یک مدرس دانشگاه با انتقاد از تبصره ماده 27 لایحه حمایت از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست، نبود آن را بهتر از بودنش عنوان کرد.
کاظمی در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان این که قانون برای حل مشکلات اجتماعی تصویب میشود، این سئوال را مطرح کرد که آیا ما در این زمینه مشکلی داشتیم؟ درج این تبصره در ماده 27 مشکلی را در جامعه حل نخواهد کرد و وقتی ضرورتی بر وجودش نیست میتوان آن را حذف کرد.
وی ادامه داد: دوستان در بهزیستی باید زحمت بررسی آماری را بکشند تا دریابیم که در چند مورد ازدواج با فرزندخوانده داشتهایم؟ به نظر من این موارد خیلی نادر است و نبود این تبصره بهتر از بودن آن است.
این مدرس دانشگاه درباره لزوم ورود مجلس به چنین مواردی، بیان کرد: آیا لازم است که قانون در تمامی حوزهها داخل شود، خصوصا این موضوعات که جنجالبرانگیز هستند؟ در گذشته برای تصویب قوانین به عرف و موازین شرعی رجوع میشد، اگر در این قانون به عرف رجوع شود مشکلات حل خواهد شد.
وی افزود: در این شرایط خاص این ماده دارد دستاویز برخی افراد میشود.
کاظمی تصریح کرد: لایحه حمایت از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست توسط سازمان بهزیستی و با کمک قوه قضاییه تهیه شد و به مجلس رفت، اما در شورای نگهبان معطل ماند؛ چرا که بحث فرزندخواندگی موضوع خاصی است و موازین فقهی دارد. پیرو دیدگاه «فرزندخوانده شما فرزند شما نیست» ماده 27 تصویب شده و در تبصره آن بحث صلاحدید دادگاه مطرح شده است.
این مدرس دانشگاه در پایان بر چالشبرانگیز بودن این ماده تاکید کرد.
انتهای پیام
نظرات