• دوشنبه / ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۸:۵۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1403112216382
  • خبرنگار : 50105

تعرفه‌های ترامپ؛ گوشمالی شرکای تجاری یا تنبیه مصرف کنندگان آمریکایی؟

تعرفه‌های ترامپ؛  گوشمالی شرکای تجاری یا تنبیه مصرف کنندگان آمریکایی؟

اگر تعرفه‌های سنگینی که ترامپ برای شرکای تجاری آمریکا برنامه ریزی کرده است، اجرایی شوند، قیمت همه رقم کالا، از سبزیجات گرفته تا خودرو، برای مصرف کنندگان آمریکایی گرانتر می شود.

به گزارش ایسنا، هفته گذشته قرار بود که دونالد ترامپ، به وعده خود مبنی بر اعمال تعرفه‌های سنگین بر سه شریک تجاری بزرگ آمریکا شامل کانادا، مکزیک و چین، با استناد به وضعیت اضطراری این کشور در مورد جریان فنتانیل و مهاجران غیرقانونی به ایالات‌متحده عمل کند. این تعرفه‌ها که شامل ۲۵ درصد عوارض بر تمامی واردات از مکزیک و بیشتر کالاها از کانادا و ۱۰ درصد تعرفه اضافی بر کالاهای چینی وارداتی به ایالات‌متحده می‌شود، به مدت ۳۰ روز برای کشورهای کانادا و مکزیک تعلیق شد.

ترامپ از تعرفه‌ها برای رسیدن به اهداف مهم خودش استفاده کرد و متعهد شد که افزایش درآمد، ایجاد تعادل در تجارت و آوردن کشورهای رقیب به میز مذاکره را در نظر خواهد داشت.

با این حال، اقتصاددانان هشدار می‌دهند که این اقدامات، بر کسب‌وکارها و مصرف‌کنندگان آمریکایی تأثیر منفی می‌گذارد، زیرا بسیاری از آنها هنوز با افزایش شدید تورم در سال‌های اخیر درگیر هستند.

اتاق بازرگانی ایالات‌متحده هشدار داد که تعرفه‌ها، مشکلات چند ساله مرزها را حل نمی‌کند و در عوض تهدیدی برای زیر و رو کردن زنجیره تامین و افزایش قیمت‌ها برای خانواده‌های آمریکایی است.

سونگ وون سون، استاد فاینانس و اقتصاد در دانشگاه لویولا مریمونت و اقتصاددان ارشد در شرکت «SS Economics » به شبکه سی‌ان‌ان گفت: وضعیت مصرف‌کنندگان بدتر خواهد شد. وقتی از تعرفه صحبت می‌کنید، جنگ اقتصادی است و در جنگ، همه ضرر می‌کنند.

حدود یک سوم واردات آمریکا، از سه کشوری است که ترامپ آنها را هدف تعرفه قرار داده است. محصولاتی مانند میوه‌ و سبزی، گوشت، بنزین، خودرو، وسایل الکترونیکی، اسباب‌بازی، پوشاک و چوب، از جمله رایج‌ترین و حیاتی‌ترین اقلام مورد استفاده آمریکایی‌ها هستند.

مواد غذایی

مکزیک و کانادا، سهم قابل‌توجهی از چندین دسته مواد غذایی مهم آمریکا را تامین می‌کنند. برای مثال، مکزیک، بزرگترین تامین‌کننده میوه و سبزی به ایالات‌متحده است، در حالی که کانادا در صادرات غلات، دام و گوشت و مرغ، پیشتاز است. محصولات کشاورزی از مکزیک و کانادا، ممکن است برای مصرف کنندگان گران‌تر شود، زیرا خرده فروشان موادغذایی با حاشیه سود کمتری نسبت به بیشتر صنایع، فعالیت می کنند. خواربارفروشان ممکن است با توجه به هزینه‌های تعرفه‌های بالاتر، مجبور شوند آنها را به خریداران منتقل کنند.

اطلاعات وزارت کشاورزی ایالات‌متحده نشان می دهد اگرچه آمریکا معمولا بیشتر از واردات، کالاهای کشاورزی صادر می‌کند، ارزش واردات در دهه گذشته، سریعتر از صادرات افزایش یافته است. علاوه بر این، تغییرات آب وهوایی، وابستگی ایالات‌متحده به کشورهایی مانند مکزیک را که شرایط مطلوب برای رشد دارند، افزایش داده است.

بر اساس داده‌های وزارت کشاورزی آمریکا، سال گذشته، ایالات‌متحده ۴۶ میلیارد دلار محصولات کشاورزی از مکزیک وارد کرد که شامل ۸.۳ میلیارد دلار سبزیجات تازه بود. اما بزرگترین دسته واردات محصولات کشاورزی از مکزیک در سال گذشته، میوه‌های تازه بود که ایالات‌متحده ۹ میلیارد دلار از آن را وارد کرد و آووکادو، ۳.۱ میلیارد دلار از کل آن را به خود اختصاص داد.

سوخت و انرژی

ایالات‌متحده، سال گذشته، ۹۷ میلیارد دلار نفت و گاز از کانادا وارد کرد که بزرگترین صادرات این کشور به ایالات‌متحده است. بر اساس داده‌های اداره اطلاعات انرژی ایالات‌متحده، این کشور از زمان توسعه خط لوله ترانس مونتین کانادا، بیشتر به نفت کانادا وابسته شده است.

تعرفه‌های ترامپ؛  گوشمالی شرکای تجاری یا تنبیه مصرف کنندگان آمریکایی؟

تعرفه آمریکا برای محصولات انرژی کانادا، ۱۰ درصد و تعرفه اعلام شده برای سایر کالاهای صادراتی کانادا، ۲۵ درصد است. تام کلوزا، رئیس جهانی تجزیه و تحلیل انرژی آژانس گزارش قیمت نفت  OPIS گفت که این تعرفه پایین‌تر، تاثیر بر قیمت بنزین را محدود می‌کند. زمان در سال نیز تاثیر دارد. قیمت بنزین معمولا در فوریه، به دلیل تقاضای ضعیف، نزدیک به پایین‌ترین حد سال است. او گفت که اگر تعرفه‌ها تا تابستان ماندگار بماند، تاثیر آن بیشتر خواهد بود.

خودرو و قطعات خودرو

بر اساس داده‌های وزارت بازرگانی ایالات‌متحده، این کشور، سال گذشته، ۸۷ میلیارد دلار وسایل نقلیه موتوری و ۶۴ میلیارد دلار قطعات خودرو از مکزیک وارد کرد. وسایل نقلیه موتوری، همچنین دومین کالای بزرگ وارداتی آمریکا از کانادا در سال گذشته تا نوامبر، با مجموع ۳۴ میلیارد دلار بود.

مری لاولی، کارشناس ارشد موسسه «اقتصاد بین‌الملل پترسون»، گفت که بخش خودرو احتمالا با تعرفه‌های جدید مخالف است. شرکت‌های خودروسازی آمریکایی توانسته‌اند با استخدام کارگران با ‌دستمزد پایین به خصوص در مکزیک که سال‌های اخیر بیشتر تولیدشان را به آنجا منتقل کرده اند، هزینه‌های تولید را در کف نگه دارند.  او گفت: اگر تعرفه ۲۵ درصدی وجود داشته باشد، این صرفه‌جویی در هزینه از بین خواهد رفت.

 تولیدکنندگان خودرو بعید به نظر می‌رسند که تولید خود را به جای دیگری منتقل کنند، زیرا سرمایه‌گذاری قابل توجهی در کارخانه‌های هر دو کشور انجام داده‌اند و تامین تمام مواد خام برای ساخت خودروها و قطعات آنها از مکان‌های دیگر دشوار است. 

فولاد

اقتصاد ایالات‌متحده هنوز دهها میلیون تن فولاد در سال برای صنایعی مانند خودروسازی، تولید نفت، ساخت و ساز و زیرساخت‌ها مصرف می‌کند و کانادا و مکزیک به ترتیب بزرگترین و سومین صادرکنندگان فولاد به ایالات‌متحده هستند. ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود، تعرفه‌های ۲۵ درصدی را بر واردات فولاد از اکثر کشورها در سراسر جهان اعمال کرد که از ژوئن ۲۰۱۸ آغاز شد. اما مکزیک و کانادا، تحت قراردادهای تجارت آزاد خود با ایالات متحده، از این تعرفه‌ها معاف شدند.

طبق داده‌های موسسه آهن و فولاد آمریکا، در حال حاضر، کانادا تقریبا یک چهارم فولاد وارداتی کسب و کارهای آمریکایی را به خود اختصاص داده است و مکزیک حدود ۱۲ درصد را به خود اختصاص می‌دهد. با این حال، وون سان گفت، شواهد نشان می‌دهد که تعرفه‌های سال ۲۰۱۸ بر فولاد و آلومینیوم، قیمت‌ها را افزایش داده است و افزایش قیمت تولید کننده، در نهایت به مصرف کنندگان منتقل شد.

ساخت وساز خانه و ابزار و ماشین‌آلات

الوارهای چوب نرم، عنصر حیاتی در صنعت خانه‌سازی ایالات متحده است و ۳۰ درصد ازمصرف سالانه ایالات‌متحده از کانادا می‌آید. اقتصاددانان و خانه‌سازان هشدار می‌دهند که آمریکا در حال حاضر ظرفیت صنعتی برای پاسخگویی به تقاضا را ندارد و اعمال مالیات یا بدتر از آن، قطع واردات الوار کانادا می‌تواند بحران ادامه دار قیمت مسکن را تشدید کند. انجمن ملی سازندگان خانه آمریکا اعلام کرد که فقط چوب در معرض خطر تعرفه‌ها نیست بلکه ۷۱ درصد از واردات ۴۵۶ میلیون دلاری آهک و گچ در سال ۲۰۲۳ از مکزیک وارد شد. انجمن ملی سازندگان عنوان کرد که تعرفه‌های جدید ترامپ می‌تواند هزینه مصالح ساختمانی وارداتی را سه تا چهار میلیارد دلار افزایش دهد.

تعرفه‌های ترامپ؛  گوشمالی شرکای تجاری یا تنبیه مصرف کنندگان آمریکایی؟

لوازم الکترونیکی، اسباب بازی و لوازم خانگی

بر اساس کمیسیون تجارت فدرال؛ لوازم الکترونیکی مصرفی (تلفن‌های همراه، تلویزیون، لپ‌تاپ، کنسول‌های بازی ویدیویی و مانیتورها) کالاهایی هستند که ایالات‌متحده در سال گذشته از چین وارد کرد. چین همچنین تامین کننده اصلی لوازم خانگی است. اسباب بازی و کفش نیز در معرض تهدیدات تعرفه‌ای ترامپ هستند.

طبق گزارش شبکه سی‌ان‌ان، گروه تجاری توزیع کنندگان و خرده فروشان کفش آمریکا اعلام کرد که ۹۹ درصد کفشهای فروخته شده در ایالات‌متحده، وارداتی هستند. ایالات‌متحده همچنین برای اسباب‌بازی‌ها و تجهیزات ورزشی از جمله اقلامی مانند فوتبال و بیس‌بال به چین متکی است. ایالات متحده، ۷۵ درصد وسایل و تجهیزات ورزشی وارداتی خود را از چین تامین می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha