• چهارشنبه / ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ / ۰۲:۳۴
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 96051710800
  • خبرنگار : 71365

مسعود خیام:

قانون حق مولف تدوین شود

قانون حق مولف تدوین شود

مسعود خیام مهم‌ترین مطالبه اهل قلم از مسئولان فرهنگی را تدوین قانون حق مولف می‌داند.

این نویسنده در گفت‌وگو با ایسنا، درباره مطالبات اهل قلم از مسئولان فرهنگی گفت: قبل از مسئله ممیری و قبل از هر کاری، باید قانون حق مولف تدوین شود و به مرحله اجرا درآید تا تکلیف نویسنده، ناشر و مطبوعات مشخص شود. اگر این مسئله روشن شود، حتی برای ارشاد هم راحت‌تر است که اگر خواست، ببیند چه کسی چه کار می‌کند. اما الان دچار یک وضعیت نامشخص هستیم و نویسنده و مولف و مترجم نمی‌داند کجا ایستاده است.

او در همین‌باره توضیح داد: الان کتاب در شمارگان ۳۰۰ نسخه منتشر می‌شود، ولی این کتاب لاینقطع با همین شمارگان در بازار کتاب وجود دارد و هیچ‌وقت تمام نمی‌شود!

خیام در ادامه اظهار کرد: من با هر نوع دخالت دولت در حوزه نشر و کتاب از جمله دادن یارانه برای خرید کتاب مخالف هستم. کتاب و نشر کاملا باید در دست بخش خصوصی باشد. کتابی که خوب باشد فروش می‌رود و پول درمی‌آورد و کتابی که خوب نباشد نه. شرط تحقق آن هم قانون است. الان ارشاد با دادن یارانه بدرفتاری می‌کند چون دادن یارانه برای خرید کتاب مساوی گدایی است. در صورتی که یک ریال یارانه هم در این بخش لازم نیست هزینه شود. فقط بگذارند کتاب نفس خودش را بکشد. مهم‌ترین اقدام، تدوین قانون حق مولف است و این مسئله باید درست شود. در این‌باره هم کشورهای مختلف قوانین خوبی دارند که می‌توان آن‌ها را ایرانیزه کرد.

این پژوهشگر در پایان گفت: قدم بعدی بعد از قانون حق مولف، بحث نویسنده و ارشاد است و حل مسئله ممیزی. غیر از این نیاز نیست دولت در کار نویسندگان دخالت کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۵-۱۸ ۲۱:۱۹

قانوني به نام حقوق مولفان و مصنفان در ايران وجود دارد كه ظاهرا آقاي خيام ازآن بي اطلاع است هرچند كه كمتر نويسنده اي در اين سالها براي احقاق حق خود به اين قانون استناد كرده است. بنظرم همين قانون را اگر قوه قضائيه در باره افرادي كه حق مولفان را زير پا گذاشته اند به خوبي اجرا كند نيازي به تصويب قانون جديد نداريم. انتظار اين است كه ايسنا در اين باره گزارشي تهيه كند و ازسوابق موجود در تلويزيون، انتشارات ، سينما و مصاحبه با حقوقدان ها دوباره اين موضوع را احيا كند. يادم هست كه در باره نگارش سريالي ، دادگستري در اين زمينه اقدامات خوبي انجام داد.