مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان گفت: آمار بالای معضلات اجتماعی و پروندههای دادگستری در مورد جرمهای مختلف به دلیل دور بودن مردم از مساجد است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا صالحیان در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته جهانی مساجد، اظهار کرد: نامگذاری این هفته به نام روز جهانی مساجد به دلیل به آتش کشیدن مسجدی در مسجدالاقصی به دست صهیونیستها بود و سازمان کنفرانس اسلامی روزهای 21 تا 28 آگوست هر سال را روز جهانی مساجد نامیده است.
وي درباره دسترسی آسان به مساجد اظهار کرد: باید به فاصله هر 40 خانه یک مسجد باشد و برای ساخت مساجد جدید در محلهها اقدامات لازم انجام شود.
وی در پاسخ به سوالي مبنی بر اینکه چرا در بسیاری از مساجد بسته است؟ گفت: از یک ساعت پیش از نماز ظهر تا یک ساعت بعد از نماز مغرب درهای مساجد باید باز باشند، البته مساجدی که توانایی مالی خوبی دارند این فتوا را عملی کردهاند و بقیه مساجد نیز با برطرف شدن مشکلات مالی و در اختیار گرفتن دو یا سه خادم مسجد، این کار را انجام خواهند داد.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان درباره ارتباط مسجد با زندگی اجتماعی مردم اظهار کرد: نباید تنها به وضعیت فیزیکی یک مسجد اهمیت داد، درون مسجد نیز باید حرف خدا باشد و شیوه زندگی دینی و معنوی به مردم آموزش داده شود.
وی ادامه داد: آمار بالای معضلات اجتماعی به دلیل دور بودن مردم از مسجد است و برای مثال تعداد زیاد پروندههای دادگستری در مورد جرمهای مختلف گویای این مطلب است.
وي درباره بدآموزیها در برخي رسانهها تصریحکرد: مشاهده میشود که در برخی برنامهها و سریالها آموزههای دینی بیان نمیشود و حتی برخی مسایل منفی آموزش داده میشود، اما یک مسجد مرکز آموزش مسایل مفید، مثبت و کاربردی زندگی است و در این راستا اگر بخواهیم جامعه را از تمامی مشکلات اجتماعی نجات دهیم و به سمت تعالی و جامعه پویا حرکت کنیم، تنها راهش مسجدمحوری است.
صالحيان درباره امامان جماعت مساجد اظهارکرد: امام جماعتی موفقتر است که بتواند برای مردم و بهخصوص نسل جوان وقت کافی بگذارد و با برقرای حلقههای علمی، فرهنگی و.... سبب پویایی در بین مردم شود.
وی برگزاری نادرست مراسم ختم در برخی از مساجد را یکی دیگر از نابسامانیهای موجود عنوان کرد و ادامه داد: مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان، ساماندهی به وضعیت مجالس ختم مساجد را در دستور کار خود قرار داده است، به این دلیل که مجالس ختم نیاز به یک فضای آرام و بدون هیاهو دارد که در آن مسایل اخروی بیان شود و اشعار نامناسب و برخی کارها مانند تقدیر و تشکرهای بیمورد و .... باید اصلاح شود و در این راستا آییننامهای به منظور یکسان سازی برگزاری مراسمات ختم در مساجد تدوین شده است و به زودی اجرا میشود.
وي با اشاره به اینکه «پخش اذان از مساجد اهمیت ویژهای دارد» تصریح کرد: اذان باید به طور زنده و توسط مؤذن خوش صدا در سه وقت اصلی نمازهای روزانه و بدون مقدمه و مؤخره از بلندگوهای تمامی مساجد پخش شود.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان با اشاره به اینکه «در بافت قدیمی شهر اصفهان مشکلی از لحاظ تعداد مساجد وجود ندارد»، افزود: در بافت جدید اصفهان با کمبود مسجد روبرو هستیم که این مشکل باید رفع شود.
هم چنین معاون اداری مالی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان گفت: تمامی مساجد استان اصفهان بهوسیله نرمافزار، شناسنامهدار میشوند.
حجتالله امینی اظهار کرد: در استان اصفهان 4915 مسجد وجود دارد که از این تعداد 873 مسجد در شهر اصفهان قرار دارد که استان اصفهان رتبه سوم بیشترین تعداد مسجد را در بین تمامی استانهای کشور به خود اختصاص داده است. به ازای هر 930 نفر یک مسجد در استان اصفهان وجود دارد و این سرانه در کشور یکهزار نفر است و باید یکهزار و ششصد مسجد دیگر در استان اصفهان ساخته شود.
وي درباره مساجد مناطق شهر اصفهان گفت: در مناطق 2، 8، 10 و 12 اصفهان کمبود مسجد وجود دارد و باید نسبت به ساخت مسجد در این مناطق بیشتر توجه کرد.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان از شناسنامهدار کردن مساجد استان اصفهان خبر داد و گفت: نرمافزاری در مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان طراحی شده است که در مرحله ورود اطلاعات مورد نیاز در این نرمافزار هستیم و این امر به تشکیل بانک اطلاعاتی جامع و کاربردی مساجد کمک شایانی میکند.
انتهاي پیام
نظرات