• چهارشنبه / ۱ دی ۱۳۹۵ / ۱۵:۱۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 95100100504
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

/از فسیل به آفتاب/

تولید 12 و مصرف 11 درصد از انرژی برق در اصفهان

تولید 12 و مصرف 11 درصد از انرژی برق در اصفهان

ایسنا/اصفهان منابع متنوعی از انرژی در دسترس ایرانیان قرار دارد، به طوری که کشور ایران در مجموع منابع نفت و گاز در رتبه نخست دنیا قرار گرفته و به لحاظ پتانسیل‌های بالقوه انرژی به عنوان نمونه در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر (انرژی خورشید، باد، انرژی زمین گرمایی و انرژی تولید شده در نیروگاه تلمبه ذخیره‌ای (Power Storage) ) جایگاه مناسبی در دنیا دارد.

به گزارش ایسنا، این موضوع به لحاظ تولید، وضعیت کشور را در منطقه شاخص کرده است. در منطقه خاورمیانه، ایران رتبه اول تولید و مصرف برق را داراست و به لحاظ جهانی در رتبه 13 - 14 دنیا قرار گرفته، به همین دلیل باید از پتاسیل‌های بالقوه در حوزه انرژی‌های نو به خوبی استفاده کرد و آن را به صورت بالفعل در آورد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان اصفهان تلفات شبکه انتقال در استان اصفهان را تقریباً 2.18 درصد اعلام کرد و به خبرنگار ایسنا گفت: شرکت برق منطقه‌ای استان اصفهان در تلاش است تا این عدد را به 1.8 درصد کاهش دهد. این موضوع نیاز به سرمایه گذاری و فعالیت زیاد دارد. در شبکه انتقال اتصالات و کانکشن‌ها استاندارد هستند و شبکه‌های انتقال بر اساس آخرین استانداردهای روز دنیا تشکیل شده است.

تلفات کمتر انتقال برق در اصفهان

رسول موسی رضایی با بیان اینکه متوسط تلفات انتقال در دنیا کمتر از دو درصد است، اظهار کرد:  متوسط تلفات توزیع حدود 4 تا 6 درصد است. تلفات انتقال در کشور نیز حدود سه درصد است و استان اصفهان به دلیل چگالی مصرف و تراکم صنعتی، تلفات کمتری نسبت به سایر استان‌ها دارد.

وی ادامه داد: جدول خرید تضمینی برق در حوزه انرژی‌های نو از طرف وزارت نیرو ابلاغ شده است که 20 سال خرید برق را تضمین می‌کند؛ 10 سال ابتدایی با قیمت خرید تضمینی اولیه خریداری می‌شود و در 10 سال دوم قیمت خرید به 70 درصد قیمت خرید تضمینی در سال اول می‌رسد. چرا که راندمان کاهش می‌یابد و بخش زیادی از سرمایه مستهلک می‌شود. راندمان سلول‌های خورشیدی به زاویه تابش خورشید، آلودگی هوا و گرد و غبار بستگی دارد و در بهترین حالت زیر 30 درصد است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان اصفهان، کشور فاقد انرژی را مانندآدم مرده دانست و گفت: خوشبختانه ایران در یک موقعیت جغرافیایی قرار گرفته که خداوند نعمت را بر این کشور تمام کرده است.

موسی رضایی با بیان اینکه در جهت جذب سرمایه گذار در توسعه انرژی خورشیدی مشوق های زیادی ایجاد شده است، اضافه کرد: در اصفهان به خصوص در منطقه شرق اصفهان آفتاب مناسب و زمین مستعد برای نصب سلول‌های خورشیدی وجود دارد. تاکنون 30 سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در این حوزه به برق منطقه‌ای استان اصفهان مراجعه کرده‌اند و در مجموع برای تولید 1000 مگاوات برق از طریق سلول‌های خورشیدی در مناطق مختلف استان با برق منطقه‌ای استان قرارداد سرمایه گذاری منعقد شده است.

17 خان استعلام سرمایه‌گذاری

وی ادامه داد: سرمایه گذاران برای احداث نیروگاه خورشیدی باید 17 استعلام از ادارات مختلف استان دریافت کنند. سرمایه گذار ابتدا باید به سازمان انرژی‌های نو (سانا) مراجعه و پس از دریافت پروانه احداث از سانا به برق منطقه‌ای و شرکت توزیع ارجاع داده می‌شود. سپس مکاتبات لازم برای دریافت زمین توسط برق منطقه‌ای و شرکت توزیع انجام می‌گیرد و سپس به سازمان جهاد کشاورزی و یا مدیریت اراضی ارجاع داده می‌شود.

وی تصریح کرد: سرمایه‌گذاری در این بخش باید با گردش کار و بروکراسی بسیار طولانی انجام شود که این موضوع یک اشکال است و توسعه انرژی‌های تجدید پذیر و استفاده از انرژی‌های خورشیدی را دچار رکود می‌کند. چرا که تقریباً این پروسه شش ماه به طول می انجامد اما نکته جالب توجه اینجاست که وقتی این پروسه شش ماه به پایان می‌رسد و تمام استعلامات دریافت می‌شود مهلت پروانه احداث به اتمام می‌رسد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان اصفهان خاطر نشان کرد: علیرغم تمام این مشکلات در منطقه خور و بیابانک حدود 10 مگاوات سرمایه گذاری برای احداث نیروگاه خورشیدی انجام شده است.

موسی رضایی با بیان اینکه هر کیلووات تولید برق در نیروگاه خورشیدی حدود شش میلیون تومان سرمایه نیاز دارد، اضافه کرد: یکی از مشکلات سلول‌های خورشیدی موضوع دفع و امحای سلول های مستهلک شده است به دلیل اینکه این سلول‌ها قلع اندود هستند و امحای آن ممکن است برای محیط زیست مشکل آفرین باشد.

تولید 12 و مصرف 11 درصد از انرژی برق در اصفهان

وی با بیان اینکه 11 درصد انرژی کشور در استان اصفهان مصرف و 12 درصد برق کشور در این استان تولید می‌شود، ادامه داد: شدت مصرف انرژی (کل انرژی مصرفی به تولید ناخالص ملی) در کشور نرخ بالایی دارد، برای تولید یک واحد محصول (به عنوان نمونه فولاد یا سیمان) در ایران چهار برابر متوسط جهانی انرژی مصرف می‌شود و این موضوع اشکال عمده‌ای است که باید حل شود. 

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان اصفهان افزود: اگر در صنعت جهشی اتفاق بیفتد این جهش در صنعت برق به وجود خواهد آمد و صنعت برق از پیشرفت‌ها عقب نخواهد ماند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha