• شنبه / ۶ دی ۱۳۹۳ / ۱۲:۲۰
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 93100602414
  • خبرنگار : 71461

رئیس جهاد دانشگاهی:

هدف مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان ترویج وحدت است

هدف مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان ترویج وحدت است

رئیس جهاد دانشگاهی گفت: هدف از برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان استفاده از ظرفیت قرآن جهت ترویج وحدت است.

رئیس جهاد دانشگاهی گفت: هدف از برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان استفاده از ظرفیت قرآن جهت ترویج وحدت است.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حمیدرضا طیبی در نشست خبری پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان که با حضور 80 داوطلب از 50 کشور جهان اسلام از 11 تا 14 دی‌ماه در برج میلاد برگزار می‌شود، اظهار کرد: در آیات متعددی از قرآن کریم من‌جمله آیه دوم سوره بقره به این امر اشاره شده که قرآن راه صحیح به سوی رستگاری را نشان می‌دهد. اگر قبول داریم که راه سعادت توسط قرآن به وجود می‌آید پس باید زمینه‌های ورود به آن را در زندگی فردی و اجتماعی فراهم کنیم.

وی ادامه داد: برای این که قرآن وارد زندگی و جامعه شود راهی نیست جز تفسیر و ترجمه درست از قرآن. در جامعه ما و سایر جوامع و ملل، دانشجویان، اقشار فرهیخته و تأثیرگذاری هستند که باید به این قشر توجه شود و کاری کنیم که آنها در راستای مفاهیم قرآنی گام بردارند. قرائت و صوت قرآنی مرحله اولیه است و دانشجویان باید برای مراحل تفسیر آماده شوند.

رئیس جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: متأسفانه در چند سال اخیر در جهان اسلام اتفاقاتی ناخوشایند به وجود آمده است. دشمنان اسلام می‌دانند که دین اسلام یک دین عدالت محور و بهترین دین است تا چهره جهان را تغییر دهد. به همین دلیل درصدد آن برآمد که از بین خود مسلمانان گروه‌هایی را به وجود آورد تا چهره اسلام را مخدوش کند.

طیبی افزود: عمر جهاد دانشگاهی همزمان با عمر انقلاب است و خوشبختانه این ارگان به موضوع قرآن توجه ویژه‌ای داشته و همواره خود را موظف می‌داند که به این امر بپردازد. مسابقات قرآنی که در سال 85 راه‌اندازی شد اقدام بسیار خوب و مفیدی بود.

وی تصریح کرد: این دوره از مسابقات با چند هدف برگزار می‌شود. اولین هدف ما توجه به حوزه پژوهشی به ویژه در رشته‌های میان محور است. هدف بعدی ما استفاده از ظرفیت قرآن جهت ترویج وحدت و آشنا شدن دانشجویان با جمهوری اسلامی ایران و دیدن پیشرفت‌های ما در حوزه‌های مختلف است.

رئیس جهاد دانشگاهی در ادامه با اشاره به شعار این دوره از مسابقات گفت: شعار این دوره از مسابقات "قرآن، وحدت، کرامت و منادی صلح و دوستی" است. خوشبختانه در دوره‌های قبل 80 کشور در این مسابقات شرکت کرده‌اند و امیدواریم همچون گذشته جهاد دانشگاهی بتواند میزبان خوبی برای این مسابقات باشد.

طیبی گفت: فضای دانشجویی یک فرصتی را فراهم می‌کند که در مورد مسائل مختلف بحث و گفت‌وگو شود و باید قدر این فرصت را برای معرفی بهتر و بیشتر اسلام و شیعه بدانیم.

وی در پایان از همکاری وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شهرداری تهران که حامی اصلی این مسابقات است و معاونت فرهنگی جهاد و روابط عمومی تشکر کرد.

در ادامه این نشست فرزام دبیر این دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان جهان اسلام با بیان این‌که «در این دوره از مسابقات از 77 کشور دعوت کرده‌ایم» عنوان کرد: شعار ما در این دوره از مسابقات رشد کیفی است و برای بالا بردن سطح کیفی یک آزمون ورودی گرفتیم و در این آزمون یک تعدادی از کشورها نمره حدنصاب را نیاوردند و برخی از کشورها هم به دلیل داشتن بیماری‌های واگیردار و مسائل بهداشتی نتوانستند شرکت کنند. همچنین در برخی از کشورها هم برخی از مسئولین برای ورود دانشجویان به ایران همکاری نکردند.

وی ادامه داد: تا به امروز حضور 48 کشور برای شرکت در این مسابقات قطعی شده‌ است. افتتاحیه این مراسم در روز پنج‌شنبه 11 دی‌ماه از ساعت 15 تا 17.20 با حضور طیبی رئیس جهاد دانشگاهی، قالیباف و احتمال حضور شرکت رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه است و اختتامیه در روز یک‌شنبه ساعت 19 تا 21 با حضور لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی است.

دبیر این دوره از مسابقات عنوان کرد: جوایزی که برای نفرات برتر در نظر گرفته‌ایم عبارت است از: نفر اول 30 سکه، نفر دوم 20 سکه و نفر سوم 15 سکه بهار آزادی است و اگر آنهایی که نفرات اول تا سوم می‌شوند غیر ایرانی باشند معادل ارزی به آنها داده می‌شود. در حوزه پژوهش هم به نفرات برتر به ترتیب 7،5و 3 سکه بهار آزادی اهدا می‌شود.

فرزام در ادامه با بیان این‌که «این مسابقات یکی از بزرگترین مسابقات قشر نخبگان جهان اسلام است» گفت: تاکنون هیچ‌گونه حمایت مالی از سوی هیچ نهاد دولتی صورت نگرفته است و هیچ بودجه‌ای برای این دوره از مسابقات مصوب نشده است. امیدواریم این مسابقات مورد توجه مسئولین قرار گیرد چرا که این مسابقات می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در ترویج و رشد فرهنگ دینی و اسلامی داشته باشد.

وی در پایان با اشاره به این‌که «در این دوره از مسابقات برنامه‌های جانبی بسیار زیادی برای بالا رفتن اطلاعات دانشجویان برگزار می‌شود» گفت: یکی از برنامه‌های جانبی ما برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع سبک زندگی اسلامی است و از 7 تا 18 دی‌ماه در سطح شهر مثل مساجد، فرهنگسراها، دانشگاه‌ها و سایر مراکز فرهنگی محافل مختلف قرآنی برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha