دبیر جامعهی هتلداران ایران گفت: در بیشتر استانها، تعداد تختها کمتر از 10 درصد ورودی آن استان است و این اصلا مناسب نیست. متأسفانه از نظر مکانی و زمانی تا کنون نتوانستهایم برای گردشگری کار شایستهای انجام دهیم.
به گزارش خبرنگار سرویس گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خسرو ایرانپور در نشست تخصصی «سفرهای نوروزی، بایدها و نبایدها» که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، اظهار کرد: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای نوروز، آمار 85میلیون نفرشب اقامت را اعلام کرد در حالی که ما در کل کشور، 390هزار تخت داریم که 260هزار تخت برای هتلها و 130هزار تخت برای هتلآپارتمانها و سایر اقامتگاهها ثبت شده است؛ حتا اگر 100 درصد اشغال ظرفیتهای این واحدهای اقامتی را در 15 روز تعطیلات ضرب کنیم به عدد پنجمیلیون و 700هزار شب اقامت میرسیم.
او گفت: 34 سال است که ما فقط «مسیر» را به گردشگران میفروشیم، یعنی 65 هتل در هشت استان. هیچ پکیج جدیدی به دنیا عرضه نکردهایم، گردشگری داخلی ما به کیش، مشهد، اصفهان، شمال و شیراز محدود شده، آمار سفر در بیشتر شهرها تا 50 درصد افت کرده است که نشان میدهد توزیع سفر همهمکانی نیست.
دبیر جامعهی هتلداران ایران اظهار کرد: ما 105 روز پیک سفر داریم که شامل 15 روز نوروز با سهماه تابستان میشود 260 روز دیگر جزو فصل سفر نیست. مثلا روز 16 فروردین ضریب اشغال هتلها به 9 درصد میرسد در حالی که این ضریب اشغال در نوروز 3 / 78 درصد بوده است. این آمار نشان میدهد که ما چقدر نیازمند سرمایهگذاری در بخش هتل هستیم، ولی چون آمار دقیقی نداریم نمیدانیم چه میزان، برای چه کسانی و در چه زمان و مکانی هتل میخواهیم.
او بیان کرد: ما حتا نمیدانیم نقش مصرف سرانهی نان در گردشگری داخلی چقدر است، امکان هم ندارد بفهمیم چون در نوروز نمیدانیم چند نفر از مسافران در خانه، مدرسه و مراکز استیجاری اقامت میکنند. در همین شرایط، هر کسی آمار خودش را میدهد.
وی در ادامه از انجمن علمی متخصصان گردشگری خواست تا پازل گردشگری را تشکیل دهد و به کمک دانشجویان حداقل دو خانه از این پازل را پر کند.
رضوانی - عضو دانشگاه علامه طباطبایی - در ادامهی این نشست، به آمار مرکز آمار کشور از سفرهای بهار سال 91 اشاره کرد و گفت: براساس این آمار در بهار 1391 ، 60 درصد خانوادههای ایرانی حداقل یک سفر داشتند، 56 درصد با اقامت شبانه و 44 درصد بدون اقامت شبانه که بر این اساس، 71میلیون و 121 سفر داخلی در 93 روز بهار گذشته انجام شده است.
به گفتهی او، 55 درصد این سفرها با هدف دیدن دوستان و بستگان، 25 درصد برای گردشگر و تفریح، 11 درصد برای زیارت، شش درصد با هدف درمان و بقیه برای آموزش و خرید انجام شدهاند که طبق تعاریف موجود فقط 36 درصد این سفرها در حوزهی گردشگری قرار میگیرد. همچنین 72 درصد این سفرها با اقامت در خانهی اقوام و بستگان همراه بوده، 8 درصد در ویلا و مکانهای اجارهیی، 5 درصد در اقامتگاههای عمومی، 4 درصد در اقامتگاههای شخصی، 4 درصد در ویلا و آپارتمانهای شخصی، 4 درصد در کمپ شخص و 2 درصد در سایر اقامتگاهها ساکن بودهاند.
در ادامهی این نشست، اشکان بروج - کارشناس ارشد رشتهی گردشگری - انتقاد از وضعیت آمارگیری، از انجمن علمی گردشگری درخواست کرد بهعنوان تنها مرجع رسمی علمی کشور که نشستهای متعددی را تا کنون برگزار کرده است، پایگاهی برای جمعآوری و انتشار آمار سفر باشد و صرفا محدود به برپایی یادمان و بزرگداشت نشود و همچنین میتواند با عضویت در سازمان جهانی جهانگردی، فعالیت علمی گستردهتری داشته باشد.
در اینباره، محمود ضیایی - عضو انجمن علمی متخصصان گردشگری و استاد دانشگاه علامه طباطبایی - تأکید کرد: در قانون اساسی، وظایف کاملا مشخص شده است و اینطور نمیشود که انجمن به برخی فعالیتها وارد شود.
او معتقد است: انجمن علمی گردشگری میتواند آمارها را جمع، نقد و تحلیل کند، ولی مراکز مسوول مانند مرکز آمار ایران موظف به انجام چنین کاری هستند. البته رسانهها هم میتوانند این کار را انجام دهند؛ چطور آنها 11 شب به ما زنگ میزنند و مصاحبهی مجانی میگیرند آمار را هم جمع کنند.
وی افزود: اقداماتی برای همکاری با سازمان جهانی جهانگردی انجام شده است که نتیجهی مذاکرات بهزودی اعلام میشود.
انتهای پیام
نظرات