مسوول ساماندهي جلسات قرآني كشور، اظهار كرد: در ماه مبارك رمضان بايد به معرفي كردن الگوهاي اخلاقي در سطح جامعه پرداخت و در اين راستا بايد كساني كه نخبگان اخلاقي هستند و رفتارهاي اجتماعي قرآني خوبي دارند را به جامعه معرفي كرد.
علي فربين در گفتوگو با خبرنگار دين و معارف اسلامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اظهار كرد: بر اساس آنچه كه از تعاليم قرآن و اهل بيت(ع) به ما رسيده است، ما بايد در ماه مبارك رمضان مشخصا از گناه و معصيت اجتناب كنيم.
وي ادامه داد: همگان بايد بر اساس آن چيزهايي كه هر كسي در مورد خود ميداند با ضعفهاي نفساني خود مقابله كند، زيرا بر اساس آنچه كه در احاديث آمده است در ماه رمضان وسوسههاي شيطان كم و دست شيطان بسته شده است و آنچه كه هست فقط غريزههاي نفساني خود ما است.
مسوول ساماندهي جلسات قرآني كشور، با بيان اينكه در ماه مبارك رمضان رحمتهاي الهي شامل حال ما ميشوند، افزود: پرداختن به معنويات و مشخصا مناجات با خداوند، اقامه نماز شب، تلاوت قرآن كريم، پرداختن به رفتارهاي اجتماعي صحيح از جمله كمك به فقرا و ايتام، صله رحم و برقرار كردن يك ارتباط خانوادگي خوب از جمله مواردي است كه در بخشهاي مختلف دستورات معصومين(ع) خطاب به ما راجع به چگونگي رفتار در اين ماه وارد شده است.
فربين با بيان اينكه ما با تحمل تشنگي و گرسنگي اين ماه ميتوانيم به ياد روز قيامت بيفتيم، گفت: با انجام رفتار نيك بايد سعي كنيم كه در جهاد اكبر خودمان موفق باشيم.
وي در مورد چگونگي نهادينه ساختن رفتار مناسب در انسانها در ماه مبارك رمضان براي تمامي سال، اظهار كرد: بايد ابتدا دستورات قرآن و اهل بيت(ع) به مردم ابلاغ شود تا مردم بدانند كه دستورات ديني ما بر چه چيزهايي تاكيد دارند و وقتي نسبت به آنها آگاه باشند در آن صورت ميتوان به همان جهت هدايتشان كرد.
مسوول ساماندهي جلسات قرآني كشور، ادامه داد: آنچه كه مسلم است بايد اين آموزهها در برنامههاي مساجد، جلسات قرآن و مناسبتهاي دعاخواني به شكل خيلي روشن از طريق توجه به ادعيه ماه شعبان و ماه رمضان و مفاهيم آنها بيان شده و نسبت به عملي ساختن آنها در سطح جامعه اهتمام داشته باشيم.
فربين در ادامه با بيان اينكه بخشي از نهادينه شدن آموزههاي ديني در جهت فراگير شدن رفتارهاي صحيح، بستگي به بيان احكام ديني دارد و بايد آنها از طريق بيان دعا، حديث و آيات قرآن ابلاغ شوند، افزود: بايد به معرفي كردن الگوهاي اخلاقي در اين ماه پرداخت و در اين راستا بايد كساني كه نخبگان اخلاقي هستند و رفتارهاي اجتماعي قرآني خوبي دارند به جامعه معرفي شوند.
وي گفت: مثلا ميتوان فعاليتهاي نوع دوستانه افرادي كه با تشكيل موسسات خيريه از طريق سازمان بهزيستي و ... صدها خانوار را تحت پوشش قرار دادهاند را از طريق رسانهها معرفي كرده و به اين وسيله به نوعي تشويق اينگونه از افراد و فعاليتهايشان پرداخت تا ديگران نيز به انجام آن اعمال رغب پيدا كنند.
مسوول ساماندهي جلسات قرآني كشور، با تاكيد بر انعكاس جزءخواني قرآن در سطح رسانهها، گفت: رسانهها نقش بسياري در پررنگ كردن رفتارهاي اجتماعي مطلوب در سطح جامعه دارند.
انتهاي پيام
نظرات