عليرغم اين كه چندين سال است مسوولان دولتي ميگويند ايران با توجه به جايگاه ملي و انقلابي خود بايد زبان گويايي در جامعه جهاني داشته باشد اما هنوز از نبود يك مطبوعه در سطح بينالمللي رنج مي بريم و حل اين موضوع نيازمند تلاش مضاعف است كه بايد از استعداد جوانان ايران در اين زمينه استفاده شود.
پرويز كرمي - مدير عامل خبرگزاري برنا - با حضور در غرفه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها، در پاسخ به اين سوال كه نمايشگاه مطبوعات چه دستاوردي ميتواند براي حاضران داشته باشد گفت: حتما بايد جديتر به موضوع نمايشگاه نگاه كرد و با توجه به اين كه درخواست و مطالبه بايد از طرف فعالان مطبوعات باشد و اين خواستهها توسط متوليان مطبوعاتي در يك فضاي تعاملي و مثبت بررسي و لحاظ شوند.
او در ارزيابي از فضاي مطبوعات فعلي در كشور تصريح كرد: مطالبه و درخواست بسياري از جانب جامعه و دولت در حوزه مطبوعات وجود دارد و بايد همت بيشتري لحاظ شود زيرا در جنگ نرم كه خط مقدم مقابله با آن مطبوعات هستند، خود را بيشتر از قبل بايد مجهز كنيم اما برابر توقعي كه از مطبوعات در اين زمينه است، كمكها به اين سمت نيست.
وي ادامه داد: آينده مطبوعات را روشن و رو به رشد ميبينم؛ توانايي و انگيزه جوانان حاضر در فضاي مطبوعات و رسانهها خيلي خوب است اما در بحث سياستگذاري و حمايت، همت بيشتري نيازمند هستيم.
او خاطرنشان كرد: با توجه به اين كه روزهاي ابتدايي نمايشگاه را سپري ميكنيم، هنوز نميتوان گفت در چه سطحي از برگزاري نمايشگاه قرار داريم اما خود نمايشگاه داراي قابليتها و توانمنديهاي بسياري است زيرا معتقديم نمايشگاه يك رسانه است. اما همين رسانه توسط معاونت مطبوعاتي و نيز رسانهها جدي گرفته نشده است.
كرمي با انتقاد از نوع برگزاري نمايشگاه گفت: اگر نقدهاي موجود در يك نشست مشترك بين مطبوعات و متوليان ارشاد به جديت مطرح شود، شايد برداشتها و پيش داوريها از بين برود.
مدير عامل خبرگزاري برنا ادامه داد: در همه كشورها همچون ايران نمايشگاههاي تخصصي، بار توانمندي و علمي بيشتري از نمايشگاه موجود ما دارند اما در نمايشگاه مطبوعات ارتباط تعريف شده بين جامعه مطبوعاتي و برگزاركنندگان آن برقرار نيست. دليل آن حضور كمرنگ تشكلها و انجمنهاي تخصصي مطبوعات در برگزاري نمايشگاه است كه براي آسيبشناسي اين موضوع نيازمند نشستهاي جديتر و بيشتر بين متوليان امور مطبوعات و مسوولان ارشاد هستيم.
او با بيان اين كه انجمنهاي تخصصي چون انجمن خبرنگاران و روزنامهنگاران و انجمن روزنامهنگاران مسلمان در حد يك غرفه در نمايشگاه هستند گفت: انجمنهاي تخصصي ديگر كه بروز و ظهور آنها در برگزاري نمايشگاه كمرنگ است، ميتوانند به ارتقاي توان و علم روزنامهنگاري در ايام نمايشگاه كمك كند كه اين مورد به طور حساب شده ديده نميشود.
وي همچنين اظهار كرد: خيلي از ضعفهاي اشاره شده در نمايشگاههاي قبلي هم بوده اما چون يك دبيرخانه دايمي فعال و تعاملي وجود ندارد، همچنان با تكرار آن در دورههاي مختلف نمايشگاه مطبوعات مواجهيم. هيچ جلسه كاري داراي مطالبات مشخص بين ارشاد و انجمنهاي صنفي براي برگزاري نمايشگاه در طول بين دو دوره برگزار نميشود.
او با تاكيد بر اين كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و معاونت امور مطبوعاتي زحمت بسياري براي برگزاري نمايشگاه مطبوعات ميكشند خاطرنشان كرد: اگر در جامعه از مطبوعاتيها بپرسيم كه يك يا دو مركز علمي آموزشي مطبوعاتي معرفي كنند، قادر به نام بردن آن نيستند. هرچند دفتر مطالعات و برنامهريزي رسانهها به طور محدود در اين زمينه فعاليت ميكند اما به طور قطع اين كافي نيست.
به گفته مدير عامل خبرگزاري برنا نمايشگاه ميتواند با برگزاري نشستهاي متفاوت با حضور كارشناسان مختلف اين نقش را بازي كند كه متاسفانه عملي نميشود.
وي در ادامه تاكيد كرد: نمايشگاه با وجود ضعفهاي موجود، نقاط قوتي هم دارد. زيرا اين گردهمايي نميتواند توسط هيچ يك از مطبوعات به تنهايي صورت بگيرد و ارشاد اين دور هم بودن به طور ساليانه را امكانپذير ميسازد و هماهنگيهاي دشوار براي انجام آن را تدارك ميبيند.
وي در پايان گفت: ظرف نمايشگاه ميتواند به مطبوعاتيها در معرفي مطبوعه خود و كسب تجربه در تعامل با ديگر رسانهها كمك كند. در صورتي كه در هيچ جاي ديگر اين موضوع جدي گرفته نميشود.
انتهاي پيام
نظرات