کشاورز افزایش تولید چغندر قند و شکر را از نمونه های موفق همکاری دولت با بخش خصوصی دانست و افزود: میزان تولید شکر طی 3 سال گذشته از ۵و نیم تن در هکتار به نزدیک ۸ تن در هکتار رسیده و سطح زیرکشت چغندرقند به حدود ۱۰۳ هزار هکتار کاهش یافته است.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha