جشنواره فجر

  • دوشنبه / ۲۸ دی ۱۳۹۴ / ۰۸:۰۵
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 94102816352
  • خبرنگار : 71461

با اشاره به بیانات رهبری

پیروزمند: یکی از راه‌های رسیدن به اتحاد، شرکت در نماز جمعه است

پیروزمند: یکی از راه‌های رسیدن به اتحاد، شرکت در نماز جمعه است

یک عضو هیأت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم گفت: ائمه جمعه برای هدایتگری فرهنگی و سیاسی باید ظرفیت‌های ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی را بشناسند و آگاهی، ‌بصیرت و شناخت لازم را کسب کنند.

یک عضو هیأت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم گفت: ائمه جمعه برای هدایتگری فرهنگی و سیاسی باید ظرفیت‌های ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی را بشناسند و آگاهی، ‌بصیرت و شناخت لازم را کسب کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند در گفت‌وگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان این‌که «اسلام برای ایجاد انسجام و استحکام فرهنگی در جامعه بنیادها، نهادها و ساختارهایی را دارد که باید به آن‌ها ارج گذاشته شود» اظهار کرد: ما باید از ظرفیت‌های فرهنگی که اسلام در مقابل ما قرار داده است به درستی بهره ببریم. اگر از این مسائل بهره ببریم به راحتی می‌توانیم معنویت و ارتقای فرهنگی را در جامعه داشته باشیم. از جمله این ساختارها و نهادها اقامه نماز جمعه و جماعات است که به برکت پیروزی انقلاب اسلامی ایران نماز جمعه در اقصی نقاط ایران اقامه می‌شود.

وی در ادامه با بیان این‌که «اما پیش از این مردم و مسئولین نظام باید بدانند که از این ظرفیت‌ها تا چه اندازه بهره برده‌اند و آن را جدی گرفته‌اند» گفت: ائمه جمعه و جماعات باید شبکه‌های ارتباطی خود را بین هیئات، تکایا و تمام مراکز فرهنگی افزایش بدهند و در بین ساختارهای فرهنگی یک هدایتگری سیاسی و دینی داشته باشند و در این عرصه به القای ایمان و بصیرت در بین مردم بپردازند. برای رسیدن به این هدف، ائمه جمعه باید یک پیش‌نیاز ساختاری لازم را داشته باشند و پیوند مناسبی باید بین جایگاه نماز جمعه و افراد جامعه به وجود بیاید.

این عضو هیأت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم تاکید کرد: نماز جمعه میعادگاه تجمع مومنین است که مسائل فرهنگی و دینی باید در این میعادگاه شکل بگیرد و ما باید شاهد هم افزایی مجموعه‌های فرهنگی با نماز جمعه باشیم و در طول هفته مراکز فرهنگی ما باید بصیرت مردم را نسبت به حضور در نماز جمعه افزایش بدهند.

پیروزمند خاطرنشان کرد: دستگاه‌های فرهنگی و غیرفرهنگی منطقه و کشور باید حس کنند که با حضور در نماز جمعه اطلاعات بیشتری کسب می‌کنند و عملا قوه تصمیم‌گیری و عملکرد آن‌ها بالاتر می‌رود. اگر این حس در بین مردم به وجود نیاید آن‌ها از حضور در نماز جمعه سرباز می‌زنند.

وی با بیان اینکه « ائمه جمعه باید انگیزه‌های لازم را برای حضور مردم در نماز جمعه به وجود بیاورند» تصریح کرد: ملائک برای افرادی که در نماز جمعه شرکت می‌کنند، از لحظه ورود حسنه می‌نویسند پس مردم همواره باید در نماز جمعه شرکت کنند ولی خطبا هم باید جذابیت لازم را در سخنان خود داشته باشند و باید فرمایشات خود را به گونه‌ای تنظیم کنند که مستمعان به خصوص قشر جوان بهره لازم را ببرد.

این عضو هیأت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم افزود: اگر شور و نشاط لازم در نمازهای جمعه به وجود بیاید قاعدتا حضور مردم پررنگ‌تر می‌شود ما اکنون باید در رابطه با مسائل فرهنگی فعالیت گسترده‌تری داشته باشیم چرا که اکنون در حال یک نبرد تمام عیار فرهنگی با جهان هستیم. باید راهکارهای تاثیرگذار فرهنگی را به جامعه القا کنیم تا در آینده وضعیت نگران کننده‌ای نداشته باشیم اگر افق فرهنگی مناسب را ترسیم نکنیم در آینده نمازهای جمعه خلوت می‌شوند. پس باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که در آینده شاهد این موضوع نباشیم.

پیروزمند گفت: ما اگر می‌خواهیم که به آن شعور فرهنگی و دینی در جامعه برسیم باید یک حرکت تمام عیار فرهنگی را سازمان دهی کنیم ما در دفاع و حفظ و صیانت از مسائل فرهنگی جامعه باید اتحاد داشته باشیم و یکی از راه‌هایی که می‌توانیم به اتحاد برسیم حضور در نماز جمعه است به همین دلیل مقام معظم رهبری از نماز جمعه تعبیر قرارگاه را داشته‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha