یک استاد دانشگاه معتقد است نظارت افراد جامعه بر رفتار یکدیگر بهترین نمود امر به معروف و نهی از منکر خواهد بود.
مهوش کهریزی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه کرمانشاه، اظهار کرد: نظارت افراد جامعه بر رفتار یکدیگر و استفاده از شیوههای تذکر زبانی بهترین راه اصلاح جامعه است؛ چراکه اگر افراد بدانند در صورت هنجارشکنی با تذکر دیگران مواجه خواهند شد از بروز رفتارهای ناپسند خودداری خواهند کرد.
وی جامعه موفق را جامعهای دانست که افراد آن حضور ناظران بیرونی را احساس کنند و بدانند در صورت بروز رفتارهای ناپسند، با واکنش و تذکر سایرین مواجه میشوند.
این مدرس معارف دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با اشاره به اینکه «تذکر افراد جامعه باید بار مثبت داشته باشد» تصریح کرد: تنها در صورتی میتوان از این طریق جامعه را اصلاح کرد که تذکر با زبان خوش و به دور از هرگونه کینهورزی انجام شود. به این معنا که همزمان با تذکر دادن، فلسفه ناپسند بودن اقدام صورت گرفته به افراد گفته شود.
کهریزی افزود: در صورتی که فلسفه انجام ندادن هر عمل ناپسندی در جامعه نهادینه شود حضور آن عمل در جامعه کمرنگتر خواهد شد.
وی ادامه داد: آمران به معروف و ناهیان از منکر باید خودشان از انجام اموری که آن را به دیگران تذکر میدهند خوداری کنند، به عنوان مثال فردی که خودش غیبت میکند نمیتواند دیگران را از این اقدام نهی کند.
کهریزی گفت: در صورتی که در جامعهای شاهد افت ارزشها باشیم به همان میزان جامعه فضای معنوی خود را از دست خواهد داد و تجملگرایی در آن جامعه پدیدار میشود و همه اینها سبب کاهش عمل به فرایض امر به معروف و نهی از منکر میشود.
وی افزود: اگر حب دنیا در جامعه زیاد شود امر به معروف و نهی از منکر در آن جامعه کمرنگ میشود.
انتهای پیام
نظرات