مراسم گرامیداشت یاد و خاطره سلمان هراتی پنجشنبه، نهم آبانماه، در سالن وزارت ارشاد تنکابن و با حضور جمعی از شاعران و خانواده این شاعر فقید برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مراسم، رابعه هراتی - دختر مرحوم سلمان هراتی - در سخنانی با بیان اینکه عشق و ارادت سلمان به خالق زیباییها از او هنرمندی ساده و صمیمی ساخت، گفت: این عشق در اشعار پدر نیز هویدا بود و هنر جزوی از ذات او بود.
او در ادامه خاطرنشان کرد: بیگمان اگر سلمان هراتی فرصت بیشتری مییافت، امروز شاهد شکوفایی و ابداعات بیشتری از او بودیم. البته دریغ و ای کاشها دردی از ما دوا نمیکند، بلکه دریغ واقعی برای آثار آن مرحوم است که تا به حال کمتر به جنبههای تکنیکی و هنری آن پرداخته شده است.
دختر سلمان هراتی افزود: از آنجا که سلمان هنرمندی ملی است و متعلق به تمام اقشار جامعه است، توقع میرود آثارش هم از زوایای مختلف و با نگاهی نقادانه بررسی شود.
در ادامه مراسم، علیرضا قزوه با اشاره به مطلبی با عنوان «گل چه پایان قشنگی دارد» که پس از درگذشت هراتی برایش نوشته بود، اظهار کرد: در آن مطلب نوشتم که ای کاش فرزندان سلمان به مدرسهای بروند که به نام پدرشان است و خوشحالام که امروز مجتمع فرهنگی - هنری سلمان هراتی ساخته میشود و خوب است که فرزندان آن مرحوم مدیریت این مجتمع را بر عهده بگیرند.
مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری با بیان اینکه سیدصادق رضایی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، طراح اصلی جایزه «سلمان هراتی» بوده است، اظهار کرد: در دیداری که من و محسن مؤمنی (رییس حوزه هنری) با ایشان داشتیم، جرقه اصلی جایزه سلمان را زدند و با عشق و علاقه، برگزاری این جایزه را پیگیری کردند.
قزوه گفت: سلمان در کنار قیصر امینپور و سیدحسن حسینی از ستونهای شعر انقلاب است و این سه تن برای من مانند یار و معلم بودند.
این شاعر با اشاره به خاطرهای از سلمان هراتی گفت: آخرین باری که سلمان به حوزه آمد، بین من و وحید امیری نشسته بود و آن روز شعر «من هم میمیرم نه مثل غلامعلی که از کوه پرت شد» را خواند که نشان از مرگآگاهی در شاعران بزرگ دارد. سیدحسن حسینی هم این مرگاندیشی را داشت و چند روز پیش از مرگش در یادداشتی به آن اشاره کرده بود.
او در ادامه گفت: سلمان همیشه برای ما حرفهای تازه داشت و هر بار با کیفی از پرتقال و شعر به حوزه هنری میآمد و شعرهایش میوه رنج و زحمت او بود.
قزوه با تأکید بر اینکه نخستین شعری که افق جهانی و بیداری اسلامی را میدید، شعر سلمان بود، اظهار کرد: این شاعر غیرقابل انکار است و سه اتفاق مانند سه زلزله در این سالها برایمان رخ داد که این سه اتفاق فوت سلمان هراتی، قیصر امینپور و سیدحسن حسینی بود؛ اما شعر انقلاب دارای زایش و حرکت است و شعر این شاعران چراغی بود که راه را به ما نشان داد. وقتی من شعرهای علیمحمد مؤدب را میشنیدم، احساس میکردم اینگونه شاعران جای امثال سلمان را پر میکنند.
این شاعر انقلاب ادامه داد: در حال حاضر بیشترین رسالههای دانشگاهی که در زمینه شعر نوشته میشود، بر روی اشعار همین بزرگان است و اشخاصی همچون احمدرضا احمدی از سلمان به عنوان شاعر انقلاب یاد کردند و شاملو نیز زمانی که شعر سلمان را شنید، گفت، نیایشوارههای سلمان تکاندهنده است.
او با اشاره به زحمات والدین سلمان هراتی گفت: شعر خوب از شیر پاک است. سلمان شیر پاکخورده بود و دسترنج بزرگمردی را در سفرهاش داشت که محصول تلاش و زحمت بود و امیدوارم فرزندانش میراث پدر را حفظ کنند.
این مراسم با حضور جمعی از شاعران و اهل ادب همچون علی داوودی، علیمحمد مؤدب، رحیم زریان، علیرضا معینی، اسماعیل آذر، قادر طراوتپور، محمدحسین جعفریان، بابک نیکطلب و شاعرانی از هند، تاجیکستان و افغانستان همراه بود، که به مزار سلمان هراتی رفتند و پس از خواندن فاتحه برای آن مرحوم، به شعرخوانی پرداختند.
انتهای پیام
نظرات