• جمعه / ۲۱ دی ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۱
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403102115372
  • خبرنگار : 71664

در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد

بررسی علت شیوع بیماری‌های گوارشی / سهم بالای بیماری‌های تنفسی با علایم گوارشی

بررسی علت شیوع بیماری‌های گوارشی / سهم بالای بیماری‌های تنفسی با علایم گوارشی
عکس تزیینی است.

رئیس گروه مدیریت بیماری‌های منتقله از آب و غذا مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به مباحث مطرح درباره شیوع بیماری‌های گوارشی، از رصد و پایش علت این موضوع خبر داد و با بیان اینکه بیمارانی که مبتلا به بیماری تنفسی با علائم گوارشی هستند و چه به صورت بستری یا سرپایی درمان شده‌اند، مورد پایش قرار می‌گیرند، گفت: نتایج این رصد و پایش طی ۲۰ روز آینده اعلام می‌شود.

دکتر محمد زینلی در گفت‌وگو با ایسنا،  با بیان اینکه موضوع بیماری‌های ویروسی با علائم گوارشی این روزها مطرح شده، اظهار کرد: دانشگاه‌های علوم‌پزشکی با توجه به اینکه موضوع بیماری‌های گوارشی طی روزهای اخیر مطرح شده، برنامه‌های رصد و پایش را با هدف اطمینان خاطر از نقش غذا در بروز بیماری ویروسی را انجام می‌دهند. شواهد بیانگر این است بیماری‌های تنفسی، بیشترین سهم از میان بیماری‌های ویروسی دارند که با علائم بالینی گوارشی بروز می‌کنند.  

وی با بیان اینکه بیماران با علائم گوارشی مورد رصد و پایش قرار می‌گیرند، گفت: بیمارانی که مبتلا به بیماری تنفسی با علائم گوارشی هستند و چه به صورت بستری یا سرپایی درمان شده‌اند، مورد پایش قرار می‌گیرند. نمونه‌های جمع‌آوری شده به آزمایشگاه مرجع کشوری ارسال می‌شود تا بدانیم که علائم گوارشی ناشی از عوارض بالینی بیماری‌های تنفسی است یا ویروس‌های منتقله از آب و غذا سبب بیماری شده‌اند.   

رئیس گروه مدیریت بیماری‌های منتقله از آب و غذا مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه رعایت بهداشت شخصی در شرایط کنونی ضروری است، افزود: روزهای پاندمی کرونا گفته می‌شد که در تجمع‌ها کمتر حضور داشته باشیم و این روزها نیز در وهله اول در تجمع‌ها کمتر حاضر شویم و در صورت حضور در تجمع‌ها از ماسک استفاده کنیم. شست‌وشوی دست‌ها پس از قضای حاجت نیز با رعایت رهنمودهای وزارت بهداشت بسیار ضروری است.  

زینلی با بیان اینکه بهداشت دست برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها ضروری است، گفت: شست‌وشوی دست‌ها در پیشگیری از انتقال بیماری‌های میکروبی و ویروسی بسیار اثرگذار است. بازهم تاکید می‌کنم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی با علائم گوارشی و همچنین بیماری‌های منتقله از آب  و غذا می‌بایست بهداشت فردی را رعایت کنیم.   

رئیس گروه مدیریت بیماری‌های منتقله از آب و غذا مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره برنامه رصد و پایش بیماری‌ها گفت: فاز اول برنامه پایش بیماران این است که «مراجع جامع سلامت» آن دسته از بیمارانی که دارای علائم گوارشی هستند و به صورت سرپایی یا بستری درمان شده‌اند، نمونه‌برداری کند. براساس برنامه مراقبت بیماری‌های منتقله از آب و غذا، به طور معمول افرادی که دچار بیماری‌های اسهالی می‌شوند مورد نمونه‌برداری قرار می‌گیرند. نمونه‌برداری  از بیمارانی که دچار بیماری‌های اسهالی می‌شوند در فصول گرم سال و برای شناسایی موارد مبتلا به وبا هستند، انجام می‌شود.

وی گفت: در شرایط کنونی درباره شیوع و علت بیماری شک داریم؛ این احتمال وجود دارد بیماری که جزو علائم بالینی ناشی از بیماری‌های تنفسی است یا یک ویروس بیماری گوارشی است، مراکز درمانی نسبت به نمونه‌گیری اقدام کرده‌اند.   نتایج این رصد و پایش طی ۲۰ روز آینده اعلام می‌شود؛ به نحوی که نمونه‌ها طی یک هفته جمع‌آوری شده و هفته دوم نمونه‌های جمع‌آوری شده سایر شهرها را دریافت کرده و هفته سوم نسبت به نتیجه‌گیری اقدام می‌کنیم.

زینلی اظهار کرد: نسبت به نتایج رصد و پایش علت ابتلا به بیماری‌های گوارشی و اسهالی تصمیمات لازم اتخاذ می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۱۰-۲۱ ۱۹:۲۸

بدن مردم به علت کمبود ویتامین والودگی هوا توان مقاومت راندارد

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۲۱ ۲۱:۳۱

بسیار عالی و مؤفق باشید .......

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۲۲ ۱۱:۲۷

باسلام.بنده به شخصه بسیار بهداشت رو رعایت میکنم ولی با این حال کل خانواده دچار مشکل معده و گوارش شدیم ۲روز لب به غذا جز آب نزدیم که مشکل ۹۰درصد رفع شد .ولی تنگی نفس یه مقدار هست و همچنین درد قلب و قفسه سینه برای خودم.نمیدونم این چی بود دیگه

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۲۲ ۱۵:۱۸

هوا الودس گرانی باعث میشه تغذیه ها ضعیف بشه مردم باید سیستم ایمنیشون قوی باشه🥲

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۲۳ ۰۰:۲۴

این اتاق گاز و آلودگی هوای ناشی از سوخت مازوت همه را خواهد کشت

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۲۳ ۰۰:۵۲

سلام.12سال معده ام ورم میکنه تنگی نفس میگرم میزنه به قلبم.3سال اصلا غذا نمی خورم.خیلی هم دکتر رفتم نتیجه ای نگرفتم.روزی3وعده غذای من نون وپنیروخرما.است دیگه از دکتررفتن خسته شدم 1سال فقط پیش دکتر سخنور میرم.ولی نتیجه ای نگرفتم.لطفا یکی مرا راهنمایی ک

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۲۴ ۰۷:۰۹

سلام بیشتر از استرسه و تغذیه... خوابت تنظیم کن روزی ۱ وعده مرغ سرخ شده خالی با روغن کم بخور درست میشی من اینطوری بودم راستی برنج و لبنیات اصلا نخور

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۲۳ ۰۹:۰۵

دختر ۷ ساله ام درگیر این بیماری گوارشی شد سه هفته با درد شکم و اسهال و استفراغ دچار بود کم اشتها شد فقط آب می‌خورد خیلی اذیت شدیم اولین بار بود دخترم اینجوری شد

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۲۳ ۱۳:۳۹

شکم ورم شدید ! و مثل توپ فوتبال سفت شده ! نفس که میکشم ، بالای شکم درد میگیره ! ویروسیه؟

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۲۳ ۱۷:۱۳

حدود یک هفته پیش من دچار معده درد شدم بعدم اسهال و استفراغ، اسهال تو دوروز تقریبا بهتر شد اما مدام استفراغ میکردم هیچی نمیتونستم بخورم، معدم کاملاخالی بود سه روز فقط نون خشک خالی میخوردم بلکه معدم موقع استفراغ چیزی داشته باشه کمتراذیت شم😢

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۲۳ ۱۷:۱۵

سه روز واقعا حاضربودم بمیرم تااین شکنجه تموم شه، اخرشم رفتم دکتر چندتا امپول و با دوتا سرم زدم بلخره خداروشکر خوب شدم، گفتن ویروس بوده