• چهارشنبه / ۱۹ آبان ۱۳۹۵ / ۱۴:۰۳
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 95081913706

/ همرمان با جشنواره‌ی فیلم کوتاه تهران /

مدیر جشنواره‌ی فیلم «تامپره» فنلاند در تهران چه گفت؟

مدیر جشنواره‌ی فیلم «تامپره» فنلاند در تهران چه گفت؟

مدیر جشنواره تامپره «فنلاند» در جشنواره فیلم کوتاه تهران گفت: من به شما اطمینان می‌دهم که اوضاع برای ساخت فیلم کوتاه، در هیچ جای جهان آسان نیست.

به گزارش ایسنا، طبق گزارش رسیده؛ نشست مدیر جشنواره تامپره «فنلاند» در نخستین روز از برگزاری سی‌وسومین جشنواره فیلم کوتاه تهران برگزار شد و مدیریت و هدایت این نشست را حسن دزواره مدیر بخش بین‌الملل جشنواره برعهده داشت.

یوکاپکا لاکسو، مدیر جشنواره تامپره فنلاند در ابتدای این نشست ضمن ابراز خوشحالی از سفر دومش به ایران، عنوان کرد: امروز ساخت فیلم کوتاه باوجود تکنولوژی‌های موجود آسان‌تر شده است و هرکسی می‌تواند با تلفن همراه خودش یک فیلم کوتاه بسازد. اما ساخت فیلمی که تاثیرگذار باشد و بتواند مخاطبان مختلف را جذب کند نیاز به امکانات لازم و کافی دارد.

وی درباره نحوه ساخته شدن فیلم کوتاه در فنلاند، توضیح داد: معمولا فیلم‌های کوتاه به صورت کارهای دانشجویی ساخته می‌شوند و دانشگاه امکان ساخت آن را فراهم می‌کند. دانشجویان البته می‌توانند با ارتباطات خودشان از حمایت‌های بیشتری بهره بگیرند. اما پس از ساخت اولین فیلم ادامه دادن فیلمسازی  کار سختی است. من به شما اطمینان می‌دهم که اوضاع برای ساخت فیلم  کوتاه در همه جای جهان آسان نیست.

مدیر جشنواره تامپره ادامه داد: وقتی قرار است در فنلاند یک فیلم کوتاه بسازید سازمان حمایت از فیلمسازان تا 60 درصد به شما کمک می‌کند. بعد از آن حق کپیرایت فیلمتان را واگذار کرده و 20 درصد از هزینه‌ها به شما برگردانده می‌شود. تلویزیون فنلاند نیز تا 15 درصد از شما حمایت می‌کند. بدین ترتیب شما طی یک روند طولانی هزینه خودتان را برمی‌گردانید اما وقت زیادی را برای به دست آوردن پولتان صرف کرده‌اید.

وی عدم وجود پخش و نمایش مناسب فیلم‌های کوتاه را مشکل اصلی این سینما دانست و بیان کرد: بعد از ساخت فیلم مشکلات تازه‌ای ایجاد می‌شوند. شما علاقه دارید که فیلمتان رنگ پرده نقره‌ای را ببیند اما این امکان به سختی فراهم می‌شود. در فنلاند امکان نمایش فیلم کوتاه وجود ندارد و از 50 سال قبل این آثار به نمایش درنمی‌آیند. شخصا یک سالن کوچک برای نمایش فیلم کوتاه را هدایت می‌کنم و تلاش دارم اوضاع این سینما را بهبود ببخشم.

لاکسو محل اصلی نمایش فیلم کوتاه را سالن‌های سینمایی دانست و تصریح کرد: اینترنت و تلویزیون محل مناسب برای نمایش فیلم کوتاه نیستند. فیلم سینمایی باید روی پرده نمایش داده شود. یکی از راه‌های نمایش فیلم حضور در جشنواره‎های مختلف است. برگزاری جشنواره‌ها زمینه رقابت فیلم‌ها را در تمام دنیا فراهم می‌کند. 

وی با اشاره به جمعیت 5 میلیون نفری فنلاند، تاکید کرد: کشور من یک چهارم شهر تهران جمعیت دارد. وقتی جمعیت کشوری کم است یعنی تعداد مخاطبان آن کم است. وجود جشنواره‌ای همچون تامپره  در کشور من باعث می‌شود که با تمام فیلمسازان حوزه فیلم کوتاه رابطه مستقیم داشته باشیم.

مدیر جشنواره تامپره درباره شرایط و ویژگی‌های این جشنواره، گفت: ما برای پذیرش فیلم‌های در جشنواره هزینه‌ای دریافت نمی‌کنیم. من به شخصه بسیاری از فیلم‌ها را می‌بینم اما از آنجایی که فرصت ارسال آثار تا شروع جشنواره کم است، متخصصانی هستند که فیلم‌ها را بازبینی می‌کنند. در واقع 3 نفر برای فیلم‌ها تصمیم می‌گیرند که من یکی از آن‌ها هستم اما نظر دیگر دوستان نیز در اعمال نظر بهره می‌گیریم. 

وی درباره تعداد آثار ارسالی به جشنواره تامپره، توضیح داد: هرساله حدود 4 تا 5 هزار فیلم به جشنواره ارسال می‌شود که از بین آن‌ها حدود 500 فیلم توسط داوران نهایی بازبینی شده و در نهایت 65 فیلم را انتخاب می‌کنیم. به نظر من دلیل موفقیت این جشنواره علاوه بر قدمت 47 ساله آن به ایده و فکری برمی‌گردد که در زمان تاسیس این جشنواره وجود داشته است. هدف من این است که این جشنواره محل ملاقات کشورهای پیشرفته و جهان سوم باشد.

در پایان این نشست حسن دزواره، مدیر بخش بین‌الملل جشنواره فیلم کوتاه تهران، گفت: قصد تفاخر بی‌مورد ندارم اما وقتی می‌شنوم جشنواره تامپره که یکی از سه جشنواره برتر دنیا در حوزه فیلم کوتاه است کمتر از فیلم کوتاه تهران آثار دریافت کرده، خوشحال می‌شوم. امسال 3668 اثر از 117 کشور جهان برای بخش بین‌الملل ارسال شد که باوجود بخش ملی تعداد این آثار بالغ بر 5 هزار فیلم می‌شود.

سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران 18 تا 24 آبان به دبیری فرید فرخنده کیش برگزار می‌شود.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha