پخش سريال به صورت هفتگي از طريق شبكهي نمايش خانگي، شيوهي جديدي است كه توانسته تعداد قابل قبولي از مخاطبان را به خود جذب كند. هر چند عرضهي قسمتهاي جديد در هر هفته، چندان هم از سوي سازندگان اين سريالها به عنوان يك ضرورت تلقي نميشود و عرضهي نامنظم اين سريالها، در مواردي انتقادهايي را به سازندگان «قهوه تلخ» و خصوصا «قلب يخي» به همراه داشته است.
خبرنگار سرويس تلويزيون و راديو ايسنا در شرايطي كه حدود 20 قسمت از سريال «قهوه تلخ» عرضه شده بود، درگفتوگويي با اهالي رسانه، نظراتشان را دربارهي سريال مهران مديري انعاس جويا شد.
***
مدير بازاريابي و بازرگاني نشريهي انگليسي زبان «يونيك» (unique) دربارهي سريال «قهوه تلخ» و عرضهي سريال از طريق شبكه نمايش خانگي ميگويد: شبكهي نمايش خانگي را به تلويزيون ترجيح ميدهم، چون بسيار خوب، كار ميكند، ولي تلويزيون برنامههاي سرگرمكنندهيي ندارد و اين باعث ميشود كه 90 درصد افراد به ماهواره روي بياورند و به نظر من معضل خيليها «فارسيوان» شده است.
وي دربارهي «قهوه تلخ» نيز عنوان ميكند: «قهوه تلخ» مشكلات جامعه در دوران گذشته را بيان ميكند و كاراكترهاي زيبايي دارد. بهتر بود كه «قهوه تلخ» از شبكه سراسري پخش ميشد، چون شايد همه توان خريد آن را نداشته باشند.
عكاس و خبرنگار روزنامهي «باني فيلم» شيوهي توزيع سريالهاي نمايش خانگي را مناسب نميداند و معتقد است: كالاي فرهنگي بايد در جاي فرهنگي توزيع شود نه سوپرماركتها؛ هر چند آنچه اين سريالها توليد كردهاند تجاري است اما به هر صورت عنوانش كالاي فرهنگي است.
وي ادامه ميدهد: اين سريالها قابليت آن را دارند كه با قيمت كمتري به مخاطب عرضه شوند.
اين خبرنگار در اظهارنظري دربارهي سريال «قهوه تلخ» ميگويد: «قهوه تلخ» سريال خوبي است و توان اين را دارد كه مخاطب ايراني را بخنداند و شاد كند؛ اما از نظر سوژه و محتوا مطلب جديدي به آن اضافه نشده است، صحنه و لباس خيلي بهتر شده با اين حال سوژه همان اتفاقاتي است كه در «برره» رخ ميداد ولي با گريم و شكل متفاوتي ارائه شده است.
عضو هيات تحريريهي «دنياي تصوير» نيز عنوان ميكند: «قهوه تلخ» تا حالا بد نبوده است و من شبكهي نمايش خانگي را به تلويزيون ترجيح ميدهم.
مسؤول اداري ـ مالي روزنامهي «اصفهان امروز» در گفتوگو با خبرنگار ايسنا بيان ميكند: «قهوه تلخ» بد نيست، ولي به نظرم كم كم يكنواخت شده است. در اين سريال لحنهاي زشت به كار ميبرند و شايد اگر از تلويزيون پخش ميشد از نظر لحن بهتر ميشد.
خبرنگاري از مجله «دنياي تصوير» به سريال «قهوه تلخ» نمره خوبي ميدهد و معتقد است: مهران مديري استاد طنز است و با ريزبينيهايي كه دارد توانسته كار جذابي ارائه دهد و مخاطبان زيادي را جذب كند.
خبرنگار ديگري از «ماهنامه فيلم» با اشاره به سريال «قلب يخي» اظهار ميكند: اين سريال جذاب است و مخاطب را جذب ميكند اما انتقادي كه به آن وارد است و آن اينكه موضوع از سريال «فرار از زندان» برگرفته شده ولي با اين حال جذابيت خود را از دست نداده است.
وي ادامه ميدهد: سيستم توزيع سريال از طريق شبكه نمايش خانگي براي افرادي مثل مهران مديري كه كارهاي 90 قسمتي و روتين تهيه ميكنند بسيار مناسب است. اين نوع پخش باعث شد ما بتوانيم سريال «قهوه تلخ» را كه امكان پخش آن از تلويزيون وجود نداشت را ببينيم.
اين خبرنگار يادآور ميشود كه «قهوه تلخ» در اين چند قسمتي كه ارائه شده فوقالعاده بوده و مخاطبان زيادي را جذب كرده است.
به گزارش ايسنا، دبير بخش فرهنگ ايراني روزنامه «شرق» معتقد است: «قهوه تلخ» نسبت به ساير سريالهاي مديري ضعيفتر است و هيچ يك از كارهاي مهران مديري قوت «پاورچين» را در خلق طنز، موقعيت و خنده ندارند.
وي خاطر نشان مي كند: فضاسازيهاي «قهوه تلخ» و تداعياش با واقعيت حال جامعهي ما، براي مخاطبان جذابيت زيادي داشته است.
دبير بخش فرهنگ ايراني روزنامه شرق ادامه ميدهد: در شرايطي كه سينما قدرت جذب مخاطب را ندارد، سريالهاي ارائه شده در پخش خانگي رقيب جدي براي سينما محسوب ميشوند كه با قيمت و هزينهي پايين ميتوانند مخاطبان را جذب كنند.
وي يادآور ميشود: فيلمهاي طنز قابل قبولي در سينما ساخته نميشود به همين دليل طنز فاخر مهران مديري ميتواند اين بخش را تغذيه كند.
وي با اشاره به پخش سريال «قهوه تلخ» از شبكه نمايش خانگي ميگويد: در حال حاضر مخاطبان تمايل خود را به تلويزيون از دست داده و مجذوب برنامههاي شبكههاي ماهوارهاي مثل «فارسي وان» شدهاند. اگر مجموعه «قهوه تلخ» از تلويزيون پخش ميشد، ميتوانست بخشي از بينندگان ثابت ماهواره را به خود جذب كند.
خبرنگار ديگري از روزنامه «مردمسالاري» در گفتوگو با خبرنگار ايسنا اظهار ميكند: «قهوه تلخ» بسيار جذاب است و تعريف واقعي طنز در اين مجموعه رعايت شده است. در اين سريال، مسائل روز به صورت طنز بيان ميشود.
وي با ابراز خرسندي از پخش «قهوه تلخ» در شبكه خانگي ميافزايد: «قهوه تلخ» برخلاف «قلب يخي» به موقع توزيع ميشود. تاخير زياد در توزيع «قلب يخي» علاقه مردم را براي دنبال كردن آن از بين برده است.
خبرنگار ديگري با اشاره به سريال «قلب يخي» عنوان ميكند: سوژه و نوع ساخت «قلب يخي» جذاب است. گرچه سبك اين سريال از نظر محتوا و ساخت شبيه سريالهايي مثل «24» و «فرار از زندان» است اما نسبتا قوي ساخته شده است.
در ادامه اين گزارش، دبير سرويس گزارش خبري روزنامه «ابتكار» با اشاره به اينكه سريال «قهوه تلخ» در فقدان پخش سريال طنز از تلويزيون موفق عمل كرده، تاكيد ميكند: اين سريال ايرادهايي هم دارد كه بايد اصلاح شود.
وي ادامه ميدهد: بيشترين امتياز «قهوه تلخ» براي تهيهكنندگان اين سريال بود چراكه سود بسياري عايدشان شد و صداوسيما و مردم مناطق محروم كه اين سريال ممكن است به آنها نرسد، ضرر كردند.
وي خاطرنشان ميكند: وقتي مردم هر هفته ميتوانند سه قسمت از يك سريال را با پول كمي ببينند لزومي نميبينند كه به سينما بروند يا سريالهاي تلويزيون را دنبال كنند.
سردبير سرويس گزارش خبر روزنامه «ابتكار» يادآور ميشود: «قهوه تلخ» توانسته از كپي رايت جلوگيري و به فرهنگ كپي نكردن كمك كند.
***
به گزارش ايسنا، «قهوه تلخ» به كارگرداني مهران مديري و نويسندگي امير مهدي ژوله و خشايار الوند، 32 بازيگر اصلي دارد و داستان آن با بازي سيامك انصاري در نقش مورخ آغاز شد. او در ابتداي داستان كه در دنياي امروز ميگذرد يك فنجان قهوه تلخ ميخورد و با خوردن آن به تاريخ سفر ميكند. او در طول زمان به مورخي تبديل ميشود كه در مرور خاطرات تاريخي خود، هر بار دچار مسائلي ميشود كه اين مسائل داستانهاي سريال را رقم ميزند.
انتهاي پيام
نظرات