به گزارش ایسنا، فرید سپری امروز چهارشنبه(7 تیر) در جلسه ستاد توت فرنگی استان اظهار کرد: امروزه روش کار کشاورزان کردستانی در تولید توت فرنگی تغییر کرده به نوعی اگر به گذشته نگاهی بیندازیم کشاورزان ما در هر یک هکتار حدود چهار، پنج تن توت فرنگی برداشت میکردند اما امروزه به طور متوسط در هر یک هکتار 16 تُن محصول توت فرنگی برداشت میشود.
وی افزود: با عنایت به آمار حوزه معاونت باغبانی وزارت، متوسط عملکرد کشور 11 تُن است که در استان کردستان با استفاده از شیوههای نوین آبیاری و استفاده از ارقام مناسب و مبارزه با آفات و بیماریهای احتمالی توانستهایم به طور متوسط در هر یک هکتار 16 تن توت فرنگی تولید کنیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه استان کردستان بیش از 70 درصد توت فرنگی کشور را تولید میکند، گفت: استانهای مازندران و گلستان بعد از کردستان در رتبه دوم و سوم تولید این محصول قرار دارند که هیچ کدام از استانهای کشور شرایط آب و هوای کردستان را برای رشد و تولید محصول توت فرنگی ندارند.
سپری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه 62 دصد از سطح زیر کشت توت فرنگی کشور در استان کردستان است، اگر ما بتوانیم بر روی برند سازی و بسته بندی محصول کار کنیم، میتوانیم رقبا را در بازار رقابت حذف کنیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در پایان یادآور شد: چیزی که اخیرآ مطرح است بحث کشت گلدانی است که در مرداد ماه کشت گلدانی را انجام داده و در شهریورماه استقرار پیدا میکند و در فروردین سال بعد بهره اقتصادی خواهد داشت، یعنی با این کار عملکرد اقتصادی از یک سال به زیر پنج ماه میرسد.
انتهای پیام
نظرات