• دوشنبه / ۱۳ دی ۱۳۹۵ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 95101308010
  • خبرنگار : 71365

امضای تفاهم‌نامه برای مقابله با تکثیر غیرقانونی کتاب

امضای تفاهم‌نامه برای مقابله با تکثیر غیرقانونی کتاب

معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران، تفاهم‌نامه‌ای را با موضوع مقابله با جریان تکثیر و عرضه غیرقانونی آثار پدیدآورندگان و ناشران به روش‌های چاپی، الکترونیکی، صوتی، نرم‌افزاری چندرسانه‌ای در فضای حقیقی و مجازی امضا کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جلسه امضای تفاهم‌نامه میان معاونت امور فرهنگی و اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران، با موضوع مقابله با جریان تکثیر و عرضه غیرقانونی آثار پدیدآورندگان و ناشران به روش‌های چاپی، الکترونیکی، صوتی، نرم‌افزاری چندرسانه‌ای در فضای حقیقی و مجازی به همت دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی و با حضور سیدعباس صالحی - معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - و تعدادی از مدیران این معاونت، محمود آموزگار - رئیس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان - و نمایندگانی از حوزه نشر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

صالحی در این جلسه با تاکید بر جلوگیری از انتشار غیرقانونی کتاب به روش‌های مختلف، گفت: موضوع مبارزه با قاچاق کتاب یکی از مسائل اصلی در حوزه نشر است و در صورت تداوم این کار ضربه‌های مهلکی بر پیکر صنعت نشر وارد خواهد شد. از این رو، برای جلوگیری از متضرر شدن ناشران و مولفان و به‌طور کلی چرخه نشر، مقابله با این موضوع یکی از اولویت‌های مهم معاونت امور فرهنگی بوده است.

او ادامه داد: با همین نگاه، چند جلسه با حضور اعضای صنف و تشکل‌های نشر در سال گذشته برگزار شد تا ابعاد این موضوع را بررسی کنند. با توجه به این‌که ۷۰ درصد ظرفیت نشر کشور در تهران تمرکز دارد، این تفاهم‌نامه با اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان به امضا می‌رسد.  

وی با تاکید بر حضور همه‌جانبه صنف در مقابله با این پدیده، گفت: خود صنوف و انجمن‌ها و تشکل‌ها باید همراه باشند تا این کار، دولتی تلقی نشود. این اقدام، یک اقدام صنفی است و البته معاونت امور فرهنگی از وظایف خود در این حوزه شانه خالی نکرده و به صنف درباره این موضوع کمک می‌کند.

صالحی با اشاره به ضرورت اقدام عاجل و سریع در برخورد با این موضوع، بیان کرد: اگر هرچه سریع‌تر به این موضوع پرداخته نشود، این اقدام غیرقانونی به محل معاش گروهی خاص تبدیل می‌شود و برخورد با آن سخت‌تر خواهد شد. اگر سرعت عمل لازم به خرج ندهیم، این جریان به یک رویه تبدیل خواهد شد که ضررهای جبران‌ناپذیری به صنعت نشر وارد خواهد کرد.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین بر ضرورت ایجاد دبیرخانه‌ای مستمر به‌منظور رصد اخبار و گزارش‌ها در این حوزه تاکید کرد و گفت: گزارش‌های روشنی درباره این موضوع وجود دارد و باید این موضوع را پیگیری کنیم. امیدوارم امضای این تفاهم‌نامه به اتفاقات خوب در عرصه صنعت نشر منجر شود، زیرا تقاضای جامعه نشر از امضای این تفاهم‌نامه شنیدن اخبار خوب درباره اقدامات انجام‌شده در این حوزه است و صرفا امضای تفاهم‌نامه به حل این مشکل کمک نخواهد کرد.

صالحی همچنین نسبت به گسترش فعالیت‌های پیش‌بینی‌شده در این تفاهم‌نامه در استان‌های دیگر اظهار امیدواری کرد و گفت: در شهرستان‌ها، ناشران آسیبب‌پذیرتر هستند و تکثیر غیرقانونی کتاب در شهرستان‌ها منجر به متضرر شدن ناشرانی خواهد شد که با جان و دل به فعالیت می‌پردازند. امیدوارم این اقدام منجر به حفاظت و حمایت از ناشران شهرستانی شود که با عشق و علاقه در حوزه نشر به فعالیت می‌پردازند.

همچنین در این جلسه، محمود آموزگار - رئیس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران - ضمن تبریک برای امضای این تفاهم‌نامه گفت: متاسفانه پایه‌های تکثیر غیرقانونی در برخی از شهرستان‌هاست و امیدورام بتوانیم از این تفاهم‌نامه به منظور مقابله با آن‎ها استفاده کنیم.

وی با اشاره به برگزاری جلسه مشترک با رئیس پلیس استان تهران، گفت: در جلسه‌ مشترکی که با آقای ساجدی‌نیا برگزار شد، رئیس پلیس استان تهران قول همکاری در پیگیری پرونده‌های قضایی در این حوزه را داده است.

آموزگار ادامه داد: در برخورد با این موضوع قطعا باید یک برخورد آنی صورت بگیرد. همچنین کار فرهنگی باید در این حوزه انجام شود و به ابعاد خسارت‌های تکثیر غیرقانونی کتاب اشاره شود.

اهداف این تفاهم‌نامه، صیانت از حقوق مادی و معنوی پدیدآورندگان و ناشران، بهبود فضای کسب و رونق اقتصادی در حوزه نشر و فرهنگ‌سازی در راستای موضوع تفاهم‌نامه و ترویج اخلاق حرفه‌ای است.

این تفاهم‌نامه اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران را متعهد به راه‌اندازی دبیرخانه‌ای به منظور تنظیم و اجرای برنامه‌ها و اقداماتی در راستای مبارزه با تکثیر و عرضه غیرقانونی کتاب می‌کند و  معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم نسبت به حمایت، همکاری و پشتیبانی از فعالیت‌های این دبیرخانه متعهد خواهد بود.

همچنین براساس این تفاهم‌نامه کارگروهی شامل نمایندگانی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تشکل‌ها و نمایندگان نشر در این راستا فعالیت می‌کند. دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ناظر اجرای این تفاهم‌نامه خواهد بود.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha