جشنواره فجر

  • سه‌شنبه / ۲۶ آبان ۱۳۹۴ / ۱۳:۴۱
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 94082615986
  • خبرنگار : 71548

ایسنا در گفت‌وگو با یک روانشناس به بحث گذاشت

بیننده سریال از تماشای تشییع جنازه چه لذتی می‌برد؟!

بیننده سریال از تماشای تشییع جنازه چه لذتی می‌برد؟!

پخش قسمتی از سریال «نفس گرم» که شامگاه دوشنبه روی آنتن رفت، به سکانس‌های مربوط به درگذشت «حاج مرتضی» - یکی از شخصیت‌های فیلم با بازی محمود پاک نیت - اختصاص داشت که در جریان آن، مراسم تشییع جنازه و خاکسپاری این شخصیت، به طور کامل و با جزئیات پخش شد.

پخش قسمتی از سریال «نفس گرم» که شامگاه دوشنبه روی آنتن رفت، به سکانس‌های مربوط به درگذشت «حاج مرتضی» - یکی از شخصیت‌های فیلم با بازی محمود پاک نیت - اختصاص داشت که در جریان آن، مراسم تشییع جنازه و خاکسپاری این شخصیت، به طور کامل و با جزئیات پخش شد.

اثرات مخرب پخش چنین صحنه‌هایی بر مخاطب، در شرایطی که این تصاویر اغلب بدون استفاده از علائم هشداردهنده و در ساعات پربیننده روی آنتن می‌روند، موضوعی است که خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا در گفت‌وگو با یک روان‌شناس به آن پرداخته است.

حمید یعقوبی - استاد دانشگاه و روا‌ن‌شناس - می‌گوید: تلویزیون باید بداند که بر روی مخاطبان خود خیلی تاثیرگذار است. تلویزیون همانند دانشگاه است و می‌تواند مخاطبانش را به هر سمت و سویی ببرد.

یعقوبی با اشاره به نظریه یادگیری اجتماعی متذکر شد: طبق این نظریه افراد از طریق مشاهده می‌توانند تغییر کنند که این تغییر در افکار، باورها، نگرش‌ها و احساسات افراد است. به همین خاطر هم زمانی که تلویزیون صحنه شادی را نشان می‌دهد، تغییری در مخاطبان به سمت شاد شدن ایجاد می‌کند و متقابلا زمانی که صحنه غمگینی را نشان می‌دهد تغییری در مخاطبان خود به سمت غمگین شدن ایجاد می‌کند.

این استاد دانشگاه و روا‌ن‌شناس با بیان اینکه تلویزیون در دسته سرگرمی‌ها قرار می‌گیرد، اظهار کرد: رسانه‌ای همانند تلویزیون باید باعث تمدد اعصاب مخاطبان خود شود، نه اینکه با نشان دادن جزئیات یک مراسم خاکسپاری و عزاداری طولانی باعث ناراحت شدن مخاطبان میلیونی خود شود.

او در ادامه با طرح این پرسش که آیا واقعاً هدف از نشان دادن صحنه‌های غم‌انگیز در یک سریال این است که مردم را تا این اندازه ناراحت کنیم؟ بیان کرد: باید به این نکته توجه کرد که نشان دادن این قبیل صحنه‌ها کمکی به تلطیف فضای خانواده نمی‌کند. من تردید دارم که یک آدم غمگین بتواند به خوبی یک آدم شاد، محبت و از خودگذشتگی کند و رابطه سالمی با اطرافیانش داشته باشد. خیلی مهم است که یک رسانه به ویژه رسانه تصویری بتواند به احساسات مخاطبان خودش احترام بگذارد.

یعقوبی همچنین درباره‌ی تاثیر پخش صحنه‌های غم‌انگیزی همچون تشییع جنازه بر روی کودکان توضیح داد: این سریال در ساعتی نشان داده می‌شود که ساعت خواب کودکان است و ما در این ساعت انتظار نداریم که بیننده کودک داشته باشم. اما حرف من این است که یک کودک، جوان و بزرگسال نیز از تماشای صحنه تشییع جنازه چه لذتی می‌برد و اصلا چرا باید این صحنه‌ها نشان داده شوند؟

این استاد دانشگاه و روان‌شناس با بیان اینکه خیلی ساده‌تر و سبک‌تر می‌توان مفهوم مرگ را به مخاطبان منتقل کرد، تاکید کرد: نمی‌دانم چرا سریال‌های ما مدتی است متخصص غم‌پروری شده‌اند و صحنه‌های غم‌انگیز را با تمام جزئیات به نمایش می‌گذارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۶ ۱۷:۵۳

به نکته خيلي خوبي اشاره کرديد، به جز اين نيز مي‌توان به موضوع غمناک و عبوث آن نيز اشاره کرد

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۶ ۱۹:۱۱

نمي‌دونم بايد از روي‌کرد فرهنگي ايسنا متعجب باشم يا نه. آخه خبرنگار محترم، سر دبير عزيز، چرا با افرادي که همه‌ي سوادشون توي حفظ و بازگو کردن نظريات غربي خلاصه شده مصاحبه مي‌کنيد؟ با اين‌کار وزانت و شأن خبرگزاري رو پايين مياريد و روي مخاطب‌تون تاثير سوء مي‌گذاريد. اين‌جور تحليل‌هاي سطحي و روشن‌فکرمآبانه ارزش خبري دارن؟ کدوم عقل سليم مي‌گه هدف از تماشاي سريال، فقط لذت بردنه؟ کي به اين استاد دانش‌گاه گفته تلويزيون جزء سرگرمي‌ها دسته‌بندي مي‌شه؟ طبق فرهنگ اسلامي-ايراني، تلويزيون جزء رسانه‌هاي تاثير گذار براي رشد و تعالي مخاطب به حساب ميآد. ياد مرگ و روز حساب، طبق روايات و احاديث تاثير سازنده و مثبت توي رفتار افراد مي‌گذاره و يکي از مسائلي که از طرف معصومين و علما همه‌مون به يادآوري‌ش توصيه شديم. خبرنگار و سردبير محترم، حواستون رو بدين که با چه افرادي و با چه طرز فکري مصاحبه مي‌کنيد و مطالب رو با دقت و حساسيت و مسئوليت انتخاب کنيد

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۷ ۰۹:۰۶

ضعف مديريت در صدا وسيما كاملا مشهود است