• سه‌شنبه / ۵ دی ۱۳۹۱ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 91100503061
  • منبع : نمایندگی قزوین

«عملیات کربلای 4» به روایت جانشین نیروی زمینی سپاه

«عملیات کربلای 4» به روایت جانشین نیروی زمینی سپاه

جانشین فرماندهی نیروی زمینی سپاه گفت: شهدای انقلاب اسلامی ایران در امتداد شهدای کربلا حرکت کرده‌اند.

جانشین فرماندهی نیروی زمینی سپاه گفت: شهدای انقلاب اسلامی ایران در امتداد شهدای کربلا حرکت کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سردار عبدالله عراقی که شب گذشته در «یادواره شهدای عملیات کربلای 4 » با عنوان «دریادلان کربلایی» در حسینیه امامزاده اسماعیل(ع) قزوین سخن می‌گفت، افزود هرچه در کربلا روی داده است را می‌توان در حوادث هشت جنگ تحمیلی مشاهده کرد.

وی افزود: خاطرات دفاع مقدس گنجینه‌هایی هستند که در سینه رزمندگان، جانبازان و ایثارگران باقی مانده است و با بیان این خاطرات می‌توان نسل امروز و آینده را با دستاوردهای جنگ آشنا و راه شهدا را طی کرد.

جانشین فرماندهی نیروی زمینی سپاه ادامه داد: اگر یاد شهدا را فراموش کنیم و از شهدا غفلت کنیم دچار خسارت‌های بزرگی خواهیم شد که هرگز نمی‌توان آن را جبران کرد.

وی یادآور شد: وضعیت رزمندگان در «عملیات کربلای 4 » و در «جزیره‌ام الرصاص» بسیار وخیم و به گونه ای بود که دشمن تمام قایق‌هایی که وظیفه به عقب برگرداندن نیروها و مجروحین را بر عهده داشتند منهدم کرد و تنها یک قایق، کار انتقال مجروحین و رزمندگان به عقب مناطق عملیاتی را بر عهده داشت.

سردار عراقی اظهارکرد: در «عملیات کربلای 4» بسیاری از جوانان و رزمندگان این کشور در مظلومیت کامل به شهادت رسیدند و نگاهی به دفاع مقدس نشان می‌دهد که عملیاتی سخت‌تر و غم‌بارتر از این عملیات نداشتیم.

وی گفت: زنده بودن یاد شهدای جنگ تحمیلی به مانند زنده بودن یاد شهدای کربلا،نشان از اتصال شهدا به منبعی بزرگ دارد که اجازه فراموش شدن و تاریک شدن نور شهدا را نمی‌دهد.

سردار عراقی اظهار کرد: 1400 سال از واقعه کربلا می‌گذرد و می‌بینیم عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) و اهل بیت ایشان هر سال با شورتر از سال گذشته برگزار می‌شود و همه این عظمت، دلیلی ندارد جز اینکه این افراد در روز عاشورا هر چه داشتند در راه حق، حقیقت و حضرت حق نثار کردند.

وی افزود: حضرت اباعبدالله الحسین (ع) وقتی دین اسلام، ارزش‌ها و هنجارهای ارزشی جامعه را در خطر دیدند با این شعار که «اگر با کشته شدن من، دین جدم رسول‌الله (ص) زنده می‌ماند، پس ای شمشیرها مرا در بر بگیرید» به مبارزه با جبهه کفر و باطل پرداختند. جبهه‌های جنگ تحمیلی و شهدای ما هم به جبهه و شهدای کربلا متصل هستند و باید قدر این شهدا و رزمندگان را بیش از پیش دانست.

وی در بخشی دیگر از سخنانش گفت: در طول تاریخ تمدن بشریت بیش از 2000 هزار جنگ رخ داده است و جمعیت زیادی در این جنگ‌ها کشته شده‌اند اما کسی از این جنگ‌ها و کشته‌ها یاد نمی‌کند. جنگ تمام می‌شود و کسی از جنگ به نیکی یاد نمی‌کند اما در دفاع مقدس می‌دیدیم که مجروح جنگی، برای حضور دوباره در جبهه، از بیمارستان فرار می‌کند.

جانشین فرماندهی نیروی زمینی سپاه گفت: با نگاهی به حادثه عظیم کربلا می‌بینیم که تمام شهدا در راه ولایت‌مداری و تبعیت از حضرت اباعبدالله الحسین (ع) تلاش می‌کردند و این در دفاع مقدس نیز مشهود است. در جنگ تحمیلی هر رزمنده‌ای در لحظات آخر شهادت، بر تبعیت از ولایت فقیه و حضرت امام (ره) تاکید می‌کرد و هیچگاه به یاد نداریم که شهید، در لحظات آخر زندگی خود، توصیه‌ای در رابطه با خانواده خود داشته باشد.

وی همچنین اظهار کرد: بر خلاف برخی نظرات، «عملیات کربلای 4 » سکوی پرش رزمندگان اسلام برای موفقیت در «عملیات کربلای 5 »بود و اگر «کربلای 4» اجرا نمی‌شد در «عملیات کربلای 5» موفق نمی‌شدیم.

سردار عراقی ادامه داد: حجم آتش دشمن بر روی نیروهای ایران درذ عملیات کربلای 4 به گونه‌ای بود که هر کسی که خود را آماده شهادت کرده بود و نجات تعدادی از رزمندگان تنها تقدیر و مشیت الهی بود.با گره خوردن این عملیات، بسیاری از دوستان صدام و کارشناسان جنگی با صراحت اعلام کردند که کار جمهوری اسلامی در جنگ تمام شده است و ایران دیگر توان ایستادگی برابر عراق را نخواهد داشت اما این عملیات سکوی پرشی برای باز شدن جبهه جدیدی در منطقه «5 ضلعی» و شلمچه و «عملیات کربلای 5 » بود.

وی گفت: موفقیت ارتش عراق در عملیات کربلای 4، نتیجه آموزش‌ها، اهدای رادارها و همچنین اطلاعاتی بود که از طریق دستگاه‌ اطلاعاتی «آواکس» به عراق داده شده بود تا کار جمهوری اسلامی ایران توسط ارتش عراق به پایان برسد.

وی یادآور شد:بعد از عملیات کربلای 4، برای عملیات جدیدی در منطقه شلمچه که به گفته کارشناسان نظامی منطقه‌ای غیر قابل نفوذ محسوب می‌شود تدارکات لازم انجام و عملیات کربلای 5 آغاز شد. وقتی ادوات جدید در منطقه شلمچه به کار گذاشته می‌شد، ارتش عراق تصور می‌کرد که حرکت ایرانیان تنها تظاهر به جنگ است و رزمندگان ایران دیگر توانایی ایستادگی برابر دشمن را نخواهند داشت اما وقتی رزمندگان اسلام به منطقه 5 ضلعی و شلمچه وارد شدند، سرنوشت جنگ تغییر کرد و ماشین جنگی ارتش عراق از کار افتاد.

وی گفت: در یک جبهه کوچک به نام منطقه 5 ضلعی، تمام توان عراق برابر تمام توان ایران قرار گرفت و وقتی به چند کیلومتری بصره رسیدیم در حقیقت بر روی گلوی صدام پا گذاشتیم و دنیا مجبور شد برای نجات صدام دست به کار شود و «قطعنامه 598 » که منافع ملت ایران در آن در نظر گرفته شده بود، نتیجه پیروزی مردم ایران در عملیات کربلای 5 و فشار بر دشمن و اثبات حرف ایران بود.

وی افزود: دشمن غیر از سقوط جمهوری اسلامی و حکومت اسلامی، هدف دیگری نداشت اما با فداکاری‌ها، رشادت‌ها و دلاورمردی‌های فرزندان ایران، موفق شدیم از این صحنه عملیاتی سنگین و طولانی‌ترین جنگ قرن بیستم سربلند بیرون بیاییم. شهدای ما ادامه دهنده راه شهدای کربلا هستند و برای ما سربلندی، افتخار، عزت، سرافرازی و تمامیت ارضی را به ارمغان آورده‌اند.

وی بیان کرد: امروزه نیز تا وقتی در برابر دشمن تسلیم نشویم، دشمن صحنه‌های جدید عملیاتی را برای مردم ما پیش‌بینی می‌کند اما اگر خود را پیرو راه امام حسین (ع) می‌دانیم باید مسئولان ما حول محور ولایت حرکت کنند.

مداحی حاج صادق آهنگران و خاطره‌گویی حجت‌الاسلام الهی مهر، رضا دولت‌آبادی، محمد حیاتی، ناصر گنجی‌زاده و حسین صلح‌جو از رزمندگان عملیات کربلای 5 از دیگر بخش‌های این یادواره بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha