آسيبشناسي فيلمهاي تلويزيوني در گفتوگو با مسعود كرامتي «دستمزد كم مانع حضور بازيگران چهره در تلهفيلمهاست»
مسعود كرامتي دربارهي دلايل عدم تمايل اغلب بازيگران چهره به حضور در تلهفيلمها، گفت: اينكه اكثر بازيگران چهره تمايلي به ايفاي نقش در فيلمهاي تلويزيوني ندارند، فقط به مسالهي كمبود بودجه برميگردد.
كرامتي كه چندي پيش فيلم تلويزيوني «يه روز ابري بدون باران» را براي شبكه دو سيما كارگرداني كرده بود، در گفتوگويي با خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، ادامه داد: در حال حاضر تمام تلاش تلويزيون و سيمافيلم اين است كه بازيگران چهره در فيلمهاي تلويزيوني بازي داشته باشند، در واقع يك زماني بود كه ستارهسازي زشت محسوب ميشد، اما در حال حاضر برعكس شده است؛ ولي واقعيت اين است كه دستمزد كمي كه براي بازيگران اختصاص ميدهند مانع از ايفاي نقش آنها در تلهفيلمها ميشود در حالي كه اگر از لحاظ مالي تامين شوند، اين اتفاق نميافتد.
وي افزود: اگر گاهي اوقات ميبينيم كه در فيلمهاي تلويزيوني بازيگران چهره حضور دارند، از دو حالت خارج نيست؛ يا دوستانه قصد كمك داشتهاند و يا در نهايت بيشترين بودجه را به او اختصاص دادهاند كه حاضر به ايفاي نقش شده است و بقيه عوامل با دستمزد خيلي پايين كار ميكنند.
كرامتي در ادامه درباره اهميت توليد و پخش تلهفيلمها در تلويزيون، يادآور شد: متاسفانه تلهفيلمها در تلويزيون اهميت چنداني ندارند و نگاهي تحقيرآميز به اين فيلمها ميشود؛ ميتوان گفت بخشي از عدم حضور بازيگران چهره در فيلمهاي تلويزيون به اهميت آن برميگردد؛ چراكه تلهفيلم جزو تنقلات سبك تلويزيون است كه با پول كم ميتوان به آن دسترسي پيدا كرد.
اين كارگردان و بازيگر در پاسخ به پرسشي دربارهي وضعيت بودجهاي كه به ساخت تلهفيلمها اختصاص ميدهند، خاطرنشان كرد: ما هميشه در ساخت فيلمهاي تلويزيوني با محدوديت مواجه بوده و هستيم؛ زماني كه يك تهيهكننده ميخواهد ساخت يك فيلم تلويزيوني را آغاز كند، علاوه بر اينكه تلاش ميكند يك كار را به توليد برساند، بايد مبلغي هم به عنوان سود كاري به خود اختصاص دهد. به همين خاطر اين امر طبيعي است كه مبلغي از بودجه براي تهيهكننده كنار گذاشته ميشود و در نهايت ما ميمانيم و يك كار 90 دقيقهاي كه بايد با مبلغ اندكي آن را به انجام برسانيم.
كرامتي در ادامه به ايسنا گفت: اگر نظارت كيفي بر تلويزيون و سينما بيشتر شود و بودجهها عادلانه تقسيم شوند، مشكلات و محدوديتهاي بودجه به وجود نميآيد.
اين كارگردان درباره فيلم تلويزيوني «يه روز ابري بدون باران» به ايسنا گفت: اين فيلم به دنياي كودكان و نوجوانان ميپردازد، ولي بيشتر كودكان را در بر ميگيرد و به نوعي آرزوها و باورهاي آنها را به تصوير ميكشد تا بزرگترها توجه بيشتري به آنچه كه كودكان نياز دارند، داشته باشند.
او توضيح داد: پيشتوليد فيلم «يه روز ابري بدون باران» را اواخر اسفند سال 89 آغاز كرديم، ولي به خاطر تعطيلات نوروزي و شرايط آب و هوايي كار تعطيل شد و بلافاصله پس از پايان تعطيلات مجددا آغاز به كار كرديم، همچنين به خاطر شلوغيهاي شهر تهران تصويربرداري اين فيلم كمي سخت بود.
همچنين وي با اشاره كوتاهي به داستان فيلم «يه روز ابري بدون باران» ادامه داد: داستان اين فيلم فضاي فانتزي دارد؛ پسري كه در خيابانها دستفروشي ميكند و يك روز به طور اتفاقي با يك پسر فضايي كه هم سن خودش است آشنا ميشود و هر دوي آنها يك روز كامل را با يكديگر ميگذرانند كه در پي آن اتفاقات و ماجراهايي رخ ميدهد. در واقع اين فيلم داستان زندگي پسر بچههايي را كه به سختي كار ميكنند به تصوير ميكشد
به گفته وي مخاطب اصلي فيلم «يه روز ابري بدون باران» كودكان هستند ولي خانوادهها هم ميتوانند مخاطب آن باشند چرا كه در نهايت پيامي براي بزرگترها دارد كه كمي بيشتر به دنياي كودكان توجه كرده و دقيقتر نگاه كنند.
به گزارش ايسنا، فيلم تلويزيوني «يه روز ابري بدون باران» به تهيهكنندگي سيد محمدرضا خاتمي و كارگرداني مسعود كرامتي ساخته شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات