پرويز حسيني: طـنز جـدي نميبيـنم
يك منتقد ادبي با بيان اينكه طنز جدي نميبيند، گفت: جدي نپرداختن مطبوعات به طنز از جمله عوامل كمرنگ شدن آن در جامعه است.
پرويز حسيني در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان، بيان كرد: طنز مطلبي است كه به شكل غيرمستقيم به مسائل جدي ميپردازد؛ اما در جامعه ما زياد به طنز بها داده نميشود. جاي طنز در ميان مطبوعات و كتابهاست كه زياد به آن پرداخته نميشود.
او افزود: در صورتي كه قرار باشد هر جوك و لطيفهاي را طنز گفت، ميتوان مطالب اينچنين بسياري را در داستانها شاهد بود؛ اما اگر طنز را به صورت مطلب جدي ببينيم، نمونه آن در كتابها زياد نيست.
حسيني خاطرنشان كرد: در حقيقت طنز گفتاري است مطايبهآميز كه به شكل نمادين و غيرمستقيم به واقعيت ميپردازد كه من اصلا چنين طنزي را در ميان مطالب چاپشده نديدهام.
اين منتقد ادبي توضيح داد: اگر سخن از پرداختن جامعه به طنز باشد، بايد گفت متأسفانه امروز طنز جدي به آن شكل كه بايد، در مطبوعات ديده نميشود. شايد بتوان دليل نپرداختن جامعه به طنز را صريح بودن آن دانست. همچنين ميتوان عصبيت نويسنده و جامعه را دليل نپرداختن به طنز برشمرد.
او يادآور شد: طنزپردازان خوبي در جامعه ما وجود دارند كه به رغم ارائه چند كار جدي و استقبال خوب از آنها، از آن دور شدهاند. همچنين از جمله دلايل گرايش نداشتن نويسندگان به ارائه آثار طنز، ترجمه نشدن كتابهاي طنز در كشورمان است.
حسيني خاطرنشان كرد: در حال حاضر ادبيات به نوعي تجارت و داد و ستد تبديل شده؛ اما ناشران بايد همت كنند و اشتياق خود را براي ترجمه آثار طنز همانند ساير كارهاي پرفروش خود نشان دهند.
او افزود: جاي طنزنويسها در ادبيات كشورمان خالي است و واقعا لازم است به اين مقوله پرداخته شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات