سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان ایلام گفت: درپی آسیب رسیدن به بخشهایی از تپهی هفتهزار سالهی «چغا آهوان»، به پیمانکار پروژهی کانالکشی اعلام شده است که کار خود را خارج از حریم این تپه ادامه دهد.
عبدالمالک شنبهزاده در گفتوگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دربارهی کانالکشی ادارهی جهاد کشاورزی در شهرستان مهران و تخریب محوطههای باستانی، توضیح داد: سالهاست که زمینهای کشاورزی اینجا از طریق کانالهای سنتی که وجود دارند، آبیاری میشوند. به همین دلیل تصمیم گرفته شد تا این کانالها توسعه یابند؛ اما این پروژه بدون گرفتن استعلام از ادارهی میراث فرهنگی اجرا شده است.
او اظهار کرد: این کانالکشی به عرصهی تپهی «چغا آهوان» آسیب نزده، بلکه دقیقا در کنار عرصهی تپه و در حریم آن انجام شده است. زمانی که آنها کانالهای قبلی را پر و تسطیح کرده بودند و میخواستند کانال جدید بسازند ما از ماجرا خبردار شدیم و پروژه را متوقف کردیم.
وی بیان کرد: نقشههای این پروژه را دیدهایم. کار آنها وسیع است بهگونهای که مسیرشان برای ساختن ادامهی کانال، به یک محوطه دیگر هم میرسد؛ ولی ما اجازه نمیدهیم در دشت مهران اینگونه کانالها را بسازند. به همین دلیل، محدودهای را خارج از حریم این تپهی باستانی که حدود 80 متر با آن فاصله دارد تعیین کردهایم تا پیمانکار پروژهی خود را در آنجا ادامه دهد.
شنبهزاده دربارهی کاوش در تپهی «چغا آهوان» نیز گفت: حدود سه سال پیش، در این محوطه کار باستانشناسی انجام شد. تا جایی که میدانم گویا مسائل اعتباری و مالی در این زمینه مطرح است.
به گزارش ایسنا، با اجرا شدن پروژهی کانالکشی در شهرستان مهران استان ایلام، بخشهایی از یک محوطهی حدود هفتهزار ساله تخریب شد.
اردشیر جوانمردزاده - باستانشناس - که در این منطقه کاوش کرده، تپهی «چغا آهوان» را که در این پروژه آسیب دیده، یکی از نخستین شهرهای ایران دانسته است که استقرارهایی از نیمهی هزارهی ششم قبل از میلاد تا اوایل هزارهی سوم قبل از میلاد دارد.
انتهای پیام
نظرات