• چهارشنبه / ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ / ۰۱:۲۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 96051006575
  • خبرنگار : 30057

در راستای حمایت از تجاری‌سازی دستاوردهای حوزه‌ نانو انجام شد؛

عرضه ۱۷۰ فناوری در برنامه "نانو مچ"96/رونمایی از ۴ محصول در مجمع اقتصاد نانو

عرضه ۱۷۰ فناوری در برنامه "نانو مچ"96/رونمایی از ۴ محصول در مجمع اقتصاد نانو

ستاد توسعه فناوری نانو به منظور توسعه کسب و کارهای فناوری در حوزه نانو اقدام به اجرای برنامه «نانومچ» کرده است که به گفته مسئول این برنامه تاکنون ۴ دوره فراخوان نانومچ برگزار و امسال ۱۷۰ دستاورد برای دریافت حمایت‌های تجاری سازی عرضه شده است.

به گزارش ایسنا، ستاد ویژه توسعه‌ فناوری نانو در راستای حمایت از تجاری‌سازی دستاوردهای حوزه‌ نانو، تولید ثروت و گسترش تفکر کارآفرینی در کشور، از فناوران و شرکت‌های فعال در حوزه‌ی فناوری نانو در قالب برنامه نانومچ (NanoMatch) حمایت می‌کند.

تسهیل و تسریع در فرایند تجاری‌سازی محصولات و دستاوردها، توسعه‌ محصولات، امکان نمایش دستاوردها، جذب سرمایه‌گذار و همچنین بهره‌مندی از خدمات، تسهیلات، مشاوره و آموزش در زمینه‌های مختلف تجاری‌سازی، از مهمترین ویژگی‌های حضور در این برنامه است.

مخاطب این برنامه فناورانی هستند که حداقل یک نمونه اولیه از دستاورد خود ساخته باشند و این دستاورد منطبق با نیاز بازار و صنعت باشد.

انتخاب طرح‌ها در نانومچ با معیار انگیزه‌ و اشتیاق شخص فناور برای پیشبرد طرح خود، کیفیت و کارایی طرح ارائه شده و نیازهای کشور صورت می‌پذیرد.

در قالب این برنامه تاکنون محصولات مختلفی در حوزه نانو فناوری به بازار عرضه شده است که از آن جمله می‌توان به منسوجات ضد امواج اشاره کرد.

این طرح در سال ۱۳۹۴ در نمایشگاه نانو و در غرفه برنامه نانومچ در قالب منسوجات ضد امواج و با کاربرد لباس کودک رونمایی شد و در ادامه‌ مسیر تجاری‌سازی، خط تولید نیمه ‌صنعتی این طرح با حمایت ستاد نانو در سازمان پژوهش‌های صنعتی آغاز به کار کرد و به‌صورت همزمان مذاکراتی با واحدهای تولید صنعتی برای تولید انبوه این محصول انجام شد.

نتیجه‌ این مذاکرات، تولید اولیه و توسعه‌ شکم‌بندهای بارداری ضد امواج با استفاده از این منسوجات بود. این محصول از اردیبهشت ماه سال جاری وارد بازار شد.

به گفته مسوول برنامه نانو مچ ستاد توسعه فناوری نانو هدف از اجرای برنامه نانو مچ نه اعطای گواهینامه بلکه پاسخ به نیازهای کشور است که تاکنون به آن پاسخ داده نشده است.

حمایت از طرح‌های اولیه محققان

سید امیر گلچین مسئول برنامه «نانو مچ» ستاد توسعه فناوری نانو در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه اجرای این برنامه از سال ۹۲ آغاز شده است، گفت: ستاد توسعه فناوری نانو در راستای فعالیت‌های خود متوجه شد که بسیاری از طرح‌هایی که در این حوزه اجرایی می‌شود در قالب تحقیقات فردی و شخصی است.

