• چهارشنبه / ۱ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۵:۲۱
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 91060100601
  • منبع : نمایندگی خراسان شمالی

مرکز رسيدگي به امور مساجد در خراسان شمالی راه‌اندازي می‌شود

مدير کل تبليغات اسلامي خراسان شمالي از راه اندازی مرکز رسيدگي به امور مساجد در استان خبر داد.

مدير کل تبليغات اسلامي خراسان شمالي از راه اندازی مرکز رسيدگي به امور مساجد در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجت‌الاسلام زين‌العابدين روحاني‌نيا با اشاره به روز جهاني مساجد، تبيين جايگاه مساجد بعنوان مهمترين و اصلي‌ترين پايگاه‌هاي دين، معنويت و اخلاق اسلامي، برقراري روح وحدت، تعاون، تعهد بين اقشار جامعه و فعالان فرهنگي، شناساندن اهميت و نقش مساجد در حيات اجتماعي جامعه را از مهمترين اهداف راه‌اندازي مرکز رسيدگي به امور مساجد در خراسان شمالي برشمرد.

وی از دیگر اهداف این مهم به ايجاد و فراهم کردن محيط‌هاي مناسب فرهنگي، مذهبي جهت اقشار مختلف جامعه به ويژه جوانان و نوجوانان، جلب مشارکت مردم در مساجد، سياستگذاري و برنامه ريزي واحد و هماهنگ در زمينه فعاليت‌هاي گوناگون مساجد، احياء و تقويت انديشه اسلامي در جامعه و اعتلاي فرهنگ غني اسلامي اشاره کرد.

روحانی‌نیا در خصوص نحوه فعاليت‌هاي اين مرکز گفت: مرکز رسيدگي به امور مساجد با محوريت امام جمعه مرکز استان و مراکز شهرستان‌ها متناظر با دفتر استان با محوريت ائمه جمعه راه اندازي خواهد شد.

وی با بيان این‌که «مساجد علاوه بر مراکز عبادي، بايد مراکز علمي و آموزشي هم باشند» گفت: جهاني که ما امروز در آن زندگي مي‌کنيم به شدت در ماديات و جاذبه‌هاي دنيوي و نفساني غرق شده و به وسيله فساد، بي عدالتي، جنگ، مشکلات اخلاقي و رواني تهديد مي‌شود و تنها داروي شفا بخش و نجات دهنده انسان از ناملايمات که مي‌توان تجويز کرد، ارتباط با ذات لايزال الهي و پيوستن به چشمه‌هاي رحمت وي است.

وي اظهار كرد: نماز به عنوان بارزترين جلوه ارتباط خالق با مخلوق و مسجد به عنوان مکان مقدس براي انجام اين فريضه نقش بي بديل و مهمي درحرکت بشر به سوي کمال دارد.

روحانی‌نیا خاطرنشان کرد: اگر ميزان معرفت جوانان به معارف و آموزه‌هاي ديني از رشد مطلوبي بهره مند باشد، شخصيت ديني آنان به گونه‌اي شايسته شکل خواهد گرفت و هنگام ورود به جامعه اسلامي تأثير به سزايي در آن جامعه پديد خواهد آورد.

وی با بيان اين‌که «مساجد با برنامه‌هاي خود کارکردهاي مهم در ابعاد فرهنگي، سياسي، اجتماعي و تعليمي، تربيتي دارند» افزود: مسجد يکي از امتيازات اسلام و متعلق به مردم و جايگاه عبادت و ارتباط انسان با پروردگار است و بنا بر تعريف نبي مکرم اسلام، مسجد جايي است که شرافت حضور انبياء را داشته باشد و اطلاق خانه خدا بر آن صدق کند.

روحانی‌نیا با اشاره به اين‌که «يکي از ارکان مهم مسجد در جذب جوانان، امام جماعت است که در جهت دادن فعاليت‌ها مؤثر است» تصريح کرد: امام جماعت به عنوان کانون مرکزي ارتباطات در مسجد مورد توجه همه مراجعان مسجد است.

وي در بيان ويژگي‌هاي امام جماعت مسجد گفت: آگاهي و شناخت کامل به متون ديني و فقهي، ايمان و باورداشت نسبت به عقايد و گفتارهاي خود، عامل بودن به احکام شرعي و اخلاقيات و اخلاق خوش و انس با جوانان از مهمترين ويژگي‌هاي يک امام جماعت به شمار مي‌رود.

وی با تاکيد بر اين‌که «ائمه جماعات در مساجد بايد محور اصلي باشند» افزود: با توجه به اين‌که دستگاه‌هاي فرهنگي فعاليت‌هاي متعددي در حوزه مساجد انجام مي‌دهند، نبايد مديريت و محوريت مساجد که ائمه جماعت هستند، فراموش شوند.

روحانی‌نیا ادامه داد: تنوع برنامه‌هاي مسجد ازجمله راه‌اندازي کتابخانه، انجام برنامه‌هاي هنري و ورزشي و احياء مناسبت‌ها در کنار برنامه‌هاي فرهنگي در موفقيت و احياء جايگاه مسجد بسيار موثر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha