• یکشنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۲۰:۵۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403112116263
  • خبرنگار : 50649

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان تشریح کرد:

اعلام آخرین وضعیت سدهای فارس / کدام شهرستان‌ها از آب خلیج فارس منتفع می‌شوند

اعلام آخرین وضعیت سدهای فارس / کدام شهرستان‌ها از آب خلیج فارس منتفع می‌شوند

ایسنا/فارس مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس به تشریح آخرین وضعیت سدها و همچنین وضعیت آبی استان پرداخت و گفت: هم‌اکنون یک میلیارد و ۱۰۳ میلیون متر مکعب آب در پشت ۹ سد فعال استان فارس وجود دارد که نسبت به سال گذشته در مدت مشابه، ۹۰ میلیون متر مکعب کاهش حجم آب پشت سدها داریم.

سیاوش بدری امروز، ۲۱ بهمن در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز به تشریح آخرین وضعیت بارندگی و سدهای استان فارس پرداخت و گفت: میزان بارندگی استان در سطح استان در سال جاری آبی به صورت میانگین ۶۰ میلی‌متر بوده است.

وی با بیان اینکه آمار هواشناسی فارس به صورت میانگین ۷۲ میلی‌متر است که این اختلاف آمار به دلیل آن است که ایستگاه‌های شرکت آب منطقه‌ای با ایستگاه‌های هواشناسی و همچنین پراکنش‌های بارندگی در سال جاری متفاوت بوده است.

بدری، بیشترین میزان بارندگی در سال جاری آبی را مربوط به ایستگاه برغان سپیدان با ۱۸۶ میلی‌متر میزان بارندگی و کمترین آن را ایستگاه فورگ داراب با صفر میلی‌متر اعلام کرد و گفت: این میزان بارندگی در سال جاری آبی، سرجمع نسبت به طولانی مدت مشابه ۵۵ ساله، ۶۸ درصد منفی هستیم، البته در سال گذشته هم همین شرایط را داشتیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس با اشاره به آخرین وضعیت سدهای استان نیز گفت: در سطح استان فارس ۹ سد در حال بهره‌برداری هستند که حجم کل آن‌ها ۳ میلیارد متر مکعب است و هم‌اکنون یک میلیارد و ۱۰۳ میلیون متر مکعب آب در پشت این سدها وجود دارد که نسبت به سال گذشته در مدت مشابه، ۹۰ میلیون متر مکعب کاهش حجم آب پشت سدها داریم.

وی با بیان اینکه سرجمع  ۶۳۵ میلیون متر مکعب آب قابل استفاده پشت سدهای استان فارس وجود دارد که نسبت پرشدگی آن‌ها ۳۷.۶ درصد است، افزود: بیشترین میزان آب مربوط به سدهای درودزن، ملاصدرا و سلمان فارسی هستند.

بدری بیان کرد: حجم کل سد درودزن ۹۹۳ میلیون متر مکعب است که امروز ۵۵۰ میلیون متر مکعب آب دارد. حجم کل سد ملاصدرا ۴۴۰ میلیون متر مکعب است که حجم مفید آن امروز ۱۳۲ میلیون متر مکعب است. سد سلیمان فارسی نیز ۹۷۰ میلیون متر مکعب حجم کل دارد و امروز حجم آب مفید آن ۴۰۷ میلیون متر مکعب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس به وضعیت آبی استان هم اشاره کرد و افزود: حجم بارندگی در کل کشور استان به صورت میانگین بیش از ۳۰ میلیارد متر مکعب است که با توجه به قرارگیری در نزدیک خط استوا، ۳۰ درصد آن آب تجدیدپذیر است که معادل ۹ تا ۱۱ میلیارد متر مکعب می‌شود و این مقدار آب تجدیدپذیر استان فارس است که قابل برنامه‌ریزی است.

وی با بیان اینکه از ۹۰ درصد آب تجدیدپذیر در فارس استفاده می‌شود، در صورتی که مطابق استانداردهای بین‌المللی ما مجاز به برداشت ۴۰ درصد این آب‌ها هستیم، گفت: نتیجه برداشت‌های بی رویه از منابع آبی و حفر چاه‌های کشاورزی غیرمجاز آن کاهش پتانسیل منابع آبی است و بروز فرونشست است.

کدام شهرستان‌ها با فرونشست زمین مواجه هستند

بدری با تصریح اینکه در استان فارس در شهرستان‌های مرودشت و بیضا با بحث فرونشست زمین مواجه هستیم، افزود: بر اساس آماربرداری دور سوم مربوط به سال ۱۳۹۸، میزان برداشت آب از منابع  آبی، در استان فارس ۶.۷ میلیارد مترمکعب است. بیشترین آماربرداری در بخش کشاورزی است که ۹۰ درصد را تشکیل می‌دهد، ۸ درصد هم در بخش شرب و ۲ درصد هم مربوط به صنعت و خدمات است. اگر امروز این آمار را به روز کنیم، عدد صنعت رشد داشته است و در بخش کشاورزی به نظر می‌رسد مقداری کاهش مصرف داشته‌ایم و علتش این است که پتانسیل آب‌های زیرزمینی کاهش داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس بیان کرد: در استان فارس ۱۰۳ هزار منبع آبی شامل چاه، چشمه، قنات، موتور پمپ‌ها و... داریم که بیشترین آن چاه است. فارس معادل ۱۶ استان کشور فقط چاه کشاورزی و غیرکشاورزی دارد.

وی با بیان اینکه قریب‌ ۶۵ هزار حلقه چاه مجاز پروانه‌دار در استان فارس وجود دارد و مابقی غیرمجاز هستند، این نکته را یادآور شد که ۵۰ درصد چاه‌های غیرمجازخشک هستند که تعداد آن‌ها در استان فارس قریب ۱۲ هزار حلقه است و امسال ۲۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز را پر کردیم.

بدری با تصریح اینکه ۲۸ هزار حلقه چاه در فارس مجهز به کنترل هوشمند هستند، بیان کرد: امسال بر روی ۴ هزار و ۵۰۰ حلقه چاه در استان کنتور هوشمند نصب کردیم تا میزان برداشت آب از چاه‌ها مشخص باشد و به جد دنبال این کار هستیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس در عین حال بر ضرورت اصلاح الگوی کشت کشاورزی در استان نیز تأکید کرد و گفت: این کار در جهادکشاورزی دنبال می‌شود و ما نیز در کنار آن‌ها الگوی کشتی که قابل برنامه‌ریزی است را دنبال می‎کنیم تا بتوانیم از این الگو در تمام دشت‌های استان استفاده کنیم.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در افق ۱۴۲۵ باید ۵۵ درصد از آب سطحی و ۴۵ درصد از آب زیرزمینی در بخش شرب استفاده کنیم، افزود: تا سال ۱۳۹۹ میزان استفاده ما از آب سطحی ۲۰.۵ درصد بوده است که با افتتاح خط دوم آبرسانی از سد درودزن به شیراز این عدد به.۳۶.۵ درصد افزایش پیدا کرده است.

بدری با تصریح اینکه ۱۶ درصد رشد استفاده از آب سطحی به آب زیرزمینی در سطح استان داشتیم، گفت: با اتمام طرح‌های در دست اجرای آبرسانی این عدد به ۳۶ درصد خواهد رسید و با اتمام پروژه‌های در  دست مطالعه نیز میزان استفاده از آب‌های سطحی در فارس به ۶۶.۶ درصد خواهد رسید که تحقق این کار تکلیف وزارت نیرو است.

۸۲۷ کیلومتر طرح آبرسانی در دست بهره‌برداری داریم

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس همچنین گفت: ۸۲۷ کیلومتر طرح آبرسانی در استان فارس در دست بهره‌برداری داریم و ۱۲۵۲ کیلومتر هم طرح‌های در دست مطالعه هستند که شامل آبرسانی از سد تنگ سرخ بشار، آبرسانی به بیضا، فراشبند، کازرون، کوار، بختگان، نی‌ریز هستند.

وی در ادامه به طرح انتقال آب خلیج فارس به فارس اشاره کرد و افزود: سهم فارس از آب دریا ۴۰۰ میلیون متر مکعب است که ۱۴۵ میلیون متر مکعب آن را به سرمایه‌گذار کنونی واگذار کردیم که ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

بدری در پاسخ به اینکه کدام شهرستان‌های فارس از آب خلیج فارس منتفع می‌شوند، گفت: شهرستان‌های در مسیر این طرح شامل آباده، اقلید، خرم‌بید، لامرد، اوز، لارستان، جویم، زرین‌دشت، قطب‌آباد، خفر، خرامه، پاسارگاد، سورمق و... هستند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس با یادآوری اینکه خط انتقال آب خلیج فارس به فارس بیشتر برای استفاده آب صنایع طراحی شده است البته در جاهایی که مشکل آب شرب داریم، از این آب استفاده خواهد شد، بیان کرد: اخذ کلیه مجوزهای این طرح به عهده سرمایه‌گذار طرح است.

۳ سد در دست ساخت داریم

وی در ادامه پروژه‌های سازه‌ای آبی در استان فارس اشاره کرد و افزود: ۳ سد دیگر در استان فارس در دست ساخت داریم. آبگیری سد هایقر با حجم ۱۵ میلیون متر مکعب انجام شده که آماده افتتاح برای سفر ریاست جمهوری به فارس است. سد نرگسی کازرون نیز بیش از ۸۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای سال آینده آبگیری خواهد شد که هدف آن تأمین آب شرب، صنایع و کشاورزی شهرستان‌های فراشبند و کازرون است.

بدری با بیان اینکه بهره‌برداری از سد تنگاب شروع شده است، گفت: یکی از شاخص‌های بزرگ این سد آن است که از ابتدای ساخت آن بیش از ۲۰ میلیون نفر ساعت فعالیت داشته است و طی این مدت هیچ حادثه منجر به فوتی در روند احداث این سد نداشتیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس از تکمیل رینگ آب شرب شهرستان جهرم خبر داد و افزود: طرح آبرسانی به جهرم به میزان بیش از ۵۰۰ میلیون لیتر در ثانیه آماده افتتاح است که این طرح بیش از ۷۰ درصد نیاز آبی این شهرستان را تامین می‌کند.

وی با بیان اینکه طرح آبرسانی به شهر فسا به طول ۱۰۷ کیلومتر با ۲ ایستگاه پمپاژ و تصفیه‌خانه کامل شده است، طرح دیگر آماده افتتاح را طرح آبرسانی شهرستان فیروزآباد اعلام کرد و گفت: به طور کلی بیش از ۷ همت ارزش پروژه‌های آبرسانی در دست اجرای شرکت آب منطقه‌ای استان فارس است.

انتاهی پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۱۵:۴۲

سلام چرا سد چشمه عاشق که چندین ساله ابگیری شده به فراموشی سپرده شده

avatar
امروز ۱۵:۵۸

آب سد سلمان فارسی به خاطر باز بودن دائم دریچه سد، هر روز داره کمتر میشه. میلیونها لیتر آب هدر میره