فریدون عباسی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه «شهید سلیمانی همواره خود را سرباز وطن میدانست»، بیان کرد: بنده از دوران دفاع مقدس خصوصیات سردار سلیمانی را می شناسم و با ایثارگری ایشان از آن دوره آشنا هستم. بعد از دوران دفاع مقدس که ایشان فرمانده لشکر ثارالله بود، هر ازگاهی با ایشان در کرمان ملاقات داشتم. با خصوصیات ایشان از نزدیک آشنا شده بودم. صحبت هایی باهم پیرامون مسائل مختلف داشتیم. یکبار در این خصوص باهم صحبت کردیم که ما چطور توانستیم با گروهک های معاند برخورد کرده و آنان را تضعیف کنیم، اما نتوانستیم با مواد مخدر در جامعه مبارزه کنیم. شهید سلیمانی دیدگاه جالبی در این خصوص داشت.
شهید سلیمانی همواره در خط مقدم بود
وی در ادامه اظهار کرد: شهید سلیمانی همواره در موارد مختلف در خط مقدم بود. تعریف سرباز نیز اینگونه است. سرباز یک فرد ستادی نیست، بلکه فردی است که همواره در میدان عمل و خط مقدم حضور دارد. شهید سلیمانی در مسائل اجتماعی نیز جوانان کشور را فرزندان خود می دانست و انتظار داشت که با آنان مانند فرزند برخورد شود، ولو اینکه رفتار جوانان مطابق میل و نظر ما بزرگترها نباشد. شهید سلیمانی برای کشور و اسلام مجاهدت کرد و همواره در خط مقدم بود.
شهید سلیمانی همواره در بحران ها برای کمک رسانی به مردم در صحنه بود
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: سرباز یعنی گوش به فرمان فرمانده کشور دادن. بنده این خصوصیت سربازی را اینگونه می توانم در شخصیت شهید سلیمانی تعریف کنم. شهید سلیمانی با افراد عادی جامعه در ارتباط بود. خیلی از رزمنده ها که شهید سلیمانی به آنها علاقه داشت، افراد عادی جامعه بودند. رفتار شهید سلیمانی را باید با مادر شهیدان دید. مثلا ایشان مادر شهید شفیعی را مانند مادر خود می دانست. شهید سلیمانی از متن جامعه دور نبود. با مادر شهدا و افراد کم بضاعت در ارتباط بود. شهید سلیمانی در سیل و زلزله به عنوان یک فرمانده نظامی عمل نمی کرد، بلکه خودش نیز برای کمک رسانی به مردم همواره در صحنه بود.
حاج قاسم هیچ گاه درگیر مسائل روزمره و بازی های حزبی نشد
وی در ادامه تاکید کرد: حاج قاسم یک طبع بلندی داشت و مسائل کشور را به شکل واقعی می دید. نگاه سطحی و زود گذر نسبت به مسائل نداشت که معمولا جناح های سیاسی با آن درگیر هستند. اصل برای حاج قاسم نظام، انقلاب، عزت و سربلندی ایران و سپس سربلندی اسلام و ملت های منطقه بود. حاج قاسم این هدف را داشت و درگیر مسائل روزمره و بازی های حزبی نمی شد. حاج قاسم برای ایجاد تمدن نوین اسلامی تلاش کرد. برای ایجاد این تمدن ما باید فرهنگ های مختلف را در جوامع اسلامی بشناسیم. ظرفیت های مردمی را بشناسیم و از آنان برای تمدن سازی استفاده کنیم.
وی افزود: نمی شود با افراد تقابل کرد. باید دید که حول چه چیزی می توان به وحدت رسید. ما حول محوریت خدای متعال، دین اسلام و پیامبر اسلام و ائمه اطهار و بزرگان سرزمین اسلامی می توانیم به وحدت برسیم. چرا به دنبال اختلاف برویم؟ این ایده حاج قاسم بود و سبب شد تا محبوبیتی ویژه، نه تنها در دل ایرانیان، بلکه در دل کشورهای مسلمان داشته باشد. به همین دلیل از ایشان به عنوان یک فرمانده و مصلح جوامع بشری یاد می شود.
تاکید حاج قاسم بر وحدت برخواسته از ریشه فکری و اعتقادی ایشان بود
وی در ادامه با اشاره به اینکه شهید سلیمانی همواره تاکید داشت که از ایجاد دو قطبی در جامعه پرهیز شود، بیان کرد: صحبتی که شهید سلیمانی در خصوص پرهیز از ایجاد دو قطبی سازی در جامعه داشت یا آن جمله ای که ذکر می کرد که آن دختر کم حجاب، دختر من است این ریشه در نماز شب و ریشه در قرآن و ریشه در ایمان ایشان داشت. این مباحث حاکی از پذیرفتن ولایت فقیه توسط ایشان داشت. اینکه ایشان صحبت از وحدت و پرهیز از دو قطبی سازی در جامعه داشت، به ریشه فکری ایشان باز می گردد. افرادی که در دین سست هستند اگر صحبت از وفاق و وحدت می کنند، مقداری ریشه دراسلام زدایی آنان دارد. به سمتی می روند که ما را مانند ملت های دیگر کنند. حاج قاسم سلیمانی اگر صحبت از وحدت و پرهیز از دو قطبی می کرد ریشه در اعتقادات اسلامی و ولایت پذیری ایشان داشت.
شهید سلیمانی از مصادیق متقین بود
عباسی در ادامه خاطر نشان کرد: شهید سلیمانی واقعا به اسلام عمل می کرد. چون معتقد بود آن رحمت الهی را درک کرده بود. شهید سلیمانی از مصادیق متقین بود. به خدا و قرآن اعتقاد داشت و نماز برپا می داشت و از آنچه خداوند به ایشان عطا کرده بود انفاق می کرد. شهید سلیمانی با این دیدگاه و اعتقادات بر وحدت و وفاق تاکید داشت.
عباسی در ادامه به توصیه ای که شهید سلمانی به وی داشت پرداخت و گفت: اگر بخواهم به خاطره ای از شهید سلیمانی اشاره کنم باید بگویم که ایشان به من گفتند که به مجلس نرو. اما بنده به ایشان گفتم شما گفتید من در دشت ها و کوه ها به دنبال شهادت می گردم. شما رو به جلو در حال حرکت هستید، اما یک عده ای در مجلس برجام منطقه ای و موشکی برای شما اجرا خواهند کرد. شما را از منطقه بیرون خواهند کشید. من گفتم می خواهم به مجلس بروم تا جلوی این موارد را بگیرم. اما شهید سلیمانی مقداری در فکر فرو رفت و سپس گفت نه. یک عده نماینده که پیرو رهبری باشند و به مجلس بروند کافی است. شما بمان تا باهم کار کنیم. من گفتم که به یقین رسیدم. کار می کنم ولی مجلس هم اگر مردم رای دهند خواهم رفت. سال 94 بود که من مجلس نرفتم و سال 98 بعد شهادت ایشان به مجلس رفتم. شهید سلیمانی همواره وجوب مسائل مختلف را می دید.
انتهای پیام
نظرات