عبدالحسن برزيده در پي برگزاري انتخابات هيات مديره كانون كارگردانان گفت: طي اين مدت تصميم ما بر اين بود كه به دليل مصالح كانون، پاسخي به تهمتها و نادرستها ندهيم؛ اما اكنون به نظر ميرسد كه ذكر برخي از مسائل اجتنابناپذير است چرا كه عدهاي نفاق ميكنند.
اين كارگردان و عضو سابق شوراي مركزي كانون كارگردانان در گفتوگويي با خبرنگار سرويس سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عنوان كرد: پس از بركناري عليرضا رييسيان، ما در شوراي مركزي كانون كارگردانان شاهد انتشار برخي مطالب ناروا بوديم كه تصميم داشتيم به دليل مصالح كانون، پاسخي به اين موارد نداده و توضيحات خود را به جاي مطبوعاتي كردن، در مجمع عمومي صنف به همكاران ارايه كنيم.
از سوي ديگر ما فكر كرديم كه پس از اين بركناري، آقاي رئيسيان به طور طبيعي عصبي هستند و به همين دليل سكوت كرديم. اما ديگر توقع نداشتيم كه ايشان دچار غيبت و تهمت شوند!
وي ادامه داد: اين موارد حتي اگر پيگرد قانوني هم نداشته باشند، نوعي سقوط اخلاقي محسوب ميشوند. به هرحال همانطور كه گفتم عليرغم تمام اين موارد، اعضاي شوراي مركزي كانون كارگردانان مصلحت را در سكوت ديدند و در برابر تمام اين موارد صبوري پيشه كردند، اما در مجمع عمومي شورا و در پي آن، مصاحبههايي اخير رياست مجمع فيلمسازان، مواردي را ديديم كه براساس آنها ديگر سكوت جايز نيست.
برزيده با اشاره به برخي اتهامات كه به اعضاي شوراي مركزي كانون كارگردانان وارد شده است، توضيح داد: بايد توجه داشته باشيم كه اين افراد آدمهاي كوچكي نبودند كه ما بخواهيم اينگونه آنها را مورد حمله قرار دهيم. اين اعضا منتخبان كارگردانان بودهاند و حتي برخي از آنها در دورههاي متمادي از سوي اعضاي صنف برگزيده شده بودند.
عضو پيشين شوراي مركزي كانون كارگردانان، در توضيحات بيشتر گفت: ما معتقديم طراحي مجمع عمومي و نوع چينش آدمهاي از پيش تعيين شده بود. برخي از دوستاني كه منتسب به آقاي رئيسيان يا داوودي هستند ما را به ايجاد انشعاب و تشتت ميان افراد متهم ميكنند، درحاليكه ما اينگونه نميانديشيم و براي خود دلايل بسياري داريم. ما بر اين باوريم كه اگر قرار است فردي به عنوان رييس نقش يك ديكتاتور را بازي كند، حتي اگر تنها يك ساعت به عمر مديريتش مانده باشد، بايد استعفا داده يا بركنار شود و اين موضوع هيچ ربطي هم به عمر باقيمانده از مديريت او ندارد.
برزيده در ادامه صحبتهايش با تأكيد مجدد بر اينكه در انتخابات مجمع عمومي كانون كارگردانان تخلفات آشكاري صورت گرفته است، اظهار كرد: ما در اينباره هيچ صحبتي نكرديم و حتي دوباره كانديدا هم نشديم .در كل به شخصه اين قضايا برايم مهم نبود و اهميتي به اين موضوع نميدادم، اما زمانيكه متوجه شدم اين نوع انتخابات سازماندهي شده است، ديگر سكوت جايز نيست.
وي تصريح كرد: براي برگزاري انتخابات هيأتمديره، طبق قوانين لازم است كه حداقل دوسوم اعضاي صنف حضور داشته باشند. اما اكنون باتوجه به آماري كه خود دوستان برگزاركننده اين جلسه مطرح كردهاند، 107 نفر در اين انتخابات شركت داشتهاند، درحاليكه در اصل بايد 129 نفر در انتخابات مجمع عمومي حضور ميداشتند.
برزيده با بيان اينكه اعضاي شوراي مركزي سابق كانون، قصد نداشتند كه در انتخابات شركت كنند، گفت: ما همه معترض بوديم و نميخواستيم در اين انتخابات شركت كنيم، اما زمانيكه ديديم تعداد اعضا كم است به دليل اينكه از سوي ديگران هم وكالت و نزديك به 16 رأي در اين انتخابات داشتيم، اين كار را نكرديم تا انتخابات عقب نيفتد و به همين دليل همه ما «رأي سفيد» داديم. درحاليكه اگر ما جلسه را ترك ميكرديم انتخابات برگزار نميشد.
اين عضو خانه سينما با يادآوري اين كه مجمع فيلمسازان سالها پيش اولين قدمها را براي انشعاب كانون كارگردانان ايجاد كرده بود افزود: اين در حالي است كه خود اين افراد بارها به ما تذكر ميدهند كه ما باعث انشعاب شدهايم، درحاليكه اين حرفها صرفا نوعي بهانه است وگرنه بنده بر اين باورم كه اعضاي مجمع فيلمسازان از بچههاي خوب و سالم و متعهد هستند و اكنون تأكيد من تنها برروي يك شخص است و ميگويم كه رئيسيان ديگري هم در آن شورا وجود دارد كه ايكاش بچههاي مجمع فيلمسازان جرأت پيدا كنند تا رفتار او را اصلاح يا نهايتا او را بركنار كنند. چراكه در موارد متعدد حتي خود اعضاي مجمع فيلمسازان هم به انتقاد از او ميپردازند.
وي ادامه داد: به هرحال رئيسيان به بهانهي اين كه بركنار شده است، تهمتهايي مانند «قدرتطلببودن و وابستگي به دولت»، به ما وارد كرد، تهمتهايي كه اگرچه قرار بود در مجمع عمومي اثبات شود اما هيچگاه ثابت نشد و هيچيك از صحبتهاي رئيسيان مسلم نشد. ما ميتوانستيم اين موضوع را مورد پيگرد قانوني قرار دهيم، اما شخصا از اين ماجراها گذشتم.
وي ادامه داد: اما امروز رييس مجمع فيلمسازان كه هميشه خودشان در انشعاب پيشقدم بودهاند و در جلساتي كه به طور مشترك داشتيم و همينطور مصاحبههايي كه ميكردند تلاش داشتند كه كانون كارگردانان را تضعيف كرده و به شوراي مركزي آن حمله كنند، ميخواهند از بروز انشعاب جلوگيري كنند؟!
برزيده ادامه داد: به نظرم حتي همين توهينهايي كه طي اين يكي دو روز به آدمهاي پيشكسوت و برگزيدگان دورههاي مختلف كانون كارگردانان صورت گرفته، دليل محكمي است كه آقاي داوودي قصد دارند اين دعوا ادامه داشته باشد و معركه گرم بماند. اما مهمتر از همه اين مسايل، آن است كه چگونه ممكن است رييس يك صنف در انتخابات صنفي ديگر برروي سن برود و نقش مدير و برگزاركننده جلسه را در دست بگيرد. آيا همين مسأله يك تخلف محسوب نميشود؟!
اين كارگردان سينما در ادامه اظهار كرد: نميدانم كه چگونه ممكن است كه چهار عضو پيوسته يك صنف بيايند و در صنف ديگر كانديدا شوند، آيا خود اين مسأله معني توطئه نميدهد؟! احتمالا دوستان جوابي به اين سوال ميدهند اما طبق، بندي از اساسنامه اين خلاف است و براي جلوگيري از اينكه فردي كه عضو پيوسته يك صنف است، در صنفهاي ديگر به طور مكرر عضو شود، قانون وجود دارد. اما كاري كه آقايان انجام دادند حتي اگر قانوني هم باشد بوي شائبه دارد، چراكه مجمع فيلمسازان سالهاست كه در تلاش است تا كانون كارگردانان را هم در دست بگيرد و اكنون به نظر ميرسد كه در انتخابات مجمع عمومي اين اتفاق افتاده است.
برزيده در بخش ديگري از صحبتهاي خود اظهار كرد: جالب اين است كه دو عضو شوراي مركزي يك صنف يعني آقايان داوودي و پوراحمد و همچنين آقاي جوزاني مديريت انتخابات صنفي ديگر را به شكلي شبههناك در دست ميگيرند و در اين ميان به تذكرات بازرس و ديگران هم هيچ توجهي نميكنند و اين مسأله كه انتخابات حالت غيرقانوني داشته را اينگونه توجيه ميكنند كه اگر براي رأيگيري تعداد اعضا به حدنصاب نرسد ايرادي ندارد؛ من نميدانم كه اين گفته آنها تابع چه منطق و قانوني است، فقط اين را ميدانم كه حتي اگر اين حرف درست هم باشد اين شائبه را از بين نميبرد كه مديريت انتخابات در دست اين دوستان بوده و اين انتخابات حالتي شبههبرانگيز دارد.
وي در ادامه صحبتهاي خود ريشهي اصلي اختلافات كانون كارگردان را به دو دليل دانست و دليل اول را دخالتهاي مجمع فيلمسازان عنوان و اظهار كرد: قبل از انتخابات رياستجمهوري گذشته از كارگردانان دعوت شد كه با شخص رييسجمهور ديدار داشته باشند و براي اين ديدار همه افراد مختار بودند. بنده شخصا به دليل جلوگيري از شائبه تبليغات و همچنين به دليل اينكه به عملكرد رييسجمهور در زمينهي ارشاد انتقاد داشتم در اين جلسه شركت نكردم و كانون كارگردانان بدون هيچگونه سازماندهي در اين جلسه حضور به هم نرسانيد، اما پس از مدتي آقاي داووي كه خود در اين جلسه شركت كرده بودند با انتشار مطلبي تحكمآميز در روزنامهها گفتند كه كانون كارگردانان كار صنفي بلد نيست و از فرصتها استفاده نميكند و حتي ايشان شائبهي اين را مطرح كردند كه ما سياسي كار ميكنيم.
برزيده ادامه داد: امروز هم آقاي داودي از مهدي كرمپور كه به شخصه برايش احترام قائلم و نماينده شوراي مركزي كانون كارگردانان در شوراي صنفي نمايش بودند، تقدير كرده است. اما مصاحبههايي كه ايشان درباره كرمپور و نقد عملكرد نماينده كانون كارگردانان در شوراي صنفي داشته، موجود است و ما حداقل خوشحاليم كه اين موضوعات موجبات وحدت اين دو نفر را فراهم آورده است! در حالي كه اسناد مجادلهها و اختلافات بين رييس مجمع فيلمسازان و رييس كانون كارگردانان در صورت جلسههاي كانون موجود است. البته ما با مواضع رييس كانون كارگردانان (عليرضا رييسيان) در اين مورد موافق بوده و هستيم.
برزيده در ادامه نفاق را بدترين اتفاقي دانست كه اكنون در مجمع فيلمسازان افتاده و در حال تسري پيدا كردن به ساير بخش ها از جمله كانون كارگردانان است و گفت: اكنون اگر آقاي داوودي قصد خير دارند و نميخواهند كه تشتت ايجاد كنند من بايد به ايشان تذكر بدهم كه بيش از اين مراقب رفتارها و گفتههاي خود باشند، چرا كه فردي كه داعيه جلوگيري از اختلافات را دارد نبايد اين گونه صحبت كند، اكنون صحبتهاي ايشان موجب توهين و تهمت وارد كردن به اعضاي مختلف شوراي مركزي كانون كارگردانان شده و همين مساله افراد را تحريك ميكند كه به پاسخ دهي بپردازند. آن هم افردي مانند من كه بعد از همه تهمتهايي كه آقاي رييسيان زد، هيچ نگفتيم و به دليل شرايط روحيشان او را درك كرديم.اما اتفاقات و پيگيريهاي آقاي داوودي نوعي اخطار و هشدار به حساب ميآيد كه هم مجمع فيلمسازان و هم كانون كارگردانان بايد مراقب آن باشند و من هم اكنون بخش عمده صحبتهايم را نگفتهام اما در همين حد هم تنها به همين دليل ميگويم كه بايد از حيثيت و شرفم دفاع كنم و قرار نيست كه من همه چيز خودم را به خاطر منافع صنفي كه چنين آغشته به ريا است فدا كنم.
برزيده در بخش پاياني صحبتهاي خود اظهار كرد: بنده اكنون وظيفه خود ميدانم كه رفتارهاي منافقانه را هشدار داده و گوشزد نمايم. ما پس از بركناري آقاي رئيسيان مورد تهمتهاي بسياري قرار گرفتيم و اين تهمت ها پس از برگزاري مجمع عمومي حتي بيشتر هم شد، لذا من فكر ميكنم كه بايد اين حرفها گفته شود تا ذهن افراد بازتر شود، ما پس از آن كه آقاي رئيسيان را بركنار كرديم افرادي مانند ابوالحسن داوودي و كيومرث پوراحمد با ما تماس گرفتند و به بچه هاي كانون ما بابت اين قضيه تبريك گفتند و اما در مصاحبه هاي اخير خود به شكلي كاملا يك طرفه از آقاي رئيسيان و مهدي كرم پور دفاع كردهاند و حتي از صنوف ديگر هم خواسته اند كه دست به چنين كاري بزنند كه خوشبختانه تاكنون موفق هم نشدهاند. منافقان از كفار هم بدترند و به همين دليل بنده بر خود لازم ميدانم كه اين مساله را هشدار بدهم.
انتهاي پيام
نظرات