• سه‌شنبه / ۲۷ آبان ۱۳۹۳ / ۱۳:۴۴
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 93082714401
  • خبرنگار : 71365

رییس جهاددانشگاهی مطرح کرد

رواج پدیده سایه‌نویسی در جامعه دانشجویی

رواج پدیده سایه‌نویسی در جامعه دانشجویی

رییس جهاددانشگاهی با اشاره به رشد پدیده سایه‌نویسی و رواج آن در بین دانشجویان گفت: دلیل این موضوع این است که هنوز علم و فناوری در کشور آن جایگاه خود را ندارد و تب مدرک‌گرایی در ادارات گرم است.

رییس جهاددانشگاهی با اشاره به رشد پدیده سایه‌نویسی و رواج آن در بین دانشجویان گفت: دلیل این موضوع این است که هنوز علم و فناوری در کشور آن جایگاه خود را ندارد و تب مدرک‌گرایی در ادارات گرم است.

به گزارش خبرنگار کتاب ایسنا، 27 آبان‌ماه و همزمان با هفته کتاب، مراسم پایانی بیست و یکمین دوره کتاب سال دانشجویی با معرفی برگزیدگان در پژوهشگاه فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی برگزار شد.

در این مراسم دکتر حمیدرضا طیبی، رییس جهاد دانشگاهی، درباره این جشنواره گفت: ما در جهاد دانشگاهی یکی از وظایف اصلی خود را فرهنگسازی در زمینه تولید علم و فناوری می‌دانیم و تا به حال هم تلاش کرده‌ایم در این حوزه فعالیت‌های خوبی داشته باشیم.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی سپس اظهار کرد: از دیگر وظایف ما در جهاد دانشگاهی توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان و انتقال آن به جامعه است تا این توان به سرعت قابل بهره‌برداری شود، زیرا در یک جامعه رو به توسعه جامعه خیلی سریع باید در جریان توسعه فناوری‌ها قرار گیرد.

طیبی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در حال حاضر سهم دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری در تمام دنیا در حوزه تولید علم فراوان است، بنابراین دانشجویان ما نیز باید تشویق شوند تا یافته‌های علمی خود را به راحتی ارائه کنند.

او همچنین به رشد پدیده سایه‌نویسی و رواج آن در بین دانشجویان اشاره کرد و گفت: در این حوزه کار به جایی رسید که یک صحاف به مقام معظم رهبری نامه نوشت و در آن نامه اعلام کرد که بسیاری از دانشجویان با عوض کردن نام و سربرگ پایان‌نامه‌ها، پایان‌نامه‌ها را به نام خود ارائه می‌دهند. مقام معظم رهبری هم به وزیر وقت علوم نامه نوشت و این موضوع را گوشزد کرد.

طیبی با طرح این سوال که چرا این پدیده در کشور رواج پیدا کرده است، ادامه داد: دلیل این موضوع این است که هنوز علم و فناوری در کشور آن جایگاه خود را ندارد و متاسفانه وقتی این جایگاه وجود نداشته باشد مدرک دانشگاهی به عنوان ارزش تلقی می‌شود، در صورتی که اگر بنا باشد همه تصمیم‌ها بر مبنای کار دقیق علمی باشد نباید مدرک خیلی ملاک باشد.

رییس جهاد دانشگاهی افزود:اگر مبنای ارتقای شغلی و افزایش حقوق در ادارات ما مدرک نباشد، تب گرفتن مدرک در ادارات ما پایین می‌آید، به شرطی که آموزش خوب مبنای افزایش حقوق‌ها باشد. اما در حال حاضر تب مدرک در ادارات ما گرم است.

او همچنین به موضوع تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: راه نجات کشور از تحریم روی آوردن به اقتصاد دانش‌بنیان است؛ تحریمی که متاسفانه برخی بهانه کردند و به واسطه آن صنعت و اشتغال را دور می‌زنند.

جشنواره کتاب سال دانشجویی

به گزارش ایسنا در بخش دیگری از این مراسم، مهدی فیض معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی سخنانی بیان کرد و با اشاره به برگزاری 20 دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی گفت:‌ یکی از افتخارات جهاد دانشگاهی این است که فعالیت‌هایش همواره پرسابقه و ماندگار است؛ فعالیت‌هایی که به صورت سریالی برگزار می‌شود و هر سال سعی شده از کیفیت و کمیت بهتری نسبت به قبل برخوردار باشد.

او گفت: هدف این جشنواره این است که دانشجویانی که در محیط دانشگاه هستند،‌ به نوشتن ترغیب شوند، زیرا امر نوشتن در کشور ما کم اتفاق می‌ افتد اما اگر این موضوع در دوران دانشجویی به عادت تبدیل شود می‌توان به ادامه آن امیدوار بود.

فیض افزود: دوستانی که اهل تالیف کتاب هستند می‌دانند انگیزه نوشتن کتاب به هیچ وجه مادی نیست و کسی که اقدام به تالیف کتاب می‌کند باید ایثار کند. بنابراین فکر می‌کنم همه کسانی که اهل قلم هستند با انگیزه‌ معنوی قدم در این راه گذاشته‌اند. جهاد دانشگاهی هم سعی می‌کند این انگیزه معنوی را ارج نهد و با برپایی این جشنواره آنها را به این کار تشویق کند.

در ادامه این مراسم محمدحسین سلطانی نجف‌آبادی فراهانی دانشجوی برگزیده در گروه علوم پزشکی سخنانی درباره کمبود کتاب‌های مرجع در حوزه علوم بالینی‌ پزشکی بیان کرد.

سپس محمد سلگی دبیر جشنواره کتاب سال دانشجویی گفت: این جشنواره 21 دوره متوالی بدون وقفه برگزار شده و هدف آن ترغیب و تشویق مولفان دانشجویی است.

سلگی در ادامه به برنامه‌های جهاد دانشگاهی در هفته کتاب اشاره کرد و گفت: از جمله این برنامه‌ها می‌توان به برگزاری میزگردهای مختلف با موضوع نشر الکترونیک، کپی‌رایت،‌ بررسی توزیع کتاب‌، برپایی نمایشگاه کتاب‌، جلسات نقد و بررسی کتاب‌های دانشجویی و ... اشاره کرد.

جشنواره کتاب سال دانشجویی

رییس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی در ادامه توضیحاتی درباره بخش‌های مختلف این جشنواره ارائه کرد و گفت: آثار رسیده به این جشنواره طی چهار مرحله داوری شده است. تعداد آثار رسیده نیز 408 اثر بوده است که بیشترین آن مربوط به حوزه علوم انسانی می‌شود. حوزه پزشکی و حوزه فنی مهندسی در رتبه‌های بعدی تعداد آثار رسیده به جشنواره قرار دارد.

او همچنین به موضوع کتاب‌سازی در کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه بخش تالیفات نسل جوان نیز دچار این نقصان است اما باید در کنار این کاستی‌ها بپذیریم که دانشجویان نیازمند کسب مهارت در خصوص نگارش کتاب هستند.

او گفت: این جشنواره برای کل آثار ارسالی دبیرخانه احترام قائل است و اگر محدودیت نداشت به کل مولفین جایزه اهدا می کرد.

به گزارش ایسنا،‌ این مراسم با نکوداشت مرحوم دکتر امیرناصر کاتوزیان استاد حقوق و مرحوم دکتر سعید آروندی از اعضای هیات موسس جشنواره پایان‌نامه دانشجویی جهاد دانشگاهی همراه بود که فرزندان آن‌ها تندیس و لوح تقدیر جشنواره را از رییس جهاد دانشگاهی گرفتند.

در پایان نیز مراسم اهدای جایزه، تندیس و لوح تقدیر بیست‌ویکمین جشنواره کتاب سال دانشجویی با حضور حمیدرضا طیبی‌، مهدی فیض‌، عبدالحمید احمدی؛ معاون پژوهشی فرهنگی وزارت ورزش و جوانان و محمد سلگی به برگزیدگان و شایستگان تقدیر جشنواره کتاب سال دانشجویی انجام شد.

جشنواره کتاب سال دانشجویی

جشنواره کتاب سال دانشجویی

جشنواره کتاب سال دانشجویی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha