به گزارش ایسنا، کتاب «دهه از دسترفته اقتصاد ژاپن: درسهایی برای دیگر کشورهای آسیایی» با سرویراستاری پروفسور نائویوکی یوشینو، ریاست موسسه بانک توسعه آسیایی (ADBI)، پروفسور بازنشسته دانشگاه کیو، توکیو، ژاپن و دکترفرهاد تقیزاده حصاری، دستیار ارشد رئیس موسسه بانک توسعه آسیایی (ADBI)، عضو هیات علمی دانشگاه کیو، توکیو، ژاپن از سوی نشر Springer ature به زبان انگلیسی منتشر شده است.
گروه نویسندگان این کتاب عبارتند از: پروفسور نائویوکی یوشینو، دکتر فرهاد تقی زاده حصاری، پروفسور پل مک نلیس: استاد فاینانس، دپارتمان فاینانس، دانشگاه فوردام، نیویورک، ایالات متحده امریکا، دکتر هیروئاکی میاموتو، اقتصاددان صندوق بینالمللی پول (IMF)، واشنگتن، ایالات متحده آمریکا، دکتر تتسورو میزوگوچی، دانشیار اقتصاد، دانشکده اقتصاد، دانشگاه اقتصاد تاکاساگی، گونما، ژاپن، دکتر ماساکی ناکاهیگاشی: دانشیار اقتصاد، دانشکده اقتصاد، دانشگاه نیگاتا و محقق ارشد پژوهشگاه راهبری وزارت دارایی ژاپن، دکتر احسان رسولینژاد، پژوهشگر پسادکتری، دانشگاه تهران، ایران، پروفسور جیمز رودز، معاون رئیس و پروفسور موسسه ملی مطالعات راهبری ژاپن (GRIPS)، توکیو، ژاپن.
در معرفی این کتاب نوشته شده است: این کتاب در خصوص رکود اقتصادی بلندمدت ژاپن بحث می کند و راهکار هایی برای برونرفت از رکود ارائه می دهد که برای دیگر کشورها نیز مفید است. این کتاب توضیح می دهد که چرا پس از ترکیدن حباب دارایی علیالخصوص در بخش مسکن در دهه ۱۹۹۰ در ژاپن، اقتصاد این کشور به رکود بلندمدتی فرو رفت. برنده آمریکایی جایزه نوبل اقتصاد، پل کروگمن معتقد است که اقتصاد ژاپن در دام نقدینگی است. اما نویسندگان این کتاب با این نظریه موافق نیستند و معتقدند که مشکلات اقتصادی ژاپن مشکلات ساختاری است (نظیر کهنسالی جمعیت، کاهش بهرهوری نهایی سرمایه، محتاطی شدید نظام بانکی، کاهش بهرهوری در دولتهای محلی و...) و کاهش اثربخشی سیاستهای پولی و مالی نیز به همین دلیل است. (عمودی شدن منحنی سرمایهگذاری - پسانداز IS). به عنوان مثال: ریسکگریز بودن شدید نظام بانکی که به دلایل نظارت شدید نهادهای ناظر و ترس از وقوع نکول بانکی نظیر دهه ۱۹۹۰ ایجاد شده است منجر شده که بانکها به بخشهای پرخطر اما پرسود نظیر استارتآپها و کسب و کارهای کوچک و متوسط کمتر تسهیلات بدهند و به این بخش ورود نکنند. همین امر سبب کند شدن رشد فناوری در ژاپن شده است. در این کتاب راهکارهای مختلف برای برونرفت از وضعیت فعلی به صورت تئوریک و کاربردی ارائه شده است. مطالعه وضعیت فعلی اقتصاد ژاپن برای کشورهای دیگر نظیر چین، ایران، ایالات متحده و اتحادیه اروپا ضروری است، چرا که اگر الان به این موارد توجه نشود، این اقتصادها نیز در آینده مبتلا به شرایط مشابهی خواهند شد.
انتهای پیام
نظرات