وی با بیان اینکه این تحقیقات از سوی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی که با کسب و کارهای دانش بنیان آشنا نبودند اجرایی می‌شود، خاطر نشان کرد: بر این اساس در سال ۹۲ برنامه‌ای در قابل «نانو مچ» اجرایی شد تا از طرح‌های دانش بنیانی که قابلیت تجاری سازی شدن را داشته باشند مورد حمایت قرار گیرند.

گلچین، مخاطب اصلی این برنامه را فارغ التحصیلان دانشگاهی و علاقه‌مندان به کسب و کار ذکر کرد و ادامه داد: شرط اولیه ما برای حمایت از این طرح‌ها، عرضه نمونه اولیه از فناوری است ضمن آنکه بررسی‌های ما از این فناوری، قابل تجاری سازی بودن آنها را تایید کند.

وی به بیان نحوه حمایت نانومچ از طرح‌های تحقیقاتی پرداخت و یادآور شد: برای این منظور در طول سال طی دو مرحله فراخوانی را منتشر می‌کنیم و در آن از محققانی که در حوزه نانو فناوری موفق به تولید نمونه اولیه از طرح تحقیقاتی خود شده‌اند برای ما ارسال کنند.

مسئول برنامه نانو مچ ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه طرح‌های ارسالی طی چندین مرحله مورد ارزیابی و بررسی قرار خواهند گرفت، ادامه داد: طرح‌های ارسالی به لحاظ فنی، نوآوری، بازار و قابلیت تجاری سازی مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت و از میان طرح‎های ارسالی تعدادی از آنها برای حمایت بیشتر انتخاب خواهند شد.

وی انجام مصاحبه حضور را گام بعدی ارزیابی طرح‌های ارسالی به این برنامه ذکر کرد و یادآور شد: هدف اصلی از برگزاری جلسات مصاحبه حضوری شناخت بیشتر فرد و طرح ارائخه شده است از این رو با برگزاری جلساتی، طرح‌های ارسالی از نظر اقتصادی، ایجاد بازار و تجاری سازی مورد بررسی مجدد قرار خواهد گرفت.

گلچین اضافه کرد: در جلسات مصاحبه ابهامات اولیه طرح‌ها برطرف خواهد شد تا مسیر را برای رسیدن محصول به بازار هموار کنیم.

توسعه کسب و کار فناورانه هدف اول نانومچ

گلچین، با تاکید بر اینکه هدف از اجرای این برنامه توسعه کسب و کارهای دانش بنیان در حوزه نانو فناوری است،گفت: بر این اساس در برنامه نانو مچ قرار نیست تاییدیه و یا گواهی‌نامه خاصی به صاحبان ایده اعطا شود و تنها نقش حمایتی دارد و با بررسی چالش‌های موجود در زمینه اکو سیستم نوآوری، زمینه ارتقا طرح‌ها را فراهم می‌کنیم.  

وی ادامه داد: بر این اساس فردی که سال‌ها بر روی پروژه تحقیقاتی مطالعه کرده ولی فرصت تجاری سازی نداشته است با وارد شدن به برنامه نانومچ با برگزاری چندین مرحله دوره آموزشی سعی می‌شود تا به شناخت و درک مناسبی از طرح برسیم ضمن آنکه دو طرف به ادبیات یکسانی دست یابد.

مسوول برنامه نانومچ، اظهار کرد: در جلسات «دور همی» که برگزار می‌شود صاحبان ایده با مفاهیم اولیه کسب و کارهای فناورانه چون تیم سازی برای اجرای طرح‌های مشترک، مدل کسب و کار، روش‎های توسعه یک محصول دانش بنیان، مالکیت فکری و اهمیت آن، ثبت پتنت و شناسایی بازار آشنا خواهند شد.

وی اضافه کرد: برای هر طرح منتخب بر اساس اطلاعات موجود، نقشه راهی تدوین می‌شود تا بر اساس آن مشخص شود طرح در چه بازه زمانی طرح اجرایی شود.

راه‌اندازی پایلوت صنعتی و نیمه صنعتی

مسئول برنامه نانومچ راه اندازی پایلوت صنعتی و نیمه صنعتی را از دیگر اقدامات این برنامه نام برد و گفت: برای رسیدن محصولات به بازار ایجاد پایلوت صنعتی و نیمه صنعتی ضروری است از این رو زمینه‌هایی را برای راه اندازی طرح پایلوت برای طرح‌های فناورانه فراهم کردیم.

وی برگزاری نمایشگاه‌های سالیانه نانو را زمینه‌ای برای معرفی این طرح‌ها دانست و یادآور شد: در نمایشگاه‌های سالیانه نانو فناوری طرح‌های ارائه شده به این برنامه برای سرمایه گذاران، بخش‌های صنعتی و دانشگاهی عرضه خواهد شد.

گلچین تاکیدکرد: زمانی که طرحی به بلوغ رسید و به بازار و صنعت وارد شد، از برنامه نانومچ خارج و وارد کارگروه صنعت و بازار ستاد نانو خواهد شد.

وی دغدغه اصلی برنامه نانو مچ را تامین نیازهای داخل عنوان کرد و افزود: بر این اساس ما در حوزه‌هایی متمرکز می‌شویم که تاکنون برای رفع نیازهای آن پاسخ داده نشده است.

اقدامات انجام شده برای طرح‌های دانش‌بنیان نانویی

گلچین با تاکید بر اینکه تاکنون ۴برنامه نانومچ برگزار شده و امسال نیز پنجمین دوره آن برگزار خواهد شد،افزود: در برنامه نانومچ امسال ۱۷۰ طرح نمونه اولیه عرضه شده است و طرحی که در دوره اول عرضه شده بود با حمایت‌های صورت گرفته سال جاری تجاری سازی شده است.

وی به نمونه‌های تجاری سازی شده از طریق این برنامه اشاره کرد و گفت: ماسک تنفسی نانویی از جمله طرح‌هایی است که در دور اول برگزاری این برنامه مورد حمایت قرار گرفت و وارد بازار شد.

گلچین تجاری سازی دارویی در حوزه نانو را از دیگر دستاوردهای این طرح ذکر کرد و یادآور شد: داروی پکلی تکسول که یک داروی ضد سرطان است مورد حمایت قرار گرفت و توانست با قیمت پایین‌تر از نمونه خارجی به تولید انبوه رسید.

وی فیلترهای سر سرنگی را از دیگر موارد حمایتی این برنامه نام برد و توضیح داد: از این فیلتر در آزمایشگاه‌ها و آنالیز آزمایشگاهی استفاده می‌شود.

مدیر برنامه نانومچ اضافه کرد: دستگاه تشخیص متاستازیک سرطان از دیگر مواردی است که مورد حمایت قرار گرفت. این دستگاه یک ابزار کمکی برای پزشکان است و به آنها در زمنه تشخیص متاستازیک سلول‌های سرطانی یاری می‌رساند.

رونمایی از ۴ طرح نانویی در فروم نانو

مسئول برنامه نانو مچ ستاد نانو با اشاره به برگزاری مجمع اقتصاد فناوری نانو (فروم نانو) گفت: این مجمع رویداد سالانه است که به همت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو برگزار می‌شود. در این رویداد جمعی از فعالان و خبرگان حوزه فناوری نانو گرد هم آمدند و با بحث و تبادل نظر پیرامون توسعه این فناوری و چالش‌های پیش روی آن به همفکری پرداخته می‎شود.

وی برگزاری این مجمع را در روزهای ۲۴ و ۲۵ مرداد ماه جاری دانست و یادآور شد: در این نشست با حضور مدیران و تصمیم‌گیران استارتاپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌های صنعتی، نهادهای تأمین مالی و سرمایه‌گذاران، کارآفرینان و دانشگاهیان، ارائه دهندگان خدمات و توسعه‌دهندگان کسب‌وکار و سیاست‌گذاران حوزه نوآوری، طیف وسیعی از بازیگران زیست‌بوم نوآوری کشور برگزار خواهد شد.

گلچین در پایان خاطرنشان کرد: در این نشست ۴ طرح نانو مچ با هدف جذب سرمایه گذار رونمایی خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha