برخي معلمان قديمي دبيرستان مروي به درخواست تخليهي اين دبيرستان اعتراض كردند
تعدادي از معلمان قديمي و باسابقهي دبيرستان مروي و برخي فارغالتحصيلان و اعضاي انجمن اوليا و مربيان اين دبيرستان در جلسهاي نسبت به اقدامات آموزش و پرورش، حوزهي علميهي مروي و سازمان حج و اوقاف براي تخليهي دبيرستان «ماندگار مروي» و واگذاري آن به حوزهي علميهي مروي اعتراض كردند.
به گزارش خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، يكي از معلمان اين دبيرستان با اشاره به جلسهاي كه حدود يكونيم ماه پيش با همين روال و با حضور تعدادي از خبرنگاران و اصحاب رسانه در دبيرستان مروي برگزار شد، گفت: پس از آن جلسه، در مطلبي كه به نقل از يكي از اعضاي حوزهي علميهي مروي منتشر شد، به كساني كه در آن جلسه صحبت كرده بودند، عناويني مانند فتنهگر، ناجوانمرد، مغرض، كذاب، جاهل، غوغاسالار، فاسق و شارلاتان نسبت داده شد. اين درحالي است كه جمعي كه با اين عناوين خوانده شدند، از بهترين و باسابقهترين معلمان و دبيران سراسر تهراناند كه يا از همين دبيرستان فارغالتحصيل شدهاند يا از گذشتههاي دور در اين دبيرستان تدريس ميكردند.
او با بيان اينكه نسبت دادن اين عناوين بار شرعي دارد، ضمن آنكه ما اين موضوع را پيگيري حقوقي نيز ميكنيم، پرسيد: با چه حكمي اين نسبتها را به باسابقهترين معلمان تهران دادند؟
وي با اشاره به خواست اين معلمان مبني بر پابرجا ماندن دبيرستان به همان روال قبل، به حضور مؤثر دبيرستان مروي و دانشآموزان آن در جنگ و انقلاب اشاره و تأكيد كرد: معتقديم اين دبيرستان به احترام هويت، تأثيري كه از گذشته داشته است و عمري كه معلمان در اين دبيرستان گذاشتهاند، بايد باقي بماند.
اين معلم گفت: ما در دبيرستان مروي صرفا فيزيك، شيمي و رياضي درس نميدهيم، اينجا درس دينداري نيز به دانشآموزان خود ميدهيم. به عبارت ديگر، اينجا يك حوزهي علميه است كه در آن درسهاي نوين هم داده ميشود. پس ميخواهيم دربارهي درخواست صورتگرفته مبني بر تخليه و واگذاري دبيرستان به حوزهي علميهي مروي تجديد نظر شود، چون به اعتقاد ما، اين خواسته غلط است.
وي با اشاره به صحبتهايي مبني بر به زور گرفتن زمين دبيرستان مروي توسط رضاخان در 100 سال پيش و ساخت دبيرستان مروي، ادامه داد: كساني كه اين ادعا را دارند، براي گفتههاي خود سند بياورند. ما تابع شرع هستيم و هرچه قانون بگويد ميپذيريم، چون به دانشآموزان خود نيز قانونمندي را ياد ميدهيم. هر مدركي مبني بر اينكه واقف اوليه اعلام كرده است، اين مكان بايد به حوزهي علميه تبديل شود، ارائه دهند ما تسليم ميشويم، به شرط اينكه چند نفر از مجتهدان و علماي آگاه قم اين مدارك را بررسي و آنها را تأييد كنند.
او بيان كرد: اگر مدركي كه دارند، مورد تأييد علما قرار گيرد و مدارك خود را به دادگاه بدهند، ما پس از حكم دادگاه، دبيرستان را تسليم آنها ميكنيم. اينكه بهصورت شفاهي توسط برخي افراد اعلام شود كه دبيرستان ماندگار مروي وقف است، قبول نيست. بايد ادارههاي حقوقي بررسي كنند و روي اين قضيه نظر دهند. تا كنون اين كار از طريق كارشناسي انجام نشده و از بالا و با رابطه و بهدنبال تماسهاي مكرر اعلام كردهاند كه اينجا وقف است.
وي تأكيد كرد: انتقال املاك دولتي، ضوابط و مجاري قانوني خاص خود را دارد. مسؤولان حق ندارند املاك دولتي را بهراحتي انتقال دهند. متأسفانه نامههايي كه براي دبيرستان مروي فرستاده شده، با رابطه و بدون ضابطه بودهاند. اگر دبيرستان مروي براساس ضوابط و مقررات واگذار شود، ما حرفي نداريم.
او با اشاره به ناميدن مدرسهي مروي بهعنوان «مدرسهي ماندگار» در خردادماه 1387 توسط شوراي عالي آموزش و پرورش و اعلام اين مطلب كه تغيير كاربري مدرسهي مروي صرفا با تصويب شوراي عالي آموزش و پرورش ممكن خواهد بود، اظهار كرد: شوراي عالي آموزش و پرورش به اعتبار مدرسه و گذشتهي آن، اين مدرسه را ماندگار كرد. همچنين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به آن اعتبار، مدرسهي ماندگار مروي را در فهرست آثار ملي ثبت كرد.
اين مدرس دبيرستان مروي همچنين با اشاره به صحبتهايي كه مبني بر تكذيب تغيير كاربري دبيرستان پس از تخليهي آن و واگذارياش به حوزهي علميه مروي شده است، بيان كرد: اينكه گفته ميشود نميخواهيم كاربري را عوض يا يك آجر از آن را جابهجا كنيم، كذب است. اين بازي با كلمات است. حوزهي كارشناسي آموزش و پرورش معتقد است، اين مدرسه بايد بماند.
وي همچنين با اشاره به سپردن هزار متر از زمين مدرسه در سالهاي گذشته توسط يك شخص خير، گفت: اكنون ميخواهند اين هزار متر زمين را نيز به حوزهي علميهي مروي بدهند. معلمان معترض به اين قضيه هيچ نفع مادي از اعتراضهاي خود نميبرند. اينجا يك مكان دولتي است و ما ميخواهيم دولتي نيز بماند، فقط معتقديم اين دبيرستان بهعنوان نماد فرهنگي كشور بايد باقي بماند.
يكي ديگر از معلمهاي حاضر در اين جلسه، با اشاره به صحبتهايي كه رييس آموزش و پرورش استان تهران دربارهي مشخص نبودن عرصه و اعيان مدرسه كرده است، بيان كرد: اگر مدعي هستند با حوزه به توافق نرسيدهايم، اين قضيه محل مناقشه است. با ارائهي مدارك به دادگاه هرچه قاضي نظر بدهد ما تسليم ميشويم، هرچند اكنون مدعي هستيم كه آموزش و پرورش كار مطلوبي در اين زمينه انجام نداده است.
يكي ديگر از معلمان بازنشستهي مدرسهي مروي با اعتراض نسبت به القابي كه توسط يكي از اعضاي حوزهي علميه به معلمان معترض به تخليهي دبيرستان ماندگار مروي نسبت داده شده است، گفت: براي رساندن صداي اعتراض خود، به وزارت آموزش و پرورش نيز رفتيم؛ ولي كسي ما را نپذيرفت و اعلام كردند اگر كاري داريد، به حراست مراجعه كنيد. كسي حق ندارد با دبيران و معلمان قديمي تهران اينگونه صحبت كند. اينگونه صحبت كردن در شأن دبيران و مسؤولان نيست. آيا در شأن دبيران و معلمان باسابقهي تهران است كه 13 واژهي منفي به آنها نسبت داده شود.
به گزارش ايسنا، يكي ديگر از حاضران در اين جلسه با اشاره به دو درخواستي كه يكي 20 روز پيش و ديگري 10 روز پيش بهصورت اداري به مدرسهي ماندگار مروي براي تخليه داده شده است، گفت: اگر بخواهند اين قضيه را عملي كنند، ترمز مدرسه از جلوي پاي اوليا و فارغالتحصيلان مدرسه برداشته ميشود و آنوقت مسؤولان خود بايد به آنها جوابگو باشند.
وي ادامه داد: اكنون ثبت نام دانشآموزان مدرسه درحال انجام است و برنامهريزيهاي سال آينده آنها هم در دست بررسي است. ما تا كنون اين قضيه را به شوخي گرفتهايم، چون فكر نميكنيم كسي بخواهد مدرسهاي با اين ارزش و ماندگاري را تعطيل كند.
او تصريح كرد: مدرسهي مروي يكبار با اعتماد به حرف مسؤولان در سال 1359 زخم خورد. در آن زمان، به ما گفتند براي خوابگاه طلاب حوزهي علميه فضاي كمي داريم و ما با ساخت خوابگاه در بخشي از دبيرستان موافقت كرديم؛ ولي وقتي تيرآهنها بالا آمد، به جاي تيرآهنهاي يك خوابگاه، تيرآهنهاي سه طبقهي مغازه بالا آمده بود.
به گزارش ايسنا، در پايان اين جلسه كه امروز (دوشنبه، 11 مردادماه) در دبيرستان مروي برگزار شد، دبيران معترض كه به نمايندگي از حدود 200 معلم و دبير در جلسه حضور داشتند، باز هم به عناويني كه توسط يكي از مسؤولان حوزهي علميه به آنها نسبت داده شده بود، اعتراض كردند و پيگيري اين مسأله را خواستند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات