• چهارشنبه / ۵ آبان ۱۳۸۹ / ۰۹:۱۵
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 8908-12476.168302

/نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها/ مدير مسوول روزنامه‌ي شرق: ضعف‌هاي قانون مطبوعات بايد مرتفع شود

/نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها/ 
مدير مسوول روزنامه‌ي شرق: 
ضعف‌هاي قانون مطبوعات بايد مرتفع شود

مدير مسوول روزنامه شرق درباره تاثيرات برگزاري نمايشگاه‌ مطبوعات و خبرگزاري‌ها گفت: نمايشگاه فرصتي را براي اصحاب رسانه‌ فراهم مي‌آورد تا از نزديك به تبادل تجربيات و ديدگاه‌هاي خود به ديگران بپردازند البته براي درك متقابل يكديگر نيازمند اين هستند كه نگاهشان به قضايا عيني باشد.

مهدي رحمانيان در گفت‌وگو با خبرنگار رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رسانه حرفه‌يي را از ابتدا به ساكن داراي نيروهاي انساني حرفه‌يي دانست و اظهار كرد: اين نيروهاي انساني هم بايد دانش آموخته اين حوزه باشند و هم تجربه مورد نياز را داشته باشند؛ چاپ خوب، كاغذ خوب و توزيع مناسب هم از شاخص‌هاي اصلي يك نشريه حرفه‌يي به حساب مي‌آيد.

او درباره ويژگي‌هاي يك رسانه حرفه‌يي تصريح كرد: محوري‌ترين موضوع اين است كه رسانه با مخاطب خودش صادق باشد و هيچ‌گونه دخل و تصرفي در ارائه اخبار نداشته باشد؛ هر چند دستش در نوشتن تحليل‌ها بازتر است و مي‌تواند نظريات تيم كارشناسي‌اش را در بر بگيرد.

رحمانيان با اشاره به اين كه يك رسانه حرفه‌يي قادر به بيان تمام راست‌ها نيست اما دروغ هم نمي‌گويد خاطرنشان كرد: اين رسانه بايد بتواند با مراقبت‌ از خطوط قرمز جامعه و محيط پيراموني و حفظ اين خطوط اطلاع‌رساني كند.

مدير مسوول روزنامه شرق درباره ملزومات رسيدن به حرفه‌يي شدن در عرصه مطبوعات ابراز كرد: بخشي از ملزومات مربوط به خود رسانه‌هاست كه بايد اصول حرفه‌يي بودن را رعايت كنند و بخش ديگري مربوط به حكومت است كه بايد بسترسازي مورد نياز و مناسب را فراهم كند و با تعيين خطوطي شفاف به امر قانون‌نويسي بپردازد.

او درباره حرفه روزنامه‌نگاري و شاخص‌هاي حرفه‌يي بودن آن بيان كرد: عده‌اي در تلاشند تا اين حرفه را جز و مشاغل سخت بياورند زيرا كار پرچالشي است و يك روزنامه‌نگار بايد بداند كه قدم در چه راهي گذاشته و براساس آن به انتشار اخبار بر پايه صداقت اقدام كند كه البته پيش نياز آن اشراف خبرنگاران بر حوزه فعاليت‌شان است.

رحمانيان افزود: رسانه‌ها براي مخاطب نقش مترجم را ايفا مي‌كنند و به گونه‌اي موضوعات مهم و دانش‌محور را از زبان تخصصي به زبان عام مردم تبديل مي‌كنند ضمن اينكه مراقب اين نيز هستند كه به اصل پيام خللي وارد نشود.

وي درباره قانون مطبوعات عنوان كرد: اين قانون ضمن داشتن نقاط مثبت به نقاط ضعفي هم از قبيل توقيف مطبوعات به دستور هيات نظارت بر مطبوعات دارد زيرا اين نهاد به صورت محكمه‌اي عمل مي‌كند كه محكوم حق دفاع از حقوق خود را ندارد، بنابراين قانون مطبوعات جوابگوي اين عرصه نيست و بايد ضعف‌هاي آن مرتفع شود.

اين كارشناس مطبوعات بحث هزينه و فايده را يكي از دلايل محافظه‌كاري منتقدان عرصه مطبوعات دانست و تصريح كرد: دليل ديگر مي‌تواند بر اثر ناشنوايي شكل گرفته در جامعه باشد زيرا در اين حالت منتقد احساس مي‌كند كه حرفش چندان اهميتي ندارد و يا گاهي اوقات نبايد خيلي از موضوعات را مطرح كند.

او درباره ويژگي‌هاي نقد درست و منصفانه گفت: يك نقد درست مبتني بر داده است و اگر داده درست باشد، نقد هم متعاقبا صحيح خواهد بود و در نقد بنگاه‌ها بايد از بيروني بودن به نگاه دروني تغير يابد.

رحمانيان ادامه داد: يكي از ويژگي‌هاي نقد به همه جانبه بودن آن است و يك خبرنگار بايد درباره يك موضوع اطلاعات جامع و گسترده‌اي داشته باشد و بايد در نقد نگاهي از روي مهر و شفقت داشت نه اينكه به ديد تقابلي به موضوعات نگريست.

مدير مسوول روزنامه شرق با اشاره به اينكه سيره امامان ما هم به نقد بها داده است اظهار كرد: امام صادق (ع) فرمودند كه دوست من كسي است كه عيب‌هاي من را به من هديه دهد؛ ولي متاسفانه ما آدم‌هاي نقدپذيري نيستيم هرچند در گذشته هم به همين شكل بوده است.

وي نقش دولت را در فضاي انتقالي مطبوعات موثر دانست و تصريح كرد: بايد اين نگاه در مسوولان به وجود آيد كه نقد از جنبه شفقت و دوستي مطرح شده است و ما هم بايد نقدهايي براساس داده‌هاي درست داشته باشيم و از نقدهاي ذهني بپرهيزيم تا روحيه نقدپذيري و اعتماد مسوولان نسبت به نقد بالاتر بروند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha