• چهارشنبه / ۱ دی ۱۳۹۵ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 95100100317
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

در منزل مدیران حوزه انرژی؛

کارمندان افراد مقتصدی هستند/ گاهی خانواده از توصیه‌های زیاد دلگیر می شوند

کارمندان افراد مقتصدی هستند/ گاهی خانواده از توصیه‌های زیاد دلگیر می شوند

ایسنا/اصفهان "فردایی سبز با صرفه جویی در مصرف آب"، طلوعی دوباره با برقی مطمئن"، "آب هست ولی کم است" و ... از جمله توصیه‌هایی است که گاهی تنها گوش‌ها را می‌نوازد و گاهی با انیمیشن‌های زیبا جذابیت بصری ایجاد می‌کند و گاهی هم به گوش، چشم و ذهن فرمان ایست می‌دهد درست در همان لحظه‌ای که احتمال دارد برایش فردایی نباشد.

به گزارش ایسنا، مطمئنا امروز و فردای انرژی را مدیران و متولیانی که بر مسند هر شعار یا توصیه‌های کارآمد نشسته‌اند، بهتر درک می‌کنند، آنها با آمار و رقم می‌دانند اکنون در چه نقطه‌ای هستیم؟ با شعارها از بحران می‌گویند و با انیمیشن‌ها سعی در فرهنگ‌سازی دارند.

به سراغ دو مدیر حوزه انرژی استان اصفهان رفتیم که شعارهایشان برای فرهنگ سازی در بین مردم کم نیست؛ "رسول موسی رضایی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان اصفهان" از جمله مدیرانی است که وقتی به مهمانی می‌رود، همه می‌دانند که باید لامپ‌های اضافی را خاموش کنند و "هاشم امینی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان" نیز گاهی آنقدر توصیه‌هایش زیاد می‌شود که فرزندانش از او دلگیر می‌شوند.
آنچه در ادامه می‌آید بخشی از گفت‌وگوی خبرنگار ایسنا با این دو مدیر استانی حوزه انرژی است درباره اینکه شخصا چقدر صرفه‌جویی می کنند:

به عنوان مدیران عامل  شرکت‌های برق منطقه‌ای و آب و فاضلاب استان، چه فعالیت‌هایی در راستای بهینه سازی مصرف انرژی در شرکت‌های خود انجام داده‌اید؟

موسی رضایی: مقوله انرژی در دنیا مقوله بسیار مهمی است. در دنیا فعالیت‌های بسیاری در رابطه با محیط زیست،  امنیت انرژی و پایداری انرژی انجام شده است. اگر کشوری انرژی نداشته باشد در واقع انرژی و تحرک ندارد. در این راستا در شرکت برق منطقه‌ای استان اصفهان سعی شده تا موضوعات بهینه مصرف کردن و جلوگیری از تلفات در سرلوحه فعالیت‌ها قرار گیرد.

امینی: به عقیده من قبل از هر توصیه‌ای به مردم، خودمان باید عامل باشیم و اولین توصیه‌ها مربوط به خانواده  خودمان باشد؛ به قول معروف "سخن کز دل برآید لاجرم بر دل نشیند"، اگر ما مسئولان، خودمان عامل به توصیه‌هایمان باشیم قطعا با یاری خداوند مردم نیز با ما همراه می‌شوند و می‌توانیم بحران آب را مدیریت کنیم.

می‌توانید برای ملموس شدن بیشتر چند نمونه را مثال بزنید؟

موسی رضایی: به عنوان نمونه در راستای به حداقل رساندن تلفات حرارتی در نیروگاه‌های حرارتی، فعالیت‌های بسیاری  انجام شده است و در این راستا از پوشش‌های نانوی ساخت داخل برای جلوگیری از اتلاف حرارت در لوله‌های انتقال حرارت نیروگاه شهید منتظری استفاده شده است.

امینی: باید برای تمامی مصارف آب، تجهیزات کاهنده مصرف درنظر گرفته شود؛ در اداره مرکزی آبفا نیز که چهل  هکتار مساحت دارد و از فضای سبز بزرگی برخوردار است، آبیاری به وسیله آب زهکش و به صورت قطره‌ای انجام می‌شود در حالی که در سنوات گذشته این آبیاری با آب شرب انجام می‌شده است.

بحث سلول‌های خورشیدی این روزها داغ است، در این خصوص در بدنه شرکت برق منطقه‌ای چه کرده‌اید؟

موسی رضایی: ما برای اینکه فرهنگ استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی را ایجاد کنیم در ساختمان‌های شرکت برق  منطقه‌ای استان اصفهان سلول‌های خورشیدی را نصب کرده‌ایم به عنوان نمونه در سقف ساختمان پست پاکدل (صفه) حدود 50 کیلو وات، پست سپاهان (جاده فرودگاه) حدود 50 کیلو وات و در محوطه ساختمان معاونت بهره‌برداری حدود 135 کیلووات نیروگاه خورشیدی نصب شده است.

در منزل مدیران دو بخش مهم انرژی وضعیت صرفه‌جویی به چه شکل است؟ مثلا آیا از سلول یا آبگرمکن خورشیدی استفاده کرده‌اید؟

موسی رضایی: در خانه ما سلول خورشیدی و یا آبگرمکن خورشیدی استفاده نشده است، اما برخی از همکاران شرکت  برق منطقه‌ای که در آپارتمان زندگی می‌کنند در منزل خود از آبگرمکن خورشیدی استفاده کرده‌اند. سعی کردیم فرهنگ استفاده از نیروگاه خورشیدی را در خانواده خودمان یعنی خانواده صنعت برق استان اصفهان جا بیاندازیم. در صورتی که قیمت سلول‌های خورشیدی مقرون به صرفه شود، برای همکاران برق منطقه‌ای به صرفه است که بر روی سقف منازلشان از سلولهای خورشیدی استفاده کنند.

امینی: من شخصا در منزل بسیار در زمینه مصرف انرژی حساس هستم و تمامی لامپ‌های منزلمان کم مصرف است  و همواره بر این باورم که مصرف انرژی چه در منزل و چه در ارگان‌ها حداقل و بهینه باشد. برای شستشوی ماشین خودم اصولا از یک دستمال تمیز استفاده می‌کنم و در مواقع لزوم هم ماشین را به کارواش می‌برم؛ توصیه‌ام به شهروندان نیز این است که از آب شرب برای شستشوی ماشین استفاده نکرده و به کارواش بروند.

رفتار و توصیه‌هایتان در خصوص صرفه‌جویی در انرژی با اعضای خانواده به چه شکل است؟ 

موسی رضایی: در خانه به شدت در مصرف درست برق دقت می‌کنیم، چون به این موضوع آگاه هستیم که برای تولید  برق چه خون‌دل‌ها خورده می‌شود و چه فعالیت‌های گسترده‌ای انجام می‌گیرد، اگر در منزل چراغی بیهوده روشن باشد حتماً خاموش می کنیم.

امینی: به جهت نگاهی که به بهره‌وری مطلوب از انرژی دارم در منزل از شیرآلات کاهنده مصرف آب استفاده می‌کنم  و توصیه‌ام به خانواده این است که ماشین لباسشویی را در زمان‌های پیک مصرف روشن نکنند. گاهی آنقدر توصیه‌هایم زیاد است و در زمان حمام فرزندانم تاکید به صرفه‌جویی دارم که آنها دلگیر می‌شوند.

آیا وسایلی که در منزل استفاده می‌کنید، استاندارد است؟ و این وسایل را با چه معیاری خریداری می‌کنید؟

موسی رضایی: تمام لامپ‌های خانه کم مصرف است و ماشین لباسشویی و یخچالی که در منزل استفاده می‌کنیم گرید انرژی A دارد. یخچال را جدیدا عوض کردیم، یخچال قبلی گرید انرژی نداشت و با تعویض این یخچال مصرف برق منزل به طور محسوسی کاهش پیدا کرده است. ماشین لباسشویی که قبلاً استفاده می‌کردیم از برند داخلی بود که آن را نیز به تازگی با برند خارجی تعویض کرده‌ایم که هم کم مصرف است و هم کم صدا.

دلیل توصیه‌هایتان برای مصرف انرژی در منزل چیست؟

امینی: بحران آب در کشور مثال کِشتی است که اگر توسط سرنشینی سوراخ شود فقط به جایگاه خودش آسیب  نزده، بلکه تمام سرنشینان غرق خواهند شد، مصرف بی رویه آب هم یک آسیب شخصی نیست، بلکه آسیبی است که گریبان‌گیر تمام مردم شده و همه در قبال آن مسئول هستیم. 

موسی رضایی: به طور کل کارمندان افراد مقتصدی هستند و ما نیز در طبقه کارمندان محسوب می‌شویم و می‌دانیم  که برای تولید یک کیلو وات برق چقدر زحمت کشیده می‌شود. انرژی الکتریکی یک انرژی پاک و گران قیمت است، در صورتی که راندمان تولید انرژی را 33 درصد فرض کنیم، برای تولید یک واحد انرژی الکتریکی باید سه واحد انرژی مصرف شود. بنابراین همه باید در مصرف انرژی دقت کنند.

وقتی میهمان هستید میزبان از توصیه‌های شما در امان است یا خیر؟

موسی رضایی: وقتی به مهمانی می‌روم، همه می‌دانند که باید لامپ‌های اضافی را خاموش کنند. البته در حال حاضر  بیشتر خانواده‌ها به این موضوعات توجه می‌کنند و بر مدیریت مصرف انرژی در منازل تأکید ویژه‌ای دارند.

امینی: اولین دغدغه من بین مردم و جمع‌های خانوادگی، بحران آب و کیفیت مصرف آن است، به همین دلیل همواره  توصیه‌های لازم را در هر جمعی گوشزد می‌کنم.

گفتگو از: محمد فلاح خبرنگار ایسنا منطقه اصفهان

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha