• دوشنبه / ۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 95020603144
  • خبرنگار : 71548

گفت‌وگو با نصرالله تابش - مدیرمسئول فیلم‌نگار

«بسیاری از نشریات سینمایی صاحب اندیشه نیستند»

«بسیاری از نشریات سینمایی صاحب اندیشه نیستند»

مدیرمسئول مجله «فیلم‌نگار» اظهار کرد: برخی مسائل تخصصی در حوزه سینما وجود دارد که بخش خصوصی به آنها نمی‌پردازد، درواقع نمی‌تواند به گونه‌ای به این مسائل بپردازد که هم با کیفیت باشد و هم از لحاظ اقتصادی به مشکلی برنخورد.

مدیرمسئول مجله «فیلم‌نگار» اظهار کرد: برخی مسائل تخصصی در حوزه سینما وجود دارد که بخش خصوصی به آنها نمی‌پردازد، درواقع نمی‌تواند به گونه‌ای به این مسائل بپردازد که هم با کیفیت باشد و هم از لحاظ اقتصادی به مشکلی برنخورد.

بسیاری از فعالان بخش خصوصی در حوزه نشر معتقدند رقابت میان بخش خصوصی و دولتی ناعادلانه است و اصلاً بخش دولتی نباید در حوزه فرهنگ وارد شود؛ به همین منظور خبرنگار بخش رسانه ایسنا در گفت‌وگویی با مدیرمسئول یک مجله سینمایی دولتی نظرات او را در این زمینه جویا شد.

نصرالله تابش با طرح این پرسش که چطور می‌شود وقتی خواننده‌ای وجود ندارد، نزدیک به 30 مجله سینمایی منتشر شود، سخنانش را اینگونه آغاز کرد: این تعداد مجله متناسب با تعداد مخطبان نیست و من خودم هنوز به جواب دقیق این سوال نرسیدم.

او ادامه داد: برخی مسائل تخصصی در حوزه سینما وجود دارد که بخش خصوصی به آنها نمی‌پردازد؛ درواقع نمی‌تواند به گونه‌ای به این مسائل بپردازد که هم با کیفیت باشد و هم از لحاظ اقتصادی به مشکلی برنخورد؛ چراکه تولید مطالب تخصصی مساوی است با از دست دادن مخاطب عام و طبیعتاً دایره مخاطبان آن نشریه محدود و به دنبال آن از لحاظ اقتصادی دچار مشکل می‌شود؛ در این شرایط دولت ناگزیر است که به این نیازها پاسخ دهد.

تابش با بیان اینکه «در حال حاضر بسیاری از نشریات سینمایی صاحب اندیشه و تخصصی نیستند»، متذکر شد: این شرایط دقیقاً در تولید فیلم نیز مصداق دارد؛ در زمینه تولید فیلم هم بخش خصوصی آنقدر توان ندارد تا فیلمی بسازد که هم از لحاظ اقتصادی به مشکل برخورد نکند و هم متناسب با نیازها و ارزش‌های جامعه باشد.

او با تاکید بر اینکه «از آنجا که بخش خصوصی توان تولید ندارد، برای تامین شرایط اقتصادی خودش مجبور است به سمت تولید آثار زرد و مبتذل برود»، یادآور شد: در بحث تولید فیلم، حدود 15 سال پیش، تقریباً تمام نظارت‌های پیش از تولید برداشته شده بود؛ نتیجه آن شد که در یک سال بیش از 10 فیلم به علت ابتذال چه از لحاظ فرهنگی و چه از لحاظ هنری، نتوانستند مجوز اکران بگیرند؛ بخش خصوصی در آن زمان به سمت تولید فیلم رفته بود، ولی چون توان این کار را نداشت، نتوانست فیلم‌های مناسبی بسازد.

او که معتقد است «بخش خصوصی آن‌طور که باید توان ندارد، بنابراین دولت موظف است که به نیازهای جامعه پاسخ دهد»، درباره این موضوع که در حال حاضر چند نشریه خصوصی بنام با تولید محتوای مناسب در حوزه سینما منتشر می‌شوند و هیچکدام به سراغ مطالب زرد و بی‌حتوا نرفته‌اند، گفت: باید شرایط به گونه‌ای باشد که چند نشریه بخش خصوصی مناسب وجود داشته باشد و در کنار آنها چند مجله دولتی منتشر شود تا به نیازهایی که بخش خصوصی نمی‌تواند پاسخ دهد، بپردازد؛ اما اینکه تعداد مجلات سینمایی چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی بالا برود، باعث ایجاد مشکلاتی در این عرصه می‌شود.

مدیرمسئول مجله «فیلم‌نگار» گفت: طبیعی است که بخش خصوصی احساس فشار‌ کند؛ معتقدم دولت باید ارزش‌های حاکمیت را دنبال کند و در جاهایی که بخش خصوصی توان پرداختن به موضوعی را ندارد، پا به آن عرصه بگذارد.

تابش متذکر شد: در حال حاضر اگر دولت حمایت‌هایش را از سینما چه در تولید فیلم و چه در تولید مجله بردارد، تعداد فیلم‌ها به شدت کاهش پیدا می‌کند و میزان فیلم‌های ارزشی و با محتوا کم می‌شود؛ چراکه تاکنون بسیار دیده شده که بخش خصوصی به قیمت جذب مخاطب مجبور است ارزش‌هایی را زیر پا بگذارد.

او در پایان سخنانش درباره‌ی بودجه‌ای که به مجله «فیلم‌نگار» تعلق می‌گیرد، توضیح داد: بودجه‌مان را به طور کامل از بنیاد سینمایی فارابی دریافت می‌کنیم؛ این بودجه ثابت نیست و نسبت به وضعیت بازار و قیمت‌های متغیر، تغییر می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha