• سه‌شنبه / ۱ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۸:۲۵
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 92110100843
  • خبرنگار : 71365

محمد اللهیاری در مراسم تودیعش چه گفت؟

محمد اللهیاری در مراسم تودیعش چه گفت؟

مدیر پیشین اداره کتاب در مراسم تودیع خود گفت: با توجه به شناختی که از آقای صالحی (معاون فرهنگی ارشاد) دارم، معتقدم ایشان می‌تواند مسائل را حل کند، ولی ما باید اجازه دهیم این اتفاق در یک بستر زمانی مناسب رخ دهد.

مدیر پیشین اداره کتاب در مراسم تودیع خود گفت: با توجه به شناختی که از آقای صالحی (معاون فرهنگی ارشاد) دارم، معتقدم ایشان می‌تواند مسائل را حل کند، ولی ما باید اجازه دهیم این اتفاق در یک بستر زمانی مناسب رخ دهد.

محمد اللهیاری همچنین مهم‌ترین مسأله پیش روی اداره کتاب را تشکیل هیأت نظارت بر کتاب‌های بزرگسال و کودک و نوجوان دانست.

به گزارش خبرنگار ادبیات و نشر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد اللهیاری فومنی، مدیر پیشین اداره کتاب، در مراسم تودیع خود که سه‌شنبه، اول بهمن، با حضور سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت ارشاد، و علی شجاعی صائین، مدیر جدید این اداره، در سالن اجتماعات دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی برگزار شد، گفت: از دو ماه پیش مهم‌ترین تأثر من دوری از همکارانی بوده که چهار سال در کنار یکدیگر زندگی کردیم. البته برخی تمام دوران مدیریت هشت‌ساله در اداره کتاب را به من منتسب می‌دانند، اما من از دی‌ماه 88 به اداره کتاب رفتم.

اللهیاری سپس با تشکر از همکاران خود در این اداره اظهار کرد: همکاران ما در این اداره جزو پرکارترین و مظلوم‌ترین کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند. آن‌ها جزو پاک‌ترین و شریف‌ترین کارمندانی هستند که در مجموعه دولت مشغول به کار هستند و برخورد من نیز طی چهار سال گذشته با آن‌ها برخوردی اخلاقی بوده است که شاید از این نوع برخورد کم‌تر سراغ داشته باشند. سعی کرده‌ام در این مدت برخوردم کم‌تر اداری و خشک باشد.

او در ادامه از اهالی رسانه تشکر کرد و گفت:‌ در طول این چهار سال در حوزه رسانه‌یی جو آرامی در حوزه کتاب مطرح بود. البته ما سعی کردیم تا جایی که ممکن است مسائل صنف را رسانه‌یی نکنیم.

مدیر پیشین اداره کتاب سپس درباره موضوع نظارت پیش از چاپ بر کتاب‌ها و تاریخچه مطرح شدن این موضوع اظهار کرد: زمانی که قانون سال 89 نوشته شد جمع‌بندی من این بود که می‌تواند موضوع نظارت پیش از چاپ را به سرانجامی برساند، اما پس از آن در معاونت فرهنگی شاهد تغییر و تحولاتی بودیم که متأسفانه این امر انجام نشد. اما فکر می‌کنم اگر دوره مدیریت آقای پرویز ادامه پیدا می‌کرد می‌توانستیم به جاهای خوبی برسیم.

او در ادامه از برخی اقدام‌های دوره مدیریتی‌اش به عنوان اقدام‌های خوب یاد کرد و در این‌باره گفت: یکی از اتفاقاتی که در این دوره در اداره کتاب رخ داد انتخاب افراد جوانی برای پاسخ‌گویی به ناشران و نویسندگان بود. این دوستان در نظارت و ممیزی کارها دخالتی نداشتند، اما به این جهت که نیاز بود تا افرادی با مراجعین در ارتباط باشند، این تصور پیش آمد که آن‌ها کار نظارت و بررسی را بر عهده داشتند؛ در صورتی که چنین نبود، زیرا کار نظارت و بررسی، کار فنی و پیچیده‌ای است.

او همچنین به برخی از انتقادها در رابطه با ممیزی کتاب‌های علمی اشاره کرد و گفت: مثلا گاهی ممکن بود که در مقدمه یک کتاب پزشکی به دلیل این‌که نویسنده‌اش درک درستی از وحی نداشته بیماری صرع را به وحی نسبت می‌داد که این‌گونه مسائل در برخی از کتاب‌ها وجود داشت.

اللهیاری همچنین عنوان کرد: در طول مدت چهار سال تلاش کردیم تا با اهالی قلم و ناشران دیدار چهره به چهره داشته باشیم و سعی کردیم همان‌قدر که نسبت به خدشه‌ وارد نشدن به اخلاقیات مقید باشیم، کاری نکنیم تا به سوء کارشناسی و فهم بد از متن و نهایتا ناراحتی نویسنده و مؤلف بیانجامد.

او گفت: یکی دیگر از اتفاقات این دوره راه افتادن الکترونیکی شدن فرایند نظارت در کتاب بود، به گونه‌ای که تا به حال 200 ناشر می‌توانند به صورت رایانه‌یی و اینترنتی از اصلاحیه‌های خود باخبر شوند و این امکان وجود دارد تا این ظرفیت به 1000 ناشر برسد. همچنین از کارهای دیگر ما این بود که به کتاب‌هایی که در ارشاد وجود داشت و پرونده آن‌ها باز بود نگاهی دوباره کردیم و توانستیم موارد اصلاحیه را با اغماض بررسی کنیم. همچنین در حوزه داستان تعدادی از آثار بازبینی شدند و به چرخه نشر برگشتند.

او سپس به برخی از توصیه‌های مقام معظم رهبری در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی و نظارت بر آن اشاره کرد و گفت: یکی از مواردی که ایشان بر آن تأکید کرده بودند ایجاد نوعی اقناع بین ناشر و نویسنده بود و ما نیز سعی کردیم به این توصیه عمل کنیم.

اللهیاری در ادامه به موضوع نظارت پیش از چاپ در قانون مصوب سال 1389 شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد و گفت:‌ در ماده 15 این قانون، قانون‌گذار سعی کرده در یک پروسه زمانی مسؤولیت را به ناشران بسپرد، اما ما هنوز به این ماده نگاه خریدارانه نداشته‌ایم و آن‌چه بیش‌تر به قضاوت‌های ما برمی‌گردد مربوط به ماده 4 این قانون است که بیش‌تر هم موارد سلبی است.

او سپس تشکیل هیأت نظارت بر کتاب‌های بزرگسال و کودک و نوجوان را از موضوعات مهم حوزه نشر دانست و گفت:‌ در این مدت نیز ما تمام تلاش خود را کردیم که این موضوع پیگیری شود.

او در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: در این دوران چهارساله من سعی کردم مدیریت کنم و هیچ‌گاه خودم کتابی را کارشناسی نکردم و نسبت به انتخاب آقای شجاعی صائین نیز تبریک می‌گویم و با توجه به شناختی که از آقای صالحی دارم معتقدم ایشان می‌تواند مسائل را حل کند، ولی ما باید اجازه بدهیم این اتفاق در یک بستر زمانی مناسب رخ دهد. با توجه به سوابق آقای شجاعی صائین در خانه کتاب امیدوارم ایشان در دفتر توسعه کتاب و کتاب‌خوانی نیز موفق باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